Légy merész, akár egy francia nő!

Messze földről híresek kifinomult stílusukról és eleganciájukról, a világ minden táján próbálják ellesni praktikáikat, de igazán a nyomukba senki sem érhet. A francia nők stílusa alighanem egyedi és megismételhetetlen. Lássuk, mit is irigylünk tőlük a legjobban.

Izzó ajkak

A vörös rúzs a francia nők védjegyévé vált. Sima, hőfehér bőr, hosszú fekete pillák és az elhagyhatatlan vörös rúzs, ami decensé és kellően perzselővé teszi a nők megjelenését. Egységesíti a női erőt, a szenvedélyt, illetve azt a temperamentumot, ami általánosságként került a köztudatba a Franciaországban élő nőkről.

Állatminta

Az állatminta, azok közül is a leopárd minta az, amit a világon már nagyon kétkedve fogadnak az utca emberei, hiszen nagyon közönséges összeállítások is születhetnek, ha nem tudunk mértéket tartani a mintázatot illetően. Általános nézet a francia nőkről, hogy ők aztán tudják hogyan kell viselni az állati mintákat. Tudják az aranyszabályt, vagyis a napi szettünkben csak egy darab készülhet ilyen mintával, a többi pedig csak alapszíneket jeleníthet meg.

Barna ballonkabát

Régen csak a férfiak hordták, de szerencsére elterjed viselet lett a nők körében. Olyannyira, hogy már rengeteg félét lehet kapni az üzletekben. Van vékonyabb és vastagabb anyagból készített, kisebb mintákat bemutató vagy akár könyökfelvarrással kiegészített darab is. Csinos és magabiztos viselet, amiben biztos nem fogunk fázni a hűvösebb tavaszi vagy őszi napokon. Véleményem szerint alapvető darab, amivel minden hölgynek rendelkeznie kell!

Balerinacipő

A balerina cipők kényelmesek és egyszerűek, de szerencsére tovább gondolt verziójuk cseppett sem unalmas. Már elérhetőek különböző színekben, mintákkal esetleg díszítéssel kiegészítve. Csak ajánlani lehet, hiszen nagyon kényelmes, egész napos viselésre is alkalmas és a hétköznapoktól, egészen az ünnepi alkalmakig bármikor elő tudjuk kapni, amikor szükség van rá. Épp ezért szerethetik a sikkes, ugyanakkor a kényelemre nagy gondot fordító francia nők is. A fentebb említett ballonkabáttal remek párosítás lehet!

Cat-Eye napszemüveg

Természetesen nem illeszkedik minden arcformához, de ha úgy érzed szívesen hordanád, akkor szerezz be egyet bátran! A napszemüveg télen-nyáron hordható, hiszen a nap többnyire egész évben süt. Formavilága gondoskodik róla, hogy a hétköznapokon, a farmer-póló szett is nőies maradjon. Ha teljesen biztosra akarsz menni, fekete színben érdemes beszerezni, ha különlegesebbre vágysz, ragadj meg egy pirosat. Minden tekintet rád szegeződik, főleg, ha előkapod a vörös rúzst és felteszel egy kalapot is!

Maxi nyári ruha

A nyári melegben a maxi ruhák nagy előnye, hogy annyira lenge anyagból készülnek, hogy nem zavarnak a hőségben és még a nőies kisugárzást is erősítik. Tévhit, hogy a maxi ruha csak keveseknek áll jól, bár igaz, hogy az alacsonyabb hölgyeknek a rövidebb fazonok előnyösebbek. Bátran kísérletezzünk a mintás szoknyákkal is!

Egyenes szárú nadrág

Évekig abszolút trendnek számított a csőszárú nadrág, vagyis az a fajta, ami szorosan követte a test formáját. Ez a fazon gondoskodott róla, hogy a hölgyek megmutassák alakjukat és a legtöbb esetben valóban a test vonalát követve, a legjobb alakformáló hatást idézte elő. Elterjedése miatt nagyon általános darabbá vált és összességében sikerült teljesen kihasználni ezt a fazont. Ideje volt a változásnak, amit az egyenes szárú és boyjeans nadrágok idéztek elő. A kissé elnagyolt hatást keltő fazonok ugyan nem követik kimondottan a test vonalát, de olyan lazaságot és könnyedséget adnak az összeállításnak, ami megtörheti a szigorú vonalvezetést. Nem szabad elfelejteni, hogy attól, hogy valami nem tapad szorosan a testünkre, attól még lehetünk nagyon csinosak és stílusosak benne!

Láthatjátok, a francia nők sem tudnak varázsolni és eltitkolt tudásuk sincsen. Teljesen hétköznapi, mindenki számára elérhető megoldásokkal dolgoznak. Életmódjuk, életszemléletük teszi őket azzá, akiknek más országok lakói látják őket. Számukra a kényelem, az öröm, a finom falatok és a boldogság az elsődleges. Külsejük esetében törekednek minőségi termékeket vásárolni, de náluk nem igazán az anyagiakról szólnak a dolgok, hanem a belső értékekről, amiket saját maguknak állítanak fel.
Ti mit „irigyeltek” tőlük a legjobban? 😊