Legjobb társasági programok baráti összejövetelekre

Manapság már az is bőven társas programnak számít, ha sikerül két hét után válaszolni a barátaink Facebook üzeneteire – nem mintha nem értenénk abszolút meg. Ám amennyiben mégis sikerül neked és a barátaidnak egy kis időt együtt töltenetek, érdemes azt valami könnyed, mégis emlékezetes programmal megtöltenetek.

És hogy melyek lehetnek ezek a programok? Aggodalomra csak semmi ok, nem kell értük sem mélyen a zsebetekbe nyúlni, de még csak a lakásból sem szükséges feltétlenül kimozdulnotok.

Meccsnézés

Keep calm – nem kell elvetemült foci szurkolónak lennetek ahhoz, hogy leüljetek meccset nézni, bár természetesen az sem árt, ha azok vagytok. (Vagy ha legalább felismertek egy labdát.) Ám néha kifejezetten szórakoztató a barátaiddal együtt iszogatni (narancslevet, természetesen), miközben olyan dolgokat próbáltok ki, amik egyáltalán nem jellemzőek rátok, mint például a focinézés. És akkor még nem is érkeztünk meg a parti játékokhoz, miszerint valahányszor valaki gólt rúg, valakinek innia kell egy rövidet és társaik.

Borkóstoló

Ez az alkohol ittas éjszakák felnőtt és kifinomultnak tűnő módja. Nyáron, amennyiben van időtök és “éppen” a Balaton körül jártok, érdemes egy (vagy több) fergeteges borkóstoló túrát tartani – egy életre szóló élmény lesz, köszönhetően a kilátásnak és természetesen a minőségi helyi boroknak.
Azonban nem kell aggódnotok, szerencsére bort inni nem csak nyáron lehet, az év bármely más évszakában is bátran szervezhettek borkóstolást magatoknak.

photo-1422748733255-ee572fddeab0

Társas

Igen! Valljuk csak be, hogy mindannyiunknak hiányoznak gyerekkorunk vad társasozós élményei. Nem számít, hogy hány éves vagy, milyen felelősségteljes beosztásban dolgozol és mennyire magas pozíciót töltesz be – amikor már harmadik körben lépsz rá egy barátod ingatlanára a Monopoly-ban, akkor tudsz meg legtöbbet a személyiségedről. Általában rossz dolgokat, de hát az élet már csak ilyen.

Sorozat maraton

Felnőttnek lenni tök jó – de mi lenne, ha máskor csinálnátok azt. Amikor végre újra egyesül a régen nem látott barátnők/barátok csapata, nincs is jobb, mint maratoni sorozatnézéssel levezetni az időközben felgyülemlett munkahelyi, párkapcsolati és mindenféle egyéb stresszt.

photo-1461151304267-38535e780c79

Must-have filmmaraton

Mindenki ugyanarról az újonnan kijött filmről beszél a munkahelyeden, de soha nincs se időd, se különösebben kedved megnézni? Szervezzetek a barátnőiddel egy közös filmnézős estet egy szabad szombat estére, amikor közösen megnézitek a legújabb hollywoodi alkotásokat, így ha pocsék is lesz a film, legalább a barátnőiddel hangosan szenvedhettek.

Közös főzőcskézés

Minden kétséget kizáróan az élet nagy igazsága – az étel összehoz minket. Persze nem kell egy konyhatündérnek lenned ahhoz, hogy részt vegyél egy ilyen programon a barátnőiddel – sőt, nincs is annál jobb, mint főzés-tudatlanként hagyni, hogy a konyhatündér barátaid ingyen kaját készítsenek neked.
Amennyiben viszont konyítasz valamit a főzéshez és/vagy van kedved némi kihíváshoz, szervezhettek egy mini “kajacsatát” magatok között: kiosztjátok, hogy melyik héten kinek kell elkápráztatnia a többieket egy általa szervírozott vacsorával, és sok sikert a legjobbnak. Vagy azoknak, akiknek a barátai pont nem tudnak a mikrós popcornon kívül mást főzni.

Kirándulás

Amíg még nem abszolút hideg és nyirkos az időjárás, érdemes kimozdulni és élvezni egy kicsit az őszi táj szépségét. Sétáljatok fel a Normafára és próbáljátok ki az ott kapható isteni rétest, majd sétáljatok egyet és gyönyörködjetek a lélegzetelállító látványban.

photo-1446236230627-42f8d9b4ac33