Lagerfeld beszól

Ha Karl Lagerfeld kinyitja a száját biztos, hogy a figyelem központjába kerül. Már nem mintha nem lenne ott egyébként is, de megszólalásai a divat világában lassan már törvényszerűek. Persze, ki más mondhatna véleményt hírességekről, modellekről, országokról, ha nem a divat királya?! Most összegyűjtöttük kikről mi a véleménye.

Lehet modell, színész, énekes vagy egyenesen egy egész ország, Mr. Lagerfeld senkit nem kímél. Kivel is kezdjem? A brit királyi esküvőt mindenki várta, több ezer ember a világon egyszerre nézte Kate és Vilmos egybekelését. Köztük Lagerfeld is… aztán elmondta véleményét (bárcsak ne tette volna):

aPippa+Middleton+smiles+as+she+travels+to+the+wedding+of+her+sister “Ez nem egy divat esemény volt. Az esküvőn az ott jelenlevő nőknek a választásait láttuk, amelyet a ceremóniára választottak. A választások rossz arányérzékről tanúskodtak, hiszen ronda kalapokat, rövid szoknyákat és vastag lábakat láthattunk.”

Még így is volt egy ember az esküvőn, akit kiszúrt magának kedvenc divatdiktátorunk. Pippa Middleton. Nem lennék a helyében!

“Kate Middleton bűbájos, igazán illik ahhoz a fiúhoz. Kedvelem az ilyen típusú nőket, igazi romantikus szépség. Ellenben a húgával, aki más tészta. Nem tetszik az arca. Neki inkább csak a hátsóját kéne mutogatnia.”

És Kate sem maradhatott ki a sorból:

“A királyi családnak üzenem: úgy tűnik a nemes vér már nem olyan kapós.”

És ha az előkelőségekből nem elég, Karl legújabb áldozata Michelle Obama. Pontosabban Michelle Obama haja:

“Nem értem, miért kellett megváltoztatnia a haját. Őszintén mondom, ez a frufru nem volt jó ötlet, sőt egy igazán rossz ötlet volt. Most úgy néz ki, mint egy hírolvasó.”

Ahogy már említettem, a modellek sem maradhatnak ki a sorból.

Persze közülük néhánynak szerencséje van, mert Lagerfeld tud néha kedves is lenni. De milyen is ilyenkor? Így beszélt múzsájáról, Kate Mossról:

akatemoss12m “Kate Mossnak hatalmas bátorsága van ahhoz, hogyan dobja el az életét magától, de ez teszi őt olyan lenyűgözővé.”

Ki ne maradjon a sorból Heidi Klum: “Nem tudom, ki az a Heidi Klum. Soha nem volt ismert Franciaországban. Claudia Schiffer sem tudja ki az.”

És Heidi Klum expasija, Seal:” Nem vagyok bőrgyógyász, de az biztos, hogy nem akarnék olyan bőrt, mint neki van. Még az én bőröm is szebb ennél. A pasi tele van kráterekkel”

Carla Bruni, az egykori francia First Lady is kiszúrta Karl Lagerfeld szemét, kivételesen jó értelemben:

“Egyike volt a tíz szupermodellnek… Nagyon művelt és sok nyelven beszél. Tökéletes first lady-nek. És én még meztelenül is fotóztam…de a képek elegánsak és ő sem volt ellenük. Kevésbé nem is érdekelhették volna. Nagyon laza az ilyesmiben. a fotó pedig gyönyörű lett. Megmutathatom teljes meztelenségében, ’998-ban készítettem a Visionaire-nek.”

Jöjjön egy-két énekes vagy színész.

Hogyan vélekedik Karl Lagerfeld Jessica Simpsonról? Így: “Uh, nem vagyok lenyűgözve. Nem érdekel. Nem nyűgöz le.”

Jessica Simpson and Eric Johnson go arm in arm in NYC

 

És az Olsen ikrekről?

“Nem elég erős az imázsuk. Még mindig muszáj olyan filmet csinálniuk, amire mindenki emlékszik.”

Adele: “Manapság mindenki Adele-ről beszél. Kicsit kövér a lány, de szép arca van és isteni hangja”

Lana del Ray: “Őt implantátumokból építették fel?”

Természetesen saját tulajdonságairól és életéről is elárul pár dolgot. Érdekes, ha valaki így jellemezi magát:

“Nincsenek emberi érzéseim.”

“Én egy agyépítő vagyok. Az agyépítés Schwarzeneggere.”

“Önmagam karikatúrája vagyok, és én imádom ezt. Olyan, mint egy maszk. Nekem egész évben tart a velencei karnevál.”

Az életéről és élményeiről is mesélt már a “nagyvilágnak”. Ezt így tette:

“Amikor négyéves voltam, anyámtól egy inast kértem a születésnapomra.”

“Egyszer egy német újságírónő készített velem interjút. Borzalmas, csúnya nő volt. A kommunizmus bukása utáni időszak volt – talán egy héttel utána – és a nő egy citromsárga pulóvert viselt, ami eléggé átlátszó volt. Fekete melltartó volt rajta, hatalmas mellei voltak. Azt mondta nekem: “Ez udvariatlanság, vegye le a szemüvegét!” Erre én: “Megkértem én Önt, hogy vegye le a melltartóját?”

 Ha ez nem volt elég, olvasd el ezeket is:

“Az élet nem szépségverseny. Van néhány nagyszerű csúnya ember. Akiket utálok, azok az undok, csúnya emberek. A legrosszabbak a csúnya, kicsi férfiak. A nők lehetnek alacsonyak, akarl-lagerfeld-and-anna-wintour de a férfiaknál ez lehetetlenség. Ez valami olyan, amit sosem fognak az életnek megbocsájtani. Aljasok és meg akarnak ölni.”

“Emberek, szeretem a faxot. Anna Wintournak is van. Azon keresztül beszélünk.”

“Az iPod egy zseniális találmány. Nekem van belőle 300.”

“Görögországnak sokat kell dolgozni, hogy pozitívabb kép alakuljon ki róla. Nagy probléma, hogy az az érzet alakult ki róluk, hogy nagyon korruptak. Nem lehetsz benne biztos, hogy a pénz valóban oda jut el, ahova szánták. Senki sem akarja, hogy Görögország összeomoljon, de tény, hogy nagyon gusztustalan szokásaik vannak, csakúgy, mint az olaszoknak.”

 

akarl_s-book_2584398a Karl Lagerfeld megszólalásai annyira jelentősek, hogy francia szerzők (Jean-Christophe Napias, Patrick Mauriés és Sandrine Gulbenkian) összegyűjtötték a divatdiktátor beszólásait és egy könyvet jelentetnek meg róla, melynek címe: The world according to Karl (A világ Karl szerint). Az Egyesül Királyságban lassan elérhető lesz a könyv, de szeretnénk, ha nálunk is kapható lenne.

Ki olvasná el szívesen?