Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe: Je suis belle bemutató

Október 15-én a Mercedes-Benz Fashion Week keretein belül került bemutatásra a Je Suis Belle 2017 tavasz-nyári kollekciója, ami letarolta a közönséget. Erről olvashattok most.

Aki jelen volt a szombati bemutatón, biztos, hogy legalább 2-3 dolgot fel tud sorolni a tervező páros fantasztikus catwalk show-járól, amit egy darabig nem fog elfelejteni. Ezeket próbálom most összefoglalni nektek.

A hangulat

Ne haragudjatok, de egyszerűen muszáj itt kezdenem! A kollekció prezentációja ugyanis egy valóságos performansz volt, ahol nem csupán a ruhadarabokon, hanem a zenén, a modellek arcjátékán, sminkjén, és a közönséggel való pajkos játékon volt a hangsúly. A márka valóban meglepte a nagyérdeműt, hiszen a 2016-os tavasz-nyári kollekció letisztult, minimál stílussal és futurisztikus elemekkel volt tele, így aki erre számított, az tényleg nagyon meglepődött. Az első perctől kezdve a pörgős, latinos dallamok, játékos stílusú darabok és élettel teli modellek varázsoltak mosolyt az arcokra. Kevés ilyen jó hangulatú, dinamikus bemutatón jártam!

A színvilág

Ahogy említettem, a színskála valóban meglepetést okozott. A bemutató első perceiben a fekete és fehér alapokon csillogó flitteres motívumok kápráztatták a szemet, míg megjelent az indigókék és a türkiz, majd a különböző minták és végül a fantasztikus neon árnyalatok, metálos részletekkel és hozzájuk passzoló tavaszi cipőkkel.

A kollekció

És akkor térjünk is a lényegre. A Je Suis Belle 2017-es tavasz-nyári kollekciója azoknak a nőknek született, akik élvezik az életet, szeretnek öltözködni és szeretik a játékosságot. Láthattunk gyönyörű klasszikus alakra szabott és oversize kabátokat, melyeket nagyszerűen el tudok képzelni egy filmbemutatón, vagy más olyan jeles eseményen, ahol magunkra szeretnénk hívni a figyelmet. Személyes kedvencem a púderrózsaszín flitteres, klasszikus-kockás ötvözetű trench coat fazonú darab volt, mely pont annyira adott fricskát a visszafogott eleganciának, amennyire azt kell. Extravagáns ruhából sem volt azonban hiány. Szívem a fekete-piros flamenco stílusú miniért dobbant nagyot, de ugyanolyan lelkesedéssel tudnám elképzelni ruhatáramban a könnyed, kimonó stílusú szetteket is.

Egy viszont biztos: a bevállalósok jövőre csakis a láma printes designokban fognak megjelenni mindenhol és őrülten trendik lesznek! A kedves kis négylábút ábrázoló ruhadarabok ugyanis tetőfokára emelték a hangulatot és szinte nem volt olyan a teremben, aki ne fotózta volna őket. És még mindig van tovább! A show-t erőteljesen átlátszó, neon színű, flitterekkel dúsított fodros ruhák zárták, amik tökéletesen bizonyították, hogy a divatot nem kell teljesen komolyan venni és az öltözködés igazából egy kreatív játék.

Aki nem lehetett ott, feltétlenül nézze meg a kollekció darabjait és jegyezze fel a naptárába, hogy a következő bemutatóról le ne maradjon! Mi biztosan ott leszünk!

Fotók: Je Suis Belle