Lakberendezési ötletek, amelyek velünk maradnak az új évben

Az 2016-os év legmeghatározóbb lakberendezési trendjei annyira magukkal ragadóak, hogy az új évre is velünk maradnak. A letisztultság, az egyszerű színek és a könnyed vonalak a ház, lakás minden helyiségében megállják a helyüket, mi pedig mutatunk rá pár példát, hogyan kombináld bútoraidat és kiegészítőidet otthon!

Első feladatodként, el kell döntened, hogy milyen stílusban szeretnéd viszontlátni mindennapi lakhelyed. Természetesen mindenkinek más tetszik, az egyszerű színekben és formákban azonban sosem tévedhetsz nagyot! 2016-ban is ez az elv vezérelte a lakberendezőket, így hát az elkövetkezendőkben leginkább az egyszerű, ám gyönyörű ötletek dominálnak.

Nappali és étkező

Sok helyen a két fontos helyiség, azaz a nappali és az étkező egyben van. Ezt a trükköt bevetheted nagyobb és kisebb tereknél is, ugyanis praktikus és stílusos megoldás is egyben. Persze, ha nem olyan a lakásod kialakítása, hogy ezt kivitelezni tudnád, akkor is berendezheted ezeket a tereket ugyanolyan stílusban az egységes összhatás kedvéért. Az elbűvölő trend, amelyre az új évben is számíthatunk, az egyszerű székek és a (szigorúan hamis) szőrme. Lehet ez takaró, díszpárnahuzat vagy szőnyeg is, de egy puha, szőrös kiegészítő mindig elkél a nappalidban! Az étkezőkre vonatkozóan is akad pár tipp: próbáld minél egyszerűbbre tervezni a díszítést. Maradj mindig az arany középúton: ne legyen teljesen üres az asztal, de a túl sok giccs sem megnyerő!

Konyha

A modern és vintage stílusú konyhák is egyaránt hódítanak. Ha te a minimál híve vagy, nem kell sokat gondolkodnod a kiegészítőkön. Ám ha inkább az ütött-kopott bútorok bája győzött meg, akkor sem kell félned, néhány vintage kiegészítő minden jó bútorboltban akad. A hangsúly a praktikusságon van. A berendezéstől függetlenül is uralnod kell a konyhádat, hiszen ha főzés közben éppen az interiőr miatt nem találsz dolgokat, akkor valamin változtatnod kell. Egy konyha természetesen legyen mindig stílusos, de hidd el, nincs annál elbűvölőbb, mint amikor gondolkodás nélkül veszed elő a szükséges segédeszközöket!

Hálószoba

A hely, ahová fáradtan, feldobva, szomorúan, vagy éppen boldogan térsz be esténként. Legfontosabb eleme az ágy, illetve a ruhásszekrény. Ha ez a két bútorod megtalálható, majdnem nyert ügyed van. Ez azonban mégsem ilyen egyszerű. Hiszen nők vagyunk, és egy nő ügyel arra, hogy minden passzoljon mindenhez. Vagy legalább megpróbáljuk, nem igaz? Ha te is próbálkozol még, vagy éppen a stílusok között keresgélsz, itt van pár példa a tökéletes hálószobára. Akár a színes, akár a letisztult, fehér falak tetszenek, legyen meg az összhang! Kis térrel is lehet csodákat művelni, csak a kiegészítőkre kell nagyobb hangsúlyt fektetni. Végül rájössz: csakis az a fontos, hogy neked igazán tetsszen!

Fürdőszoba

A relaxációs kánaán, a testápolás, ellazulás és a megtisztulás helye. Fürdőszobád kialakításától függetlenül is lehet az imént felsoroltak tere, csakis rajtad áll, mennyire veted bele magad a saját igényeid kielégítésébe. Egy pár gyertya is jó barátod lehet a fürdőszobád feldíszítésében, de ugyanígy segítségedre siethet egy gyönyörű tükör, vagy pár szép törülköző. Ha van egy kis részlet a fürdőben, amit imádsz, máris többet fogsz időzni odabent!

Lélek a bútorok között

Egy női lak szíve-lelke a kiegyensúlyozottság, a stílus, a hangulat, a báj; azok a bútorok, melyek ezeket az érzéseket keltik benned és az otthonodba látogatókban. Viszont van valami megfoghatatlan, ami mindig kicsit fokozza a hatást. Egy apró részlet, egy illat, pár parfüm, vagy ahogy az üvegen megcsillan az ablakon beszűrődő fény. Ezeket az apróságokat pedig annyira egyszerű elhelyezni otthon! Egy kiürült parfümös üveg a nappalidban, a dohányzóasztalon heverő könyvek tetején. A fürdőszobában, a csap szélén felejtett fésűd. A világ legegyszerűbb vázája, benne a kedvenc virágoddal. A polcokon megbújó nőiesség, az igényesség itt-ott elvétett apró jelei. Estig sorolhatnám ezeket az egyszerű dolgokat, amelyek mind otthonossá, kellemessé teszik a légkört, de ezeket a dolgokat magadnak kell saját otthonodban felfedezned.

lily and sandy for the socialite family

 

A te otthonod milyen stílusú?