Közeledik az esküvői szezon? Semmi pánik!

A mindennapok alapszituációja, hogy – ha nőnek születtünk – úgy érezzük a tele ruhásszekrény előtt állva, nincs mit felvennünk. Ez az érzés hatalmasra nő egy fontos esemény előtt. Mi a megoldás?

Mindenkire vár jópár meghívás

Amikor egy olyan alkalomra kell elmennünk, ahol szépnek illik lenni, továbbá mindenkit ismerünk, és olyan illetőt ünneplünk, akivel szoros kapcsolatban vagyunk, akkor a megfelelő ruha elengedhetetlen.
Ilyen esemény az esküvő. Egy általunk szeretett ember esketésén nem jelenhetünk meg kellően alkalmi ruha nélkül, hiszen így is kimutatjuk azt, hogy megbecsüljük és különlegesnek tartjuk az alkalmat. No és mindenkit el szeretnénk kápráztatni – anélkül, hogy felülmúlnánk a menyasszonyt, hiszen az tiltott.
Alkalmi ruhája mindenkinek akad egy-kettő, de nem nagyon szeretjük az öt évvel ezelőtti kedvencünket felvenni. Az ember ízlése az idők folyamán változik, az anyagok kifakulnak, elhasználódnak, de az alkatunk is megváltozhat.
Ha nincs esküvő a láthatáron, akkor is érdemes bővítenünk a ruhatárunkat izgalmas és szép ünnepi darabokkal. Bármikor, villámcsapásszerűen meghívhatnak a tavaszi-nyári szezonban egy ‘kiöltözős’ eseményre, például eljegyzési, diplomosztó bulira, keresztelőre, étterem megnyitóra.

eskuvoi-ruha

Lehet mini, lehet földet söprő

Alkalmi ruha lehet sokféle, ebbe a kategóriába az elegáns kosztümtől a hosszú ruháig sok típus belefér. Így az alkatunknak, stílusunknak megfelelően öltözhetünk. Érdemes olyan ruhát választani, ami nem kötődik nagyon sok szállal a pillanatnyi divathoz, hiszen szezononként egy-kétszer fogjuk felvenni (hacsak nem esküvőszervezők vagyunk). Jövőre vagy azután bizonyára szívesen felvennénk még a választott darabot.
Az estélyik nem annyira trendkövetőek, mint az utcai viseletek. Vannak örök darabok, mint például a csipkéből készült, vagy bársonybetétes alkalmi ruhák. Ha esküvőre megyünk, semmiképp se szavazzunk a ‘kis feketére’, mivel feketében nem illik megjelenni esküvőn és lakodalmon. Amúgy ez a ‘jolly joker’ darab megmenthet minket szinte minden egyéb ünnepi eseményen.

eskuvoi-ruhakoltemeny

A szezon mintái szemet gyönyörködtetőek

Amit az idei szezonból érdemes kiválasztani, azok például a virágmintás vagy az artisztikus grafikai elemekkel ellátott darabok, ezeket évek múlva is felvehetjük.
Minden alkat számára megvannak azok a fazonok, amelyek előnyösen állnak. Ezzel kapcsolatban rengeteg tanácsot találunk az interneten, az első és legfontosabb teendő, hogy magunkat a megfelelő típusba be tudjuk sorolni.
De anélkül, hogy téglalappá vagy körtévé minősítenénk magunkat is tudhatjuk tapasztalatból, mi áll jól nekünk. Például ha széles a vállunk és telt kebleink vannak, a pánt nélküli darabokra is szavazhatunk, míg fiús alkat esetén ezeket nem fogjuk tudni viselni.
Szerencsére az online áruházakban olyan bőséges a választék, hogy bármilyen testalkatunk is van, nagyon könnyen megtaláljuk következő kedvenc alkalmi ruhánkat.