Könyvajánló: Vérbe öltözött Anna

Eleged van a csöpögősen romantikus, nyálas happy enddel végződő könyvekből? Valami izgalmasra vágysz? Szereted a misztikus hangvételű sztorikat? Akkor az alábbi könyveket neked ajánljuk!

A szerzőről

A 36 éves Kendare Blake, Dél-Korea fővárosának, Szöulnak szülöttje nagy utat tett meg szülőföldjétől, ugyanis Londonban tanult, és jelenleg Washington államban él férjével, aki nevezetesen a legnagyobb kritikusának számít. Sikeres írónő, aki a különleges műfajú írásaival már a kezdetektől elismert szerzőnek bizonyult. Kendare nagy állatbarát és -mentő, odáig meg vissza van a macskákért, ezért otthonát és családi életét is megosztja velük. Ez a cicaszeretet megjelenik ebben a regényében is, mégpedig Tybalt személyében, aki főhősünk hasznos háziállata és hatalmas segítsége lesz.

kendare blake

Az írónő blogot ír mindennapjairól, műveiről, kialakítva így egy közvetlenebb szférát saját maga és a rajongói között. Akit érdekel Kendare magánélete is, vagy csak szívesen nyerne némi bepillantást egy író életébe, az az alábbi linken megtekintheti ezt a bizonyos online naplót.

Vérbe öltözött Anna

Eredetileg Anna Dressed in Blood címmel írta meg ezt a rémregényt Kendare Blake, és 2011-ben került az amerikai könyvespolcokra. Magyarországon a Két Hold Könyvek kiadó által jelent meg 2012-ben Bíró Júlia fordításában. Borítóját tekintve csak egy apró változtatás történt az eredeti fedlaphoz képest. Bár nem ítélünk – legalábbis nem szabadna – a külső alapján, mégis ennek a könyvnek nem lehet figyelmen kívül hagyni a kinézetét: bámulatos, ahogy ez a borítókép már egyfajta borzongást kelt az olvasóban, ami egyszerre taszítja és magával is ragadja kézbevevőjét. S amint a hátoldalára ér tekintetünk, megannyi véleményt olvashatunk a szokásos ismertető mellett. Kedvenc véleményünk az, amelyben a véleményező azt tanácsolja, hogy olvasás után ne kapcsoljuk le a villanyt, mert “ez a történet harapós!”

anna1

Főhősünk, Cas Lowood egy igen érdekes és szokatlan szakmát választott magának, tudniillik a 17 éves tinédzser – édesapja után – kísértetvadász, de jobban mondva kísértetgyilkos lett. Időről időre járják a világot, de főként Amerikát a boszorkánykodással foglalkozó édesanyjával és cicusukkal, Tybalttal. Cas apja rejtélyes fegyverével, az úgynevezett athaméval együtt rendkívüli képességeket is örökölt, amellyel képes azokat a szellemeket a túlvilágra küldeni, akik embereket bántanak, gyilkolásznak.

anna2

Minden a megszokott kerékvágásban zajlik egészen addig, amíg Thunder Baybe nem költöznek. Alaposan megtervezett költözés volt ez, hiszen vérbe öltözött Annát nagy áttörésnek, nagy kapásnak tekinti Cas, és mindenáron el akarja tüntetni őt a városból, ahol egymás után szedi áldozatait a 16 éves kísértet. Rövid időn belül szembesül hősünk azzal, hogy Anna nem az a tipikus szellem, különleges és olyan erővel rendelkezik, mellyel Cas még nem találkozott, és feltehetőleg egy hasonló erejű kísértet végzett édesapjával is, ezért igen nagy kockázatot vállal ezzel a munkával.

anna_dressed_in_blood

Mivel az a borítóból is kiderül, hogy a véres gyilkolászás mögött romantika lapul, ezért nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy Anna és Cas között kialakul egyfajta kapocs, fellángol egy különös szerelem, melynek úgy tűnik egyikük sem tud ellent mondani. Cast behálózza Anna minden mozdulata, tette, meglátja Annában azt a törékeny lányt, aki valaha vígan éldegélt Thunder Bayben. Beleszeret és mindent megtenne, hogy vele lehessen.

annaa

Az írónő az alap fiú-lány szerelmet továbbgondolta, meghintette némi misztikus jelleggel, de összességében fantáziadús történetet alkotott mindössze 285 oldalon keresztül, ráadásul rengeteg fordulattal fűszerezve. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, bátran ajánljuk Neked ezt a rémregényt! Kapcsolódj ki Te is ezzel a könyvvel egy húzós nap után, érettségire készülés közben vagy a vizsgaidőszak előtt!