Kylie-nál a siker kulcsa

Mára már az egyik legbefolyásosabb üzletasszony, saját sminkmárkája van, egy kisgyermek boldog anyukája és még csak most ünnepelte a 21. születésnapját. Tény, hogy a világ egyik legismertebb és ebből adódóan, az egyik leggazdagabb családjába született, de vajon ennyi elegendő a sikerhez?

Kylie Jenner nevét aligha kell bemutatni, a világon nincs olyan ember, aki internet hálózattal rendelkezik és ne hallotta volna a Kardashian-Jenner lányokról. Lehet őket utálni és kritizálni, való igaz, hogy a család néhány tagja csak a lábát lógatja egész nap, amíg a másik fele „keményen dolgozott” azon, hogy minél nagyobb népszerűségre tegyen szert. A család legismertebb tagja, Kim, aki Kanye felesége és többek között, szintén saját sminkmárkájának boldog tulajdonosa. Azonban ahogy az várható volt, a magukra talán a kelletténél többet adó lányok, nem elégedtek meg a már piacon lévő sminktermékekkel, így megalapították a saját márkájukat. Kim bizonyította, hogy remek üzleti érzékkel rendelkezik, ami azonban meglepő, hogy a még mindig nagyon fiatal, friss édesanya, Kylie, szintén bizonyította, hogy van benne potenciál, már, ami az üzleti érzéket illeti.

Kylie, saját elmondása szerint akkor tudta, hogy saját sminkmárkája lesz egy napon, amikor rájött tinikorában, hogy a piacon nem igazán talál számára megfelelő árnyalatú rúzs és szájceruza szettet. Úgy gondolta, hogy ha más nem, akkor ő majd szélesíti a palettát, a saját ízlése szerint, és kollekcióját olyan színekkel tölti fel, amik jelentősen több árnyalatot tartalmaznak, mint más márkák kínálata. A siker nem maradt el, tökéletesen beállított szelfijei gondoskodtak róla, hogy márkája nagy visszhangot kapjon a világsajtóban. Mivel világszerte több millió fiatal lány követi közösségi oldalait, így várható volt, hogy siker lesz.

large (1)

Amire azonban nem számítottak, hogy ez a siker töretlen marad. Mint minden vállalkozásnál, itt is, biztosak lehetünk benne, hogy jelentős munka van mögötte, hogy a márka ennyire sikeres legyen. Ami biztos, hogy Kylie bizonyított és ennek meg is lett a gyümölcse. Olyannyira, hogy idén már a Forbes címlapján is viszont láthatjuk őt.

rs_634x806-180711075329-634.kylie-jenner-forbes.71118

A sikere azonban nem korlátozódott le csak a márkájára. Elsősorban a saját márkája volt az, amit nagyon erősen felépített. Fiatal korát és korosztályának sajátosságát kihasználva, egy nagyon erős rajongói és követői bázist épített fel a közösségi oldalakon. Elsősorban ezek azok a felhasználók, akikből később a termékeinek fogyasztói is lettek. A Kardashian-Jenner klán tagjainak hatalmas követői bázisa van és népszerű valóságshow műsoruknak hála, a fél világ pontosan tudja, mi zajlik a családjukban. Pontosabban a nézők azt hiszik, hogy mindent tudnak, pedig ez közel sincs így. A közösségi médián közvetített tartalmakon jól látszik, hogy a hétköznapi rutinjukba, azon belül is a szépségápolásba, Kylie az, aki nyíltabban kommunikál, ezzel is erősítve a hitelességét a követői szemében. Vagyis kijelenthetjük, hogy sikerének egyik alapköve az őszintesége és az, hogy a követői bázisa, kortól függetlenül, sokkal közelibbnek, elérhetőbbnek érzik ezáltal.

A másik nagyon fontos üzenet, amit közvetít, hogy azáltal marad elérhető az emberek számára, hogy hétköznapi dolgokat tesz. Persze, eltekintve attól, hogy Kylie egy-egy vásárlás során több milliós tételt hagy az üzletekben. A lényeg annyi, hogy pontosan azt csinálja, amit egy vele egykorú tenne, pArtizni jár, vásárol, sminkekkel és ruhákkal foglalkozik. Igaz, most már édesanya is, így talán a követői bázisának korosztálya is változni fog, de akik eddig követték, ezután is követni fogják.

Közösségi média oldalán nagymértékű felháborodás volt, amikor terhességének szinte egész időszaka alatt nem kommunikált a követőivel. Alig posztolt, ha mégis megtette, olyan képeket rakott fel, ami pont arra a kérdésre nem adta meg a választ, amire mindenki kíváncsi volt, állapotos-e vagy sem. A terhessége végén visszatért követőihez, akik szinte az első percekben megbocsátották neki a korábbi néhány hónapot. Ez az akciója tovább erősítette márkáját, hiszen mindenféle aktivitás nélkül hónapokig izgalomban tartotta a közösségét.

large

Megjelenése és kisugárzása folyamatosan arról árulkodik, hogy egy percre sem hajlandó megjátszani saját magát. A vele készült interjúkon látszik, hogy határozott véleménnyel rendelkezik és igyekszik elérni, amit kitűzött maga elé. Céltudatossága és határozottsága segített neki, hogy meg tudja őrizni azt a keskeny határvonalat, ami a magánélete és a nyilvánosságnak szánt élete között van. Nem mondom azt, hogy a Kardashian-Jenner klán a legjobb példa arra, hogyan kell egy céget vagy márkát felépíteni, de valamit nagyon tudnak, főleg Kylie. Érdemes tehát végig gondolni, hogy milyen tulajdonságokat vagy attitűdöt lenne jó ellesni tőlük, hiszen a cél ugyanaz. Felépíteni egy élhető és stabil márkát, amire a későbbiekben további eredményeket és sikereket lehet felhúzni. 😊