London Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013

Itt a nyár, s a nyárral együtt megérkezett újra a divathét szezon is. Elsőként London adott helyet a 2013-as tavaszi kollekciók(!) bemutatásának. Igen, tudjuk, hogy még korai beszélni a jövő tavaszi illetve nyári trendekről, de nekünk követni és naprakésznek kell lenni a divat világában…

Topman Design

Többen is azt nyilatkozták, hogy a tervezőket New York és a 80-as évek színvilága inspirálta. Ha igazuk van – miért is ne lenne – akkor nagyon jó munkát végeztek, hisz a igazán hordható, jól kombinálható, s mindemellett színes kreációk lettek. Igen, a kollekció maga egy color blocking, rengeteg neon színnel. Bár egyes kifutós összeállítás már-már sok, de a jól variálva visszafogott darabokkal, teljesen elfogatható hétköznapi összeállítások születhetnek. Akik még mindig nem szerették meg az oversized darabokat, sajna rossz hírrel szolgálunk… A márka több ilyen szabású pólóval és rövid ujjúval is készül 2013 nyarára.

Pringle of Scot­land

Az utolsó Alis­tair Carr tervezte Pringle of Scot­land kollekciót láthatjátok most. Roppant érdekes, ahogy a tervező keverte az elegáns stílusjegyeket a sportossal, s ebből remek összeállítások születtek. Nem kell megijedni, hogy a nyári kollekciókban sok a kötött áru, ajánlom mindenkinek – főleg a legnagyobb melegben – egy lenge oversized kötött pulcsi csodákra képes. Ezen kívül fellelhetünk még elég sok a nyomatot is, amik nekem most annyira nem nyerték el a tetszésemet, de ízlések és pofonok – mindenkinek más tetszik és szép. E márka kollekciójában is elég sok a szín, s főleg az élénk árnyalatok dominálnak, de nem neonok -ez majd egy új tendenciává nőheti ki magát jövő nyárra.

Hackett London

Egyik nagy kedvencem a mai összeállításból – a kifutón mintha maga James Bond vonult volna. Kezdve a jól szabott öltönyökkel, majd folytatva a lezserebb chino-zakós összeállításokkal, s befejezve a fiatalosan extravagáns válogatással. Még mielőtt megnéznétek a képeket, el kell árulnom, hogy összesen egy, maximum kettő összeállításban van ami fekete. A tervező komolyan vette, hogy a fekete nem a nyár színe, s így a kollekció tobzódik a pasztellben a könnyed mintákban s olykor egy kis vad pirosban teljesedik ki. Fantasztikus!

Nicole Farhi

E kollekcióban is el lehet felejteni a feketét, itt három összeállításban található valami fekete darab, de azonkívül fel sem tűnik. Ellenben rengeteg fehérrel, pasztell kékkel, szürkével és okkerrel találkozhatunk. Ha a Hackett London márka kollekcióját James Bond-hoz hasonlítottam, akkor Nicole Farhi kollekciójára bátran mondhatom, hogy a fiatal James Bond-ot testesíti meg, még anno a titkos ügynök élete előttit. A kollekció elegáns, de ugyanakkor sportos és legfőképp fiatalos!

Richard James

S végül egy olyan kollekció, amelynek szinte az összes kifutós összeállítása viselhető Budapest utcáin. A The Fashionisto egyszerűen ‘Garden Party’ jelzővel látta el a látottakat, s milyen igazuk is van. Persze nem kérdéses, hogy a kollekció tele van öltönyökkel (amolyan Chuck Bass félék), de ugyanakkor feltűnnek a lenge, fiatalos darabok is – s épp emiatt érezhető a már említett kerti party hangulat. Színek terén itt is főleg az élénk árnyalatok dominálnak, de több outfit is a pasztellben csúcsosodik ki.

Reméljük érdekes volt a mai összeállítás, és már Ti is várjátok a milánói és a párizsi divathetet, ahol már jóval ismertebb márkák kollekcióival szolgálunk majd. Pár nap, és már Milánóból jelentünk!