Menyasszonyi kisokos: a legötletesebb esküvői meghívók

Amíg nem cseppen bele az esküvőszervezés rejtelmeibe az ember, addig talán nem is gondolná, hogy nem csak a nagy dolgokon múlik a tökéletes nagy nap, hanem igen is oda kell figyelni az apró részletekre.

Ugyan nem fog senki a lagzitokon találkozni a meghívóval, mégis fontos és meghatározó része ennek a napnak, hiszen arculatával előrevetíti azt a stílust, amit majd képviselni szeretnétek ezen a csodálatos eseményen.  Természetesen egy alapvető eszköze is annak, hogy felvázoljátok szeretteitek előtt az esküvő menetrendjét, vagy hogy jelezzétek kívánságaitokat a nászajándék felől. Az a jó, hogy temérdek cég foglalkozik meghívók készítésével, nektek csak rá kell szánni egy pár hetet az elképzeléseitek összegyűjtésére, megtalálni a közös nevezőt, és partnert keresni a kivitelezéshez. Ha elég ügyesek vagytok, akkor egy jobb nyomtató és némi fantázia segítségével pedig valami egészen egyedit álmodhattok meg magatoknak saját kezetek munkája által is.

e2ada033694c6f0abf0313a3c1f9f1a0

A teljesség igénye nélkül bemutatunk nektek néhány újszerű meghívó típust, hátha pont ezek között találjátok meg azt az ötletet, amire eddig talán tanácstalanul vártatok.

A saját készítésű

Mi sem lehetne egyedibb és értékelhetőbb, mint hogy ti magatok alkotjátok meg a meghívót? A vendég biztos értékelni fogja, hogy nem egy “átlagos” invitálást tarthat a kezében, és biztosak lehettek benne, hogy nem fog a szekrény mélyén landolni, hogy aztán a következő selejtezésnél a szemeteszsákban foglalja el méltatlan helyét. Az ötletek tárháza gyakorlatilag végtelen. Készíthettek ujjlenyomatos variációt, képregényt a saját életetekről, lehet saját pecsétetek, vagy nagyobb befektetett energiával akár mindenkinek elkészülhet teljesen egyedi és személyes is. A mi hatalmas kedvencünk az a típus, ahol a csodaszép jegyes fotók mellé kapják meg a vendégek a meghívót, ilyen ízlésesen és stílusosan tálalva. Szerintünk nagyon modern és izgalmas ötlet!

46215f2f5aa5755ec575b7810449eebe

A vintage meghívó

A vintage jelenleg tagadhatatlanul az egyik legnépszerűbb esküvői stílus, mert annyi kreatív lehetőség van benne, hogy minden egyes dekoráció különböző tud lenni egymástól. Mivel ez egy egészen konkrét téma, ezért mindenképpen érdemes ezt a hangulatot megjeleníteni a meghívón, hiszen ezzel már előre sejtethetitek, hogy milyen hangulatvilága lesz a lakodalomnak. Az alap “kellékek” ebben az esetben: barnás árnyalatok, csipke, szárított virágok, kötöző spárga, a többi pedig majd jön magától.

8b33bd0a0e3d548a7afa7bf15f7f53bc

A modern típusú meghívó

Ha igazán stílusosak szeretnétek lenni, ráadásul a lagzi is egy csodálatos helyen lesz, ami méltán kiérdemli az igényes meghívót, akkor válasszatok ezek közül. Nagyon jól tudnak kinézni, már a boríték alapján is sejteni lehet, hogy nem valami átlagos dolog lapul benne. Általában több kártyából tevődik össze, ami mindenképpen tartalmazza a meghívást, a menetrend kártyát és a visszajelző lapot, amihez megadtok egy végső dátumot és egy vagy két elérhetőséget.

d068c983d18920a75f69c32499addfca

A minimalista

Ha ellene vagytok minden “klasszikus” meghívón szereplő “sallangnak”, nem szeretnétek semmilyen mintát, virágot vagy csókolózó gerlepárt, akkor érdemes a teljes letisztultságot választani. Hiába nincs rajta semmi komolyabb grafika, egy hófehér papír gyönyörű betűtípussal épp elég informatív és ízléses lesz, mint bármelyik másik variáció. Ne féljetek tehát ilyet választani, ha úgy érzitek, hogy ezek vagytok igazán ti, hiszen ha valamikor, akkor ezen a napon aztán tényleg fontos, hogy minden olyan legyen, ami nektek a legjobban tetszik.

a440ed512e04d7cc2120aeabce6633a0

A képek forrása: Pinterest