Megéri harcolni egy férfiért?

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor eluralkodik rajtunk a vágy a szeretett személy iránt? Azt érezzük, hogy szerelmesek vagyunk, hogy mindent megtennénk a másikért. De mi van abban az esetben, ha ez az érzés nem kölcsönös? Vajon megéri- e harcolni a szeretett férfi kegyeiért?

Nagyanyáink idejében ez nem lett volna kérdés! Ha fel is merült volna a téma, a felelet egyértelműen nem lenne! Akkoriban a férfiak dolga volt az udvarlás, a nőknek nem volt más feladatuk, mint hagyni, hogy a kiválasztott férfi meghódítsa a szívüket!

Férfiak vs. nők

Jó ideje a nőket már nem elégítik ki a hagyományos női szerepek. Kiléptek a férfiak árnyékából és a saját utukat járják. A női nem univerzálissá vált. A nagybetűs Nő egy személyben anya, háziasszony, “jó feleség” az élet minden területén, de ha mindez nem lenne elég dolgozó nő is. Ahogy egyre több teret kaptak a kibontakozásra, úgy egyre inkább kezdtek átvenni bizonyos szokásokat, viselkedési módokat a férfiaktól, míg nem a XXI. században elérkeztünk a férfi-női szerepek összemosódásához. Évtizedekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy nő odamegy a férfihoz és meghívja egy italra. Ma már mindennaposak ezek a jelenetek. Talán ezért is kényelmesedtek el ennyire a férfiak? Vajon megszokták, hogy már nem kell értünk harcolni?

http://lexi.hu/image.aspx?id=9d1a1576-e3f4-4a05-b11a-f25de56ed362&view=4ba2f4bd-ac5e-4202-b92c-ceca184660c2

Harc vs. megadás

Egy kapcsolat elején bizony felejtsd el, hogy harcolj az erősebbik nem figyelméért! Egy igazi férfi tudja, hogyan kell udvarolni. Gondolj bele, ha most nem tudod elérni, hogy kellő figyelmet szenteljen rád, hogy eléggé akarjon téged akkor egy, vagy akár négy év múlva sem fogod jobban felkelteni az érdeklődését. És valljuk be őszintén melyikünk ne tapasztalta volna már meg,  hogy minél többet tett meg a szeretett férfiért, annál kevesebbet kapott vissza! Ha azt érezzük, nem kellünk a másik félnek eléggé, ne akarjuk ráerőszakolni a szeretetünket, ne kezdjünk felesleges érzelmi zsarolásba. Ezzel csak gyerekes játszmákba megyünk bele, aminek a vége egy boldogtalan kapcsolat lesz!

https://szinesszinfalak.files.wordpress.com/2015/03/fodos3.jpg

Mit tegyünk?

Elsősorban legyünk őszinték. Mondjuk el az érzéseinket, az elvárásainkat azzal megadjuk az esélyt a másik félnek, hogy javítson a hibáin. Beszélgessünk! A jó kapcsolat egyik alapja az őszinte kommunikáció. Tűzzünk ki egy adott időpontot. Ha az adott időszakaszon belül nem történik változás, akkor nem érdemes tovább várni és harcolni egy veszett ügyért.

http://static.stylemagazin.hu/medias/79457/1200x1200/Mit-akar-a-ferfi-a-notol_de829f7062d32b9fa00df91befadd082.jpg