Massimo Dutti landol a Fashion Street-en

Akik mostanában megfordultak a Deák Ferenc utcában, biztosan ismerősen cseng nekik ha azt mondom Massimo Dutti. De mit is rejt ez az olaszosan csengő név?

A Massimo Dutti egy spanyol ruha márka, melyet még 1985-ben alapítottak Barcelonában. Eredetileg a cég azzal a céllal jött létre, hogy divatos férfi ruhákat kínáljon, ám 1992-ben beindult a márka női vonala is. Ez még mindig nem volt elég, hiszen alig 8 éve elindították a Massimo Dutti Boys & Girls nevű gyermekruházati részt is. A márka mára az Inditex csoport egyik legexkluzívabb ágává nőtte ki magát, jelenleg a világ 48 országában van jelen, 573 üzlettel. Egyes információk szerint az új, budapesti üzletük 800 négyzetméteren kínál majd férfi és női darabokat.

530069_485679654794993_1057428076_n

Olyan márkákkal versenyez például, mint a Tommy Hilfiger. Ugyanis a Zarától, a Bershkától, a Pull&Bear-től és a Stradivarius-tól (mind az Inditex tagjai) eltérően a MD felső közép árkategóriás brand. Így fel kell készülni, hogy mondjuk tízezer forint alatt, nemigen tudunk majd tetőtől talpig MD-ba öltözni. Majdnem egy órán át válogattam a márka online boltjában a női és a férfi darabok közt, így elhihetitek, hogy nem lesz tömegmárka itthon sem. Ellenben egy-egy stílusos darabért érdemes lesz spórolni, hiszen a különleges szabásoknak köszönhetően biztos egyik ékköve lesz a gardróbotoknak a kiválasztott darab.

01BOX2

A márka elsősorban a 25 és 50 év közötti városi nőknek és férfiaknak szól, akik elegáns és egyben praktikus darabokra vágynak. Ezt hűen tükröződik a lookbook képeken is, hiszen a ruhák első ránézésre hordhatók és mindemellett egyediek is egy cseppet. Nézzük is meg a Massimo Dutti szeptemberi női és férfi kínálatát.

Nektek mi az első benyomásotok az ‘új’ márkáról?