Mary-Kate/Ashley Olsen x Love Adorned

Az Olsen-ikrek neve valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng. A lányok a 90-es években, és a 2000-es évek elején hihetetlen nagy népszerűségnek örvendtek, ám nevüket már akkoriban sem csupán filmekhez, hanem ruhákhoz, cipőkhöz, kiegészítőkhöz, illatokhoz és saját sminkmárkájukhoz is kölcsönözték.

A divat iránt mindig is lelkesedő Ashley és Mary-Kate nem teketóriázott sokáig, 2006-ban ugyanis megvalósították álmukat, és létrehozták a The Row nevű márkát, mely a finom szövetekre és a tökéletes illeszkedésekre összpontosítva, a letisztult és időtlen elegancia érzetét hivatott demonstrálni. Második márkájukat, -a húgukról és öccsükről elnevezett- Elizabeth and Jamest pedig 2007-ben alapították, mely darabjait a különböző női ruhák, napszemüvegek, ékszerek, kézitáskák és parfümök gazdagítják. A márka célkitűzései közé tartozik, hogy megadja a nőknek annak lehetőségét, hogy meghatározhassák saját stílusukat, és oly módon közelítsék meg az öltözködést, mely egyben könnyed, játékos, valamint egyet jelent a női érzékenységgel és kifinomultsággal.

Image Source: The Edit / Michael Schwartz

2012-ben, majd 2015-ben Ashley és Mary-Kate elnyerte a CFDA (The Council of Fashion Designers of America = Amerikai Divattervezők Tanácsa) által átadott Az Év Női Formatervezője díjat, 2014-ben pedig megkapták Az Év Kiegészítő Tervezője díjat is.

A lányok idén nyáron egy új és izgalmas közreműködésre adták a fejüket a New York-i Hamptons-negyedbeli Amagansettben. Ashley és Mary-Kate ugyanis közös pop-up store-t nyitott a vintage világot megelevenítő Love Adorned márka képviselőjével, Lori Levennel. A pár nap erejéig tartó pop-up célkitűzése az volt, hogy ötvözzék egymással az Elizabeth and Jamest és a Love Adorned-t egy közös, egyedi stílusú installációban.

01-elizabeth-and-james-pop-up

Ha számodra sem ismeretlen e két márka neve, akkor máris értelmet nyer a kollaboráció ötlete, ha pedig még nagyon idegenül hangzanak, íme egy kis összefoglaló: A Love Adorned egy menő New York-i üzlet, tele vintage kincsekkel, finom ékszerekkel, és különféle lakberendezési cikkekkel: gyertyákkal, takarókkal, ajándékokkal. Az Elizabeth and James pedig a kiváló minőségű casual ruhadarabok és kiegészítők lelőhelye. Elég nagy rá az esély, hogy egy Elizabeth and James vásárló szívesen betér a Love Adorned-ba is, és fordítva; egyszóval megvan a két üzlet vásárlói közönsége közti átfedés, továbbá az ikreknek és Lori Levennek is hasonló elképzelései vannak arról, hogy milyennek is kell lennie egy divatüzletnek.

Ashley és Mary-Kate Los Angelesben nyitotta meg első Elizabeth and James üzletét, és Leven szerint az üzlet atmoszférája a Love Adorned-al rokonságot mutat: melegség és intimitás hatja át a papírlámpásokkal, nagy levelű növényekkel és kortárs művészeti alkotásokkal kiegészített üzletet. Más szóval: olyan, mintha belépnél Ash és Mary-Kate világába, nem csupán egy átlagos üzletbe.

b41690313af94568708c1993fb7a3f93

Leven hozzáadott egy adagot ebből a feelingből  a közös pop up store-ba, amivel kellő löketet adott az együttműködésnek. A történet azonban itt még nem ér véget, hiszen augusztusban nyílni fog egy Love Adorned pop-up store az Elisabeth and James üzletben, továbbá egy újabb pop-up store is megnyitja a kapuit vásárlói előtt októberben, a Love Adorned Nolita negyedbeli üzletében, novemberben pedig a store visszatér a nyugati partra, a Love Adorned Santa Monica-i üzletébe. “Az Elizabeth and James kínálata az egyes helyszínekhez lesz igazítva, és a válogatott vintage darabok utalnak majd a Los Angeles-i boltunk kínálatára.”- meséli Ashley a Voguenak. “A hamptons-i pop-upra olyan tengerparti hétvégékre alkalmas ruhadarabokat választottunk, mint a pamut pólók, pulcsik, napszemüvegek, és vintage kimonók. A New York-i üzlet a kötött cuccokra, kézitáskákra fog leginkább fókuszálni, és nagyobb választék lesz a vintage darabokból is, míg a Santa Monica-i üzletben inkább a nyaralásokra szánt ajándékokra hangolódunk rá.”

03-elizabeth-and-james-pop-up

“Mindig is rajongtam Ashley és Mary-Kate márkáiért”-mondja Leven. “Amikor elmentem a Grove-ban (bevásárló komplexum Los Angelesben- a szerk.) található újonnan nyílt Elizabeth and James üzletbe, nagyon üdítően hatott rám az, hogy az egész bolt atmoszférája mennyire természetes. Képzelj el egy egyszerűen berendezett teret, amiben a ruhadarabok felettébb különlegesek és speciálisak. Mi a Love Adorned-ban csak kevés ruhát tartunk, szóval egyből arra gondoltam, milyen csodálatos lenne a mi vásárlóinknak is ezt a hétköznapi eleganciát kínálni.”

Ez az együttműködés azt is remekül reprezentálja, hogyan fejlődik, változik a divatüzletek világa. A pop-upok egyre növekvő népszerűségnek örvendenek, és a vásárlókat inkább az egyedi élmények vonzzák, mintsem az óriási, de személytelen üzletláncok. “Eljutottunk arra a pontra, hogy rengeteg a kínálat ugyanazokból a dolgokból minden üzletben, ezáltal minden egyre csak ismétlődik.”- mondja Leven. “Azt gondolom, hogy kiemelkedően fontos az olyan környezet kialakítása, ami hívogat, és személyesnek érzi a vásárló. Szerencsére mi mindig is valami ilyesmit csináltunk a Love Adorned-al.”

02-elizabeth-and-james-pop-up

Ashley és Mary-Kate is ezen az állásponton van, nem csak az Elizabeth and James, de az Upper East Side-on található The Row üzletükben is hasonlóra törekednek. Leven hozzáteszi, hogy “(…) a felfedezés érzése különösen fontos. Nem akarunk azon gondolkodni, mit fognak szeretni a vásárlóink, mert akkor örökké csak próbálkoznánk, helyette inkább megpróbálunk befelé koncentrálni, arra, hogy nekünk mi tetszik, és reméljük, hogy az emberek is rezonálni fognak azzal, amit érzünk.”

 

Forrás: www.vogue.com