Magyar modell büszkeségek: Kondás Kata

A 19 éves modell már a legnagyobb divatházak kifutóin lépkedett végig, álma hogy egy beauty kampányban kapjon munkát és a jövőjét is a divatszakmában képzeli el. Cikkünkben most Kondás Katáról olvashattok.

Mihalik Enikő és Palvin Barbi karrierjének állomásaival szinte minden divatrajongó naprakész, de rajtuk kívül még számos sikeres magyar lány dolgozik a divatszakmában. Ismerjétek hát meg Ti is, az egyik legsikeresebb modellünk, Kondás Kata karrierjét!

A kezdetek

Az 1994-es születésű, mindössze csak 19 éves debreceni lány idén már ötödik esztendeje dolgozik a divatszakmában. Kata, akit külföldön Kate Kondás néven ismernek, ugyanis 2009-ben nyerte meg a Valentine Supermodel versenyt, aminek köszönhetően számos ügynökség ajánlott neki szerződést. Ennek köszönhetően már Cynthia Steffe 2010-es tavaszi-nyári showján már kifutóra is léphetett a New York-i divathéten. A modell karrierje azóta töretlenül ível felfelé, de ez nem is meglepő, hiszen valóban nagyon tehetséges és nem mellesleg Londonban, példaképét, Kate Moss-t is foglalkoztató Storm ügynökség menedzseli.

182714-800w

A kifutó csillaga

2010-es debütálása után már nem volt megállás és a divathetek egyik biztos magyar részvevőjévé nőtte ki magát. Számos nemzetközileg ismert designer cég kifutóján lépkedett már. Láthattuk a Calvin Klein, a Just Cavalli, a Mugler (2012) ; a Hervé Leger, a BCBG Max Azria, Ralph Lauren, Armani (2013) bemutatóin is. Hatalmas elismerés volt számára, hogy az igencsak magas elvárásokat támasztó Victoria Beckham showján is szerepelhetett, sőt Jean Paul Gaultier showját 2012-ben ő nyitotta és zárta.

Jean Paul Gaultier Fall 2012 RTW

Divatanyagok

Kata természetesen nemcsak a kifutókon tarol, hanem számos divatanyagban is találkozhattunk képeivel. A magyar divatlapok mellett készített már editoralt a 10 Magazine-nak, a VAGA-nak és Teen Vogue-nak. Több ország Glamour és ELLE kiadványaiban is láthattuk fotóit. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy hamarosan a legrangosabb divatmagazinban, azaz a Vogueban is szerepel majd.

143942-800w

Az év modellje

Szerencsére itthon is egyre többen ismerik Kata nevét, így az idei Glamour Women of The Year-en átvehette az év modelljének járó díjat is, melyet a közönség szavazott meg számára. Nem kis elismerés ez, hiszen előtte a már világszerte ismert Mihalik Enikő és Palvin Barbara is díjazva lettek a kategóriában, sőt utóbbit idén 3 év után ő “taszította le a trónról”. Kata saját bevallása szerint nagyon örült a díjnak, hiszen szerinte a legnagyobb öröm ha itthon is elismerik munkáját.

17469_004

Kata és a magyar divat

Nem újdonság, hogy kis hazánk sikeres modelljei és színésznői a magyar divatot népszerűsítsék. Kata is büszke magyarságára és minden alkalmat megragad, hogy ezt a divat által is kifejezhesse. Rendszeresen tűnik fel kedvenc hazai divatlapjainkban, az InStyle, a Glamour és az Elle hasábjain is láthattuk már. Emellett rendszeresen kifutóra lép a TONI&GUY Fashion Week bemutatóin, sőt szívesen viseli magyar tervezők ruháit is.

182799-800w

Képek forrása: www.models.com; www.glamouronline.hu