Sugarbird, már öt éve!?

A Boscoloban tartott ünnepségnek több apropója is volt: egyrészt öt éves a Sugarbird, valamint ugyanúgy ez évben tölti az ötödiket az új Fiat 500-as, így az est méltó megkoronázásaként megrendezésre került a brand 20012-es őszi kollekciójának nagyszabású bemutatója is. Tehát méltán állíthatjuk, hogy a fent említett sikerek megalapozták a vendégek remek hangulatát, vagy tán mégsem?

Covergirls

A Fiat 500 és a Sugarbird között megannyi hasonlóság van – legalábbis a hivatalos sajtóanyagban ez olvasható – amely alapján tényleg egyértelműen esett a választás a divatvállalkozásra. Állítólag, már első ránézésre is megállapítható, hogy az autó és ruhák egyedi tervezésűek és vérbeli, nagyvárosi nőknek készültek. Ezzel az állítással azért vitatkoznánk, hisz ha a Sugarbird-ről van szó, nem feltétlenül az egyediség jut az eszünkbe… Valamint megszületett a kis 500-as „Large”, azaz nagy és praktikus, a „Light”, ami a környezet és felhasználóbarát és a divatot teremtő „Loft” Fiat is.

A Sugarbird vezető tervezője és tulajdonosa, Jagasics V. Csonka Hedvig rendkívül rövid idő alatt tett szert országos hírhedtsége, a márka izzadság szaga miatt. Bár ebben szerintünk nagyot dobtak a márka arcai is, a Covergirls lányok: Bódy Sylvi, Debreczeni Zita, Dukai Regina, Horváth Éva és Zimány Linda. A mai napig nem tudjuk, miért pont rájuk esett anno a választás, de mára bebizonyosodott, hogy valamit igenis tudnak a lányok, hiszen számos fiatalnak nyújtanak megfelelő inspirációs alapot a hétköznapokban.

 divatbemutató

Amikor öt évvel ezelőtt elindultunk, nem gondoltam, hogy ilyen sikeresek lesznek a ruhák. Mindegy egyes alkalommal nagy büszkeséggel tölt, el amikor látom, hogy az emberek a mi darabjainkat viselik, azt azonban fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy a siker nem csak az én érdemem. Ez óriási csapatmunka, ahol mindenkinek nagyon fontos és felelősségteljes szerepe van.” – Hedvig fontosnak érzi más velük együttműködő tervezők megemlítését is a sikerben, mint Baranyi Ádám és Parrag Andrea. (Na meg a Gucci-nak, Lanvin-nak, Dior-nak, Stella McCartney-nak és a Mangonak is.)

Az est egyik meglepetése Vujity Tvrtko bejelentése volt, mely szerint a magyar szépségek táborát még egy különleges hölgy fogja erősíteni a jövőben. Weisz Fanni modell kiemelten foglalkozik a társadalmi esélyegyenlőség előremozdításáért. Debütáló jelnyelvi kollekciója tökéletesen ötvözi majd a figyelemreméltó lány személyiségét: különleges, vagány és szociálisan érzékeny.

 

A divatbemutató során bemutatásra került a Fiat 500-as kisautó Sugarbird általi újraértelmezése, továbbá a születésnapi őszi kollekció is. A Fiat meghívására Zséda szórakoztatta a nagyérdeműt, és a Sugarbird szülinapi tortáját is az eseményen vágták fel, miközben többek közt Gallusz Niki és Rakonczai Imre is színpadra lépett.