Menyasszonyi kisokos – Így válaszd ki a ruhát az esküvődre

Egy esküvő éke a menyasszony, aki természetesen a ruhájától érzi magát igazán királylányosnak és úgy egyáltalán a legszebbnek egész életében. Éppen ezért érdemes sok energiát fektetni a tökéletes ruha megtalálásába, hogy biztosan a nekünk valóban álljunk az oltár elé.

Az előkészületek során az egyik legizgalmasabb dolog az, amikor a ruha kiválasztására kerül a sor. Már hetekkel az időpont előtt izgatott lázban égsz, hogy hamarosan eljön a próba ideje, és talán most fogod érezni először azt az érzést, hogy “igen, ez AZ a ruha!”. Érdemes több helyre időpontot kérni (vigyázat, sok helyen akár 1 hónapot is várni kell), hogy minél több stílust és minél több szalont megnézhess. Fontos ugyanis a milliő, hogy milyen kedvesen bántak veled, mennyire érezted már az üzletben azt, hogy te vagy a fontos, és mindenki csak érted sürög-forog abban a másfél vagy két órában. A fazonnál nyugodtan bízd magad a szakemberek segítségére, de azért vigyél szívedhez közel álló kísérőt is, akinek adsz a véleményére, vagy legalább szívesen meghallgatod.

2fefeb1eb83ad37a99c070059e3242c0

Érzések a szalonban

Ha megtaláltad az embered, akinek a keze munkája által szeretnéd a ruhád bérelni vagy megvásárolni, azt érezni fogod. Itt is, mint sok esetben fontos a kémia. Ha nincs meg köztetek a megfelelő kommunikáció és az egymás iránti lelkesedés, akkor nem valószínű, hogy jó helyen jársz. Ha csak egy futószalagon érkező menyasszonyként bánnak veled, kelletlen arccal adnak rád különböző ruhákat, de érdemi véleményt nem igazán alkotnak, akkor ez még nem a te helyed.

9c89a16a5123a8e3cfe9f66445cd7f12

A ruha iránti szerelemhez és ehhez a jeles naphoz hozzájárul az is, hogy te hogy érezted magad a szalonban. Ha őrült lelkesedéssel jössz ki és teljesen el vagy varázsolva, na akkor bántak veled úgy, ahogy egy menyasszony azt megérdemli. Egy igazán profi helyen a rád szánt időtartamban nem sajnálják az energiát, hogy minél több ruhát felpróbáltassanak veled, hisz csak így lehet rátalálni arra a fazonra, ami a legjobban áll neked.

27f37ef733dcefa4ddec5fb8540ab3c7

Kellenek a kísérők

Valóban szükség van rájuk, de nem kell sok belőlük! Bőven elég elvinni édesanyádat és egy vagy két barátnődet. Nem kell minden koszorúslánynak  ott lennie, majd az esküvődön örültök együtt mindannyian. Ez legyen inkább egy bensőségesebb pillanat, mikor az az 1-2 nő van ott körülötted, akinek a legfontosabb a véleménye számodra.

bb6b7885d263e40c0d5f5da086b96f51

Egyébként hidd el, minél többen vagytok ott, annál inkább elvonja a figyelmed majd, ráadásul ahány ember, annyi vélemény. Az egyiknek túl kivágott lesz, a másiknak túl prűd, a harmadiknak jobban tetszik majd tüllel a szoknya, mint a szatén anyagból. Ezzel csak teljesen összezavarodnál és lehet, hogy nem élnéd meg akkora áhitattal ezt a napot. Arra amúgy is figyelj, hogy nagyon sok szalonban meg van határozva, hogy hány kísérőt vihetsz magaddal, erre mindenképpen érdemes rákérdezni az időpont foglalásakor.

d95e67f424561339d607bb136ed55003

Fotózni kell

Természetesen csak ott, ahol ezt megengedik – ezt sem árt előre letisztázni. Mindenképpen azt javaslom, hogy érdemes egy-két éjszakát aludni a végső döntésre, és nem a pillanat hevében dönteni az üzletben. Nagyon sok helyen úgy működik, hogy az időpontod végén kapsz egy kis összefoglalót azokról a ruhákról, amiket a próbád során befutónak éreztél. Ezekhez odaírják az árakat, így teljes képet kapsz arról, hogy melyik felső vagy alsórész mennyibe kerül, így ha még variálni támadna kedved, akkor is tudni fogod a pontos végösszeget a mérlegelés során.

3ad96f101df3ba35cc6fc2e8ad316980

Nem javaslom 20-30 embernek elküldeni az opciókat, mert hidd el (vagy tapasztald meg), hogy nem lesz egyöntetű vélemény. Amúgy is, akik ott lesznek az esküvődön, azok lássanak meg a nagy napon, amikor rád van igazítva a ruha és úgy ahogy vagy, te vagy a legszebb nő a világon. Bárhogy is döntesz, egy valakit teljes tiltólistára kell tenni a képek nézegetésétől: a vőlegényt! Neki legyen teljes meglepetés, ez az egyik legszebb hagyomány az esküvő előtt. Amint belenézel a nagy napon az ő csodálkozó szemeibe, attól a pillanattól kezdve már úgyis tudni fogod, hogy jól választottál.

378bd3b500bcbbf8be3e1c8cbdd0208b

A képek forrása: Pinterest