Megnyitott a WonderLab

Budapesten az Izabella utca 36. szám alatt nyitott meg a WonderLAB névre keresztelt műhely és showroom. Megálmodói a Marillai nővérek; Ildikó és Éva. A műhely tervezgetése közben úgy döntöttek, miért ne lehetne ez egy olyan hely, ahol az alkotó és az érdeklődő találkozhat, lehetne ez egy klub és egy galéria is egyben. A testvérek álmukat tovább szőtték, és más művészek bevonásával alakították a helységet. Mindenki beleadott valamit, a zöldségestől örökölt ládákat, vagy éppen gyermekkora íróasztalát, s mindezt Gyarmati Ágoston (WILLBE) enteriőr stylist és designer formálta meg, akit a nővérek ‘megálmodó és kivitelező szerelmesként’ emlegetnek. Így készült el ez az élettel teli helyiség, egységekre bontva eszkábált, összhatásilag belakott, és egy nagy álom formába öntve, ahol te is találkozhatsz az alkotókkal és egyedi darabot is készíthetnek számodra.

Az alkotó kör tagjai között vannak végzett művészek és autodidakták egyaránt. Közülük a cipő és kiegészítők művésznőjével, Galicza Eszterrel, valamint a kutyák és gazdáik közötti kapcsolatot kifejezésre juttató testvérpár közül Arany Saroltával beszélgettem.
Galicza Eszter cipészektől tanulta meg mesterségét, mint mestertől inasa. A lábbelik mellett azonban táskákat és öveket is készít szakértelemmel. Tervezéskor emberek, és helyzetek inspirálják, ugyanakkor nagy kedvencei a szalagok és gyakran inspirálódik régmúlt idők divatjaiból, mint ahogy azt Lajos névre keresztelt cipellője is mutatja.
A Six Feet annyit jelent, mint ‘hat láb’. Utal ez a gazda és kutyája közötti szoros kapcsolatra, a közös élményeikre és azegyütt töltött órák szépségeire. Arany Sarolta és Virág autodidakta módon kutyáknak és gazdáiknak tervezett kiegészítőkkel hangsúlyozzák a kettő és négylábú közötti szoros kapcsolatot, hogy ők csapatot alkotnak. Emlékezetük szerint mindig volt kutyájuk, és az üzletben most is gyönyörű agarak pislogtak a sütemények felé.
A kutyák számára nyakörveket terveznek, amelyek speciálisan a fajtához illenek. Hangsúlyozzák a szakértelmet, mellyel az ember kiválasztja kutyáját, hiszen ettől függ, hogy a nyakörvre milyen céllal van szükség, illetve az adott állat felépítéséhez mi mutat jól. A testvérek hangsúlyozzák az átgondoltságot egy kutya kiválasztásánál, hogy figyeljünk arra, hogy az adott kutyának milyen környezet való, milyen igényei vannak, hiszen fontos kis barátunk boldogsága.
A kutyatartókról azt tartják, hogy egy idő után egyre jobban hasonlítanak kedvenceikre. Nos, erre az elvre kicsit rá is erősítünk, ha a kutyánk Six Feet nyakörv mellé a gazdikiegészítők közül válogatunk. A lányok oldalukon kutya-gazdi street fashion fotókat is bemutatnak. Ez számukra egy inspiratív hobbi.

A WonderLABben megtalálod a SIX FEET, a CsermakDesign, a Trenntre Shoe Design, a Mop Factory, az Ooh my deer, a Csuzdi wired bags,  a Bonstyle, és a ME concept egyedi darabjait, művészei pedig egyedi megrendelésre is dolgoznak.