Körömerősítés mesterfokon

A nők igényességében nagy hangsúlyt kap a körömápolás, hiszen mindig szem előtt van, legyen szó egy interjúról, a munkahelyéről vagy éppen egy tömegközlekedési eszközről.

Éppen ezért hölgyek, a körmeitek, kezeitek legyenek mindig, minden esetben ápoltak, mert soha nem tudjátok, nem-e éppen azért nem kapjátok meg az álom melótokat, mert aznap nem volt időtök alaposan megmosni a kezeteket, a körmötök alatti területet a délelőtti kertészkedés után.

Ahhoz, hogy ápolt lehessen a körmötök, arra is oda kell figyelni, hogy erős és egészséges legyen, nem elég a makulátlan tisztaság vagy a friss lakkozás. Biztosan sok tippet és trükköt olvastatok már, de ideje felfrissíteni ezeket!

Vitaminok

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a megfelelő vitamin mennyiség bevitele mindenünkre hatással van, kívül és belül egyaránt. Ha vitaminhiányban szenvedsz, az a körmeiden is meglátszódik majd, a jól ismert fehér foltok jelennek meg rajta és felszíne érdessé, barázdássá válhat.

vegetables-tomatoes-pepper-paprika-161723

Vagy szerezz be egy megfelelő multivitamin készítményt, amely tényleg legyen minőségi, vagy iktasd be végre az étkezésedbe a mindennapos zöldségfogyasztást. Minden nap! Ideje megszeretni ezeket a színes ételeket, mert semmi nem lesz olyan jó hatással a bőrödre, körmeidre, mint a friss zöldségek.

Folyadék

Igen, a körmök esetében is fontos szerepe van. Bár a köröm elhalt szarulemez, attól rettentően ki tud száradni és lemezessé, töredezetté válik, valamint a körömágy sem kelt túl szép látványt, ha a bőr ki van repedezve és sebek tarkítják. Igyál eleget és a változás gyorsabban eljön, mint gondolnád!

water-drink-glass-drinking

Tápláló olajok

Legyen szó ricinus- vagy argánolajról, jót fog tenni a körmeidnek, na meg persze a körömágyadnak is, ha hetente néhány alkalommal átmasszírozod őket az említett olajak valamelyikével. Minél tisztábbak, annál jobbak és hamarabb fejtik ki jótékony hatásukat.

olive-oil-salad-dressing-cooking-olive

Körömerősítő lakkok

Nos, ezek 50-50 % arányban lehetnek hatásosak. Van, aki esküszik rájuk és van, aki szerint kitaláció ezeknek a hatékonysága, mindenesetre, ha nem is erősítő, de védelmi funkciót el tudnak látni, hiszen a külső hatások nem a körmödet fogják érni, hanem a rákent lakkot, így a körmeid elindulhatnak az erősödés útján.

sh

Kézkrém

A legtöbb termékre nem véletlenül írják azt, hogy kéz- és körömápoló, hiszen valóban táplálja a bőrödet és valamilyen szinten a körmeidet is. Legyen mindig a táskádban, egyet pedig tarts az éjjeli szekrényeden, így nem fogod elfelejteni a használatát.

flower-flowers-small-flowers-white-161561

 

Faverek, ideje akkora figyelmet fordítani a körmeitekre, mint az outfitjeitekre!