London top 8 látványossága

London városa mindenki utazási listáján rajta kell, hogy legyen! Mielőtt megérkezel a brit fővárosba, ajánlott körülnézned, hogy hova érdemes ellátogatnod a kirándulásod alatt.

Íme 8 top látványosság, amit muszáj meglesned, ha Londonban jársz!

1. Coca-Cola London Eye

A Coca-Cola London Eye lélegzetelállító kilátást nyújt a városra, a Temze folyó felett. Mindenképp megéri jegyet váltanod rá, hiszen a szuper óriáskerék-élmény mellett láthatod a Big Bent, a St. James Parkot, a Parlamentet és a Buckingham palotát is! A high-tech üvegkapszulás „körút” 30 percig tart, ami alatt a magasból bebarangolhatod az ikonikus épületeket, tereket.

http://mace.world/media/1358/london-eye-gallery3.jpg?quality=90

2. Westminster Abbey

Királyok, királynők, államfők, katonák – költők, gazemberek és hősök: Westminster koronázási temploma szinte teljes körű belátást nyújt a brit történelem képsoraiba. A 700 éves apátságnak évente több, mint 1 millió látogatója akad, csatlakozz te is hozzájuk! Az audio-túra körülbelül 1 órát vesz igénybe.

http://www.weinerelementary.org/uploads/2/2/8/6/22867982/698096076.jpg

3. Tower of London

A londoni Tower toronyépülete a belvárosban, a Temze partján található. A középkori erődítmény az idők során fegyverraktár, várbörtön, királyi palota is volt, de még csillagvizsgálóként is szolgált. Jelenleg itt őrzik a koronaékszereket, valamint egy gazdag fegyvergyűjtemény is megtekinthető az erődítményen belüli múzeumban.

https://london-for-you.com/resources/images/large/tower_hill.jpg

4. Madame Tussauds viaszmúzeum

A több, mint 300 híresség viaszbábúját kiállító múzeum az egyik legmenőbb látványosságnak számít az angol fővárosban! Egy izgalmas túra alkalmával találkozhatsz a királyi család szobraival, a vörös szőnyeg sztárjaival, vagy akár kedvenc celebjeiddel is.

https://i.ytimg.com/vi/IrJLeWh3e8k/maxresdefault.jpg

5. The Shard

A magyarul Üvegszilánk névre hallgató épület pontosan 309,7 méter magas és Renzo Piano építész tervei alapján készült. A felhőkarcolót Európa negyedik legmagasabb építményének tartják, jelenleg irodaházként és turistalátványosságként szolgál.

http://www.legalbusiness.co.uk/images/blog_images/shard.jpg

6. Kensington Palace

Az egyik legszebb történelmi királyi palotának tartott épületben beleélheted magad az angol királyok és királynők mindennapjaiba. Nem kell a képzeletedre hagyatkoznod: egy kicsiny, de annál színesebb múzeum minden megtörtént eseményt eléd fog tárni a látogatásod alkalmával, a tavaszi kert pedig egyszerűen csodálatos!

https://www.royalparks.org.uk/parks/kensington-gardens/things-to-see-and-do/kensington-palace/_gallery/Kensington-Palace-behind-the-sunken-garden.jpg/w_992.jpg

7. Warner Bros. studio túra

Harry Potter rajongók, figyelem! Itt a csodálatos lehetőség, hogy betekintést nyerjetek a HP-filmek kulisszái mögé! Részesei lehettek minden idők legsikeresebb filmsorozatának varázslatos elkészítésének folyamatában. A gyalogtúra során megleshetitek az ikonikus filmbeli helyszíneket, jelmezeket és kellékeket.

http://www.lavozlibre.com/userfiles/2a_decada/image/FOTOS%202012/03%20MARZO%202012/30%20MARZ0%202012/harry-potter2.jpg

8. Hop on hop off busztúra

London látványosságainak körbejárására választhatod még a legegyszerűbb megoldást: az idegenvezető által bemutatott buszkörutat! A program általában 4 különböző útvonalat és több, mint 60 megállót kínál a turisták részére. Ha teheted, vásárolj 24 órás turistajegyet, így kedvedre utazgathatsz ezekkel a járatokkal.

http://uclu.org/sites/uclu.org/files/bus_tour.jpg