Kedvenceink a kifutókról – Burberry és Alexander McQueen

2016 első hónapja igencsak mozgalmasra sikeredett: egyaránt kaptunk hideget-meleget, jó és kevésbé örömteli híreket a nagyvilágból. A divat terén sem volt pihenés, a London Collections Men keretén belül megleshettük kedvenc tervezőink legújabb kreációit.

A minden évben megrendezésre kerülő esemény lényege, hogy hangsúlyozzák a brit brandek kreatív és kereskedelmi fontosságát. A sportosabb és hétköznapibb vonalat képviselő Topman vagy Coach mellett megtalálhatók a “még” nem annyira ismert tervezők és természetesen a nagy nevek is. Eheti cikkünkben az új Burberry és Alexander McQueen kollekciókat vesszük szemügyre.

Alexander McQueen

Sarah Burton idén is ámulatba ejtett minket, a tervező nem hagyott kívánnivalót maga után. Elmondása szerint Charles Darwin és utazásai- melyeknek célja különböző talizmánok gyűjtése volt- hatottak rá a kollekció megtervezésénél. “Gyűjtés, utazás. Megszállottság.” Utóbbi valóban illik a McQueen ruhákra, az idei felhozatalban pedig találhatunk jó pár McQueen talizmánt.

Az éjjeli lepke, a moly és a pillangó természetesen mind McQueen talizmán- bemutatók során élő molyokkal is dolgozott már Lee McQueen. Az idei darabokon is tökéletesen mutattak. Ismét nagy öröm látni, hogy a pillangó már nem csak “lányos” mintának számít; a férfikabátokon, öltönyökön és pulóvereken is fantasztikusan mutatnak.

Kedvenc angyalarcú énekesünk, a 1D-s Harry Styles biztosan szívesen viselné bármelyik darabot, hiszen Hazkaban maga is visel egy hatalmas lepkét/molyt a hasán.harry5

Az sem titok, hogy az énekes szereti a nem kimondottan “férfias” mintákat; a fehér pillangós McQueen öltönyt mintha neki tervezték volna.

A pici élőlényekkel a kollekció más darabjain is találkozhatunk, habár nem mindig olyan feltűnőek.

Nem mehetünk el a punk, piercing-es vonal mellett sem: Burton nem merné “street style-nak” nevezni, de mindenképp relevánsnak, mainak akarta bemutatni a ruhákat. Ehhez remekül passzoltak az első látásra kicsit soknak tűnő arcékszerek, azonban tudjuk, hogy egy McQueen show soha nem lehet unalmas. A huszár dzsekik, a vörös barathea gyapjú és a viktoriánus stílus nem tipikus férfidivat, de tipikus McQueen.

Burberry

A januári show egy nappal David Bowie halálnak híre után került megrendezésre, a Burberry pedig megadta a tökéletes tiszteletet a zenei legendának. A bemutató kezdete előtt az énekes dalait játszották, a modellek arcára pedig felkerült a jellegzetes, Bowie-t idéző csillám.

Christopher Bailey maga is elmondta, hogy mekkora hatással volt rá az énekes, mind zenéjével, mind stílusával és személyiségével. “Megmutatta az élet, az egyéniségünk kifejezésének különböző módjait a zenéjében és a divatban is.”nburberry26

“Something old, something new, something borrowed, something blue.” Ez a Burberry 2016-os jelmondata. Bailey elmondta, hogy a kollekcióban a divatház régi elemeit, anyagait szeretné ötvözni az újakkal, a Burberry eddigi összes vonalát szeretné feléleszteni: Prorsum, London és Brit.

“Arról szól, hogy kiállj valamiért és légy büszke arra, aki vagy- azt mondod, hogy ez a te személyiséged a világ minden működésével együtt, ami igencsak drámaian változik.” Ámen Bailey.

A kollekcióból szinte nem is tudtuk kiválasztani kedvenceinket, úgyhogy a galériában mellékeltük a legtöbb outfitet.

A show-t teljes egészében visszanézhetitek az alábbi linken:

Képek forrása: x/x/x/x