Madrid, a művészet szerelmeseinek

panyolország a meleg időjárásról és a fociról a legismertebb, de Madridban sok minden található, még ezeken kívül. Számos múzeum és park várja a látogatókat.

Madrid Spanyolország legnagyobb és Európa egyik leglátogatottabb városa. Ezért megértjük, hogy ha mindenki bakancslistáján előbukkan.

Mutatunk is pár nagyon jó ötletet, hogy mivel lehet tartalmasan eltöteni az időt Madridban. Kezdjük először a múzeumokkal. Sokan unalmas időtöltésnek gondolják, viszont ezek a múzeumok annyira sokszínűek, hogy biztos mindenki talál kedvének valót.

Thyssen-Bornemisza Múzeum

A múzeum 1922-ben nyílt, August Thyssen, Heinrich Thyssen és Hans Heinrich gyüjteményére alapul: impresszionista, expresszionista, európai és amerikai festmények a 19 század második feléből. 1600 festménnyel rendelkező múzeum, melynek köszönhetően a világ második legnagyobb magángyűjteménye. Híres festők melyek művei megtalálhatók : El Greco, Salvador Dalí, Monet, Rembrandt, Goya, Van Gogh, Cézanne, Picasso. A belépő a 2018-as adatok szerint  12 euró, a diákoknak és a 65 év felettieknek, pedig 8 euró.

photo from:https://www.google.com/search?q=thyssen+bornemisza+museum&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiHz76hp9DaAhULL1AKHbMaCaUQ_AUICigB&biw=1280&bih=579#imgrc=PB85olnqMads8M:

 

Ha pedig több múzeumot is végig szeretnénk járni, egy nagyon jó ajánlattal tudnak szolgálni, hiszen a Thyssen-Bornemisza, a Prado és a Reina Sofia közös jeggyel kedveskednek a látogatóknak, mindössze 29,60 euróért.

El Prado Múzeum

 A Prado a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb múzeuma. 1819-ben nyílt, majd azóta folyamatos bővítésekre került sor a nagy méretű gyüjtemény miatt. A festményeken és szobrokon kívül több ezer rajz, érme és egyéb szépművészeti alkotás található meg. Olyan híres festők művei találhatók meg, mint Rembrandt, Goya, El Greco, Velazquez és Rubens. A jegyeket ajánlatos előre megvásárolni az interneten, mivel nagy sorban állások vannak már a múzeum munkaidejének kezdete előtt. A felnőtt jegy 15 euró, gyerekeknek és 26 év alatti diákoknak ingyenes a belépés. Természetesen itt is aktuális a 29,60 eurós összetett jegy.

tour_img-482154-148

Reina Sofia múzeum

A múzeum a spanyol kortárs művészek munkáit mutatja be, mint pl. Picasso, Dalí és Miró. Természetesen külföldi művészek alkotásai is megtalálhatók, legfőképpen ebben a múzeumban az tudja magát jól érezni, aki kedveli a szürrealista és kubista művészetet. A leghíresebb kiállított mű, a Picasso által készített Guernica, amely a spanyol polgárháború borzalmait mutatja be. A jegy 10 euró, internetes elővételben pedig 8 euró. Ha az eddigi múzeumok tetszettek, ne feleddkezzünk meg a kombinált jegy lehetőségéről.

r_ngc8662

Sorolla múzeum

A spanyol impresszionista festő, Joaquín Sorolla műveit lehet megtekinteni. Özvegye a házukat alakította át a most működő múzeummá.  A jegy 3 euróba kerül, diákoknak és gyerekeknek pedig ingyenes.

sorolla-slider-03-875x545