Meghan és Harry – Minden, amit a királyi esküvőről tudunk

Az elmúlt hétvégén mindenkit a királyi esküvő tartott lázban, és fátyolos tekintettel néztük szombaton a képernyő előtt az újabb tündérmesét: Meghan és Harry szerelmének megpecsételését.

Anglia egyik kedvenc álompárjáról köztudott, hogy rengeteg protokollnak megfelelően kell élniük életüket, ők mégis több szabállyal is szembe mentek, hogy egymáséi lehessenek. Vegyük csak alapul azt a tényt, hogy valószínűleg sokan nem egy elvált amerikai sorozatsztárt képzeltek el Harry feleségének. Meghan nyilatkozatai alapján nagyjából hat hónapig tudták titokban tartani a kapcsolatukat, és csak ezután osztották meg a nyilvánossággal is. Azóta pedig egymást követték az események, hiszen jött az eljegyzés, a szebbnél szebb fotók, és az esküvői dátum hivatalos bejelentése, amit május 19-re tűztek ki. Már ez is ellent mondott a protokollnak, hiszen eddig királyi esküvőt hétköznap tartottak, ők ennek ellenére mégis ragaszkodtak a szombati naphoz.

7614ce18db12ef50d38d50155c72f4cb

A titulus

Nagyon fontos része egy királyi esküvőnek, hogy milyen területi hercegséggel áldja meg a párt a királyné. A hagyomány szerint a család legmagasabb rangú férfi tagjait ajándékozzák meg ilyen címekkel szigorúan az esküvőjük napján. A menyegző előtt pár órával jelentették be, hogy II. Erzsébet királyné a Sussex hercege és hercegnéje címet adományozta a szerelmespárnak.

👋

1 millió kedvelés, 5,184 hozzászólás – Kensington Palace (@kensingtonroyal) Instagram-hozzászólása: “👋”

 

A meghívók

Valószínűleg neked is megfordult a fejedben, hogy egy ilyen kaliberű eseménynél a meghívónak is biztos megadták a módját. És milyen igaz! Szintén a királyi család hagyományait követve a londoni Barnard Westwood nyomda készíthette el őket, melyet amerikai tintával nyomtattak angol papírra arany és fekete betűkkel. Hogy még jobban csillogjon, az aranyat beleégették a papírba. Mivel Harry nevében lettek a vendégek meghívva az esküvőre, a fejlécben a wales-i herceg címere látható.

6fd4c7a32503872499f4d6376d7ed595

A helyszín

Az esküvőre a windsor-i kastély Szent-György kápolnájában kerítettek sort déli 12 órakor. Ők voltak a 16. királyi pár 1863 óta, akik ebben a kastélyban mondták ki egymásnak a boldogító igent. Ezzel is egy kicsit különböztek Kate és Vilmos nagy napjától, hiszen ők a 2000 férőhelyes Westminster apátságban tartották a menyegzőt, míg Harryék kápolnája “csupán” 800 fő befogadására volt alkalmas. A hírek szerint azonban nagyon kedves volt a szívüknek ez a hely, így számukra egyértelmű volt, hogy itt szeretnék kimondani a boldogító igent. Az anyakirályné is áldását adta frigyre, amit a híres díszes jóváhagyó levéllel saját kezűleg is megerősített.

The Queen has signed the Instrument of Consent, the hand-written document which records Her Majesty’s consent to the Marriage of Prince Harry and Ms. Meghan Markle. Follow our Instagram story to take a closer look.

145.6 ezer kedvelés, 1,607 hozzászólás – Kensington Palace (@kensingtonroyal) Instagram-hozzászólása: “The Queen has signed the Instrument of Consent, the hand-written document which records Her…”

A torta

Természetesen mint minden nagy napon, itt is volt “buli”, persze csak a maga királyi módján. A Forgmore House-ban tartott lagzi házigazdája Károly herceg volt, ahol 200 vendéggel együtt ünnepelték a szerelmeseket. Az esküvői torta citromos, bodzavirágos ízesítést kapott, és élő virágok díszítették. A remekmű elkészítésére Claire Ptakot bízták meg, aki a legjobb bio alapanyagokból alkotta meg a gyönyörű tortát. A Kensington-palota hivatalos Instagram-oldalán még a pontos összetevőket sem titkolták el a kíváncsiskodók elől.

Képkivágás

A ruha

Természetesen mindenkit lázban tartott, hogy vajon mit fog majd viselni Meghan a nagy napon. Visszafogott lesz, vagy esetleg extrémebb? Különlegesebb lesz-e, mint Katalin hercegnéé volt? Nos, szombaton erről is lehullott a lepel, és végre teljes valójában csodálhattuk meg a káprázatos Givenchy ruhát.

Mivel Meghan köztudottan kiáll a nők jogaiért, talán nem is olyan meglepő, hogy Clare Waight Keller álmodhatta meg a ruhát, aki a Givenchy első női művészeti igazgatója. A hosszú ujjú, egyszerű szabású ruha finoman kiemelte a menyasszony tökéletes alakját, szebbet talán el sem tudtunk volna képzelni rajta. A fátyol is nagyon különleges volt, hiszen a Brit Nemzetközösség 53 tagállamának egy-egy őshonos virágát hímezték fel rá.

b55b7db21568580597754deff170fa78

Az esti buli előtt átöltözött az ifjú pár, Harry a “szigorúbb” uniformist öltönyre cserélte, Meghan pedig egy Stella McCartney ruhában indult el újdonsült férjével. Ez a ruha még jobban tükrözte a stílusát, hiszen könnyed, légies, és van benne egy kis hollywoodi életérzés is.

The Duke and Duchess of Sussex depart Windsor Castle for a reception hosted by The Prince of Wales at Frogmore House, in a silver blue Jaguar E-Type Concept Zero. This vehicle was originally manufactured in 1968, and has since been converted to electric power #RoyalWedding

1 millió kedvelés, 16.2 ezer hozzászólás – Kensington Palace (@kensingtonroyal) Instagram-hozzászólása: “The Duke and Duchess of Sussex depart Windsor Castle for a reception hosted by The Prince of Wales…”

Ismét egy igazi mesebeli esküvőnek lehettünk tanúi, melynek minden apró részlete tökéletes volt, és ha akarnánk, se tudnánk belekötni. Mégis miről álmodhatna egy lány, aki 15 évesen még turistaként pózolt a Buckingham palota előtt, most pedig Harry herceg felesége lett? Őszintén kívánjuk nekik, hogy éljenek nagyon boldogan, és érkezzenek hamar az apró hercegek és hercegnők!

A képek forrásai: Pinterest, Kensington Palace official Instagram