Lapos has projekt

Már csak néhány hét a nyár kezdetéig és még nem vagy kész a bikini-alakoddal? Semmi gond, most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan lehet szexi hasad az idei strandszezonra!

Crop-topok, bikinik, cut-out ruhák. Ezek az idei nyár divatslágerei, ám sajnos álomalakot nem adnak hozzá.

Copyright by thesun

Ne csüggedj, nem vagy egyedül a problémával, ezért úgy gondoltam, összegyűjtök néhány motiváló gyakorlatot a lapos has eléréséhez. Íme!

Do it yourself – avagy eddz otthon!

Költségkímélő és praktikus megoldás az otthoni edzés, ha nincs időd munka után elrohanni a konditerembe. Természetesen így nem kell aggódnod az esetleges lenéző tekintetektől, viszont nagy akaraterőre és kitartásra lesz szükséged, hogy a gyakorlatsort valóban elvégezd. Azt ajánljuk, készíts otthoni edzéstervet és a mozgássorozatokat kijelölt napokon azonos időben végezd el, így biztosan nem marad el egy alkalom sem!

Copyright by wellnesscafe

Meghatározott időre, vagy például nyaralás előtt nagyszerű edzéstervet találsz az Érezd Magad Jól oldalon. A 30 napos program jól érthető elemekből épül fel és napról napra növeli az elvégzendő feladatok számát, ezzel erősítve a hastájéki izmokat. A program magyarázó videókat is tartalmaz, melyek bemutatják a helyes testtartást.

Pár hónapja egy edzésvideó árasztotta el a Facebookot, melyen egy iskolai sportegyesület diákjai végeznek koreografált hasizom gyakorlatot az Uptown Funk című számra. A felvétel valóban fantasztikus, a mozgássort pedig egy kis gyakorlással otthon is könnyen elvégezheted! Ezt azonban csak olyanoknak ajánljuk, akik már egy ideje edzésben vannak!

Copyright by Adidas

Az Adidas Facebook oldalán heti háromszor exkluzív minivideók kerülnek fel, melyek előkészítenek a bikiniszezonra. A márka ajánlásával került megosztásra az alábbi mozdulatsor:

  • Ülj le lebegőülésbe, úgy, hogy a hátad egyenes maradjon!
  • A combod és a hátad ‘V’ formában legyen, a lábszárad pedig párhuzamos legyen a földdel
  • Ebben a pozícióban fogj a kezedbe egy labdát és derékból fordulj vele jobbra, majd balra
  • Végezd el a gyakorlatot 15-ször, majd tarts pihenőt!

A Cosmopolitan UK oldalán meg is nézheted, hogy néz ki ez a valóságban.

A négy falon kívül

Ha pedig mégis inkább elmennél valahova edzeni, az alábbi sportokat ajánljuk a has formálására:

Beautyrobic

Szexis, nőies és erőteljesen alakformáló sport a néhány éve hódító Beautyrobic. A különösen nőknek kifejlesztett mozgásforma ötvözi az aerobik, a zsírégető edzések és a modern tánc elemeit, mindezt fűtött teremben. A jó zene elfeledteti veled a fájdalmat, az izomláz pedig garantált!

Ha kipróbálod a Beautyrobic-ot, valószínűleg függő leszel, de a változást csak kitartással és rendszeres edzéssel éred el!

Core Yoga

A keleti mozgásformák kedvelőinek ajánljuk a kifejezetten has tájékra célzott Core Yoga-t, vagyis ‘középponti jógát’. Az indiai jóga elemeire alapuló edzés a has és a test középső szakaszát mozgatja meg elsősorban.

Copyright by Simhapuram yoga

Az óra során alkalmazott pózok az izomzatot erősítik, míg a légzés- és tisztítótechnikák a test méregtelenítését segítik elő. A Core Yoga egyensúlyba hozza a testet és a lelket, hogy teljes harmóniában érd el az álomalakod. A jógáról többet ITT olvashatsz.

Ne felejtsd azonban, hogy bármilyen sportot, vagy edzéstervet választasz, a kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag étkezés és a megfelelő mennyiségű alvás kulcsfontosságú az egészséges életmódhoz! Így hát elő az edzőcuccal és indulhat a zsírégetés!