Két ruhadarab, ezer variáció – II.rész

Minden nő ruhásszekrényében kötelezően lapul egy-két olyan alapdarab, amelyek később egymástól teljesen eltérő outfitek kulcsdarabjaivá válnak. Kiegészítőkkel, merészebb színekkel hatalmas kontrasztot adhatunk az öltözékünknek, s ezt a változatosságot kihasználva bármilyen alkalommal viselhetjük a legjobbakat, hiszen könnyen kombinálhatóak.

Korábban már górcső alá vettük a témát, ám egyszerűen ezt képtelenség csupán két dologra leszűkíteni. Egy feltűnő minta épp olyan jól variálható mint egy nude árnyalat, sőt! Minden nagy szanálás előtt érdemes az elfeledett ruhákat felpróbálni más darabokkal: merész, látszólag összeférhetetlen kombinációk sokszor nagy meglepetésünkre mégis jól kiegészítik egymást.

A nagy macska

Igazából nem is fix ruhadarabról, hanem mintáról van szó. Sajnos legtöbbünknek a leopárd pöttyökről automatikusan a Jersey Shore jut eszünkbe vagy a lányok azon rétege, akik ilyen mintás leggingset rövid pólóval viselik, kísérőül csodálkozóra húzott szemöldökkel és ormótlan piercinggel… Pedig mennyi lehetőség van benne és milyen nőies lehet! Vegyük példának a blúzt! Fekete nadrággal és magassarkúval elegáns, természetesen a hangsúlyos, aranyozott ékszereket kerüljük mellette lehetőség szerint, viszont zölddel vagy más élénk színnel nagyon egyedi lehet. Cipőválasztástól függően vihetjük a szettet nőies vagy sportos irányba, az utóbbi esetében jól mutat egy boyfit farmerrel. Nadrágként a másik klasszikussal, a fehér blúzzal tökéletes párost alkotnak, de egy kellemes púder árnyalattal is időtlen marad.

Overall

Legyen rövid vagy hosszú, egyszínű vagy mintás, egyszerűen kihagyhatatlan. Kezdetben egy kényelmes pamut darabbal kezdjünk, amiben hétvégén lazíthatunk, viseljük ilyenkor slip on-nal és farmer dzsekivel és máris kész egy igazi casual outfit. Este viszont buliznál? Nem kell megválnod kedvencedtől, a dzsekit cseréld le hosszított mellényre, a cipőt pedig tűsarkúra és egészen biztos nem marad el a várt hatás.Vékony derekúak egy hangsúlyos övvel feldobhatják, ha a szabás természetesen engedi. Figyelembe kell azonban vennünk, hogy egy mintás overál kényes dolog, ha a minta mérete nem megfelelő rettenetesen tud kövéríteni, legfőképpen egy hosszú szárú darab! Elég extrának számít, ha a farmerből készült variánst választjuk, ehhez viszont tényleg ismernünk kell az adottságainkat, hiszen ha túlságosan feszül vagy éppen lóg, könnyen festhet úgy, mint egy leharcolt pizsama.

 

+1 tipp: horgolt ruhák

Strandruhának rendkívül egyedi egy horgolt darab, ám a fesztiválokon is remekül megállják a helyüket egy övvel, kalappal kombinálva. Készíthetünk ezzel a technikával crop topot is, ami egy high waist sorttal tökéletes. A horgolt mellény nagyon jó barátunk lesz a hűvös nyári éjszakákon, az interneten rengeteg mintát találhatsz, ha tudsz horgolni vágj bele! Annál semmi sem lesz egyedibb, mint amit te magad a saját kezeddel csinálsz, így legalább biztosan fiatalos fazont kapsz a végén, ahogy Te megálmodtad.