Meztelen modellek

Nem kell követnünk a divatvilág eseményeit ahhoz, hogy időről időre szembe találjuk magunkat néhány ismert és kevésbé ismert, férfi vagy női modell hiányos öltözetű fotójával, netán fotósorozatával. Hiszen titkot nem csinálva a modellek bájaiból, ezek a fotók már divatmagazinokban és kampányokban is cenzúra nélkül jelennek meg.

 

Magamutogatás vagy csak és kizárólag a munka, ami mindezt megkívánja? Szinte hallhatóak a válaszok: munka?! Melyik farmert vagy kabátot reklámozza a kedves modell tökéletesen pucéran?! A meghökkenés jogos, de mindenre van magyarázat!

A meztelenre vetkőztetett modellek többségében nem kifejezetten ruhadarabokat reklámoznak, bár erre is van, volt és lesz is ellenpélda. Mindannyian tudjuk, hogy egy szép, szexi test odavonzza a tekinteteket egy-egy címlapra, egy-egy cikkre vagy plakátra, netán a kifutóra. És ha a szemek már ott járnak, biztosan észreveszik a modell kezében valamelyik nagy márka legújabb táskáját, vagy feltűnik a kíváncsiskodónak a lélegzetelállító ékszer, amit visel fedetlen testén. Nem is gondolnánk mennyire agyafúrt ez a szakma! Néhány csalogató sor egy magazin címlapján, miszerint az oldalaikon népszerű topmodell feszít anyaszült meztelenül, és máris megemelkedik az eladások száma.

Meztelenkedő modellek címszó alatt elsőként megemlítendő Miranda Kerr neve, akiről több ilyen sorozat is készült. Valóban nincs mit szégyellnie a kislányosan bájos Victoria’s Secret angyalkának, és ezzel valószínűleg ő maga is tisztában van, hiszen rendszeresen mond igent a felkérésekre. Még terhessége sem jelentett akadályt egy kis pucérkodáshoz. Meg kell hagyni, fotóin a természetesség és az ízlésesség teljes mértékben tükröződni látszik, így nincs ellenünkre egy kis meztelenkedés a részéről.


.

Ha már a Victoria’s Secret angyaloknál járunk, ne felejtsük ki Gisele Bündchent, aki szintén pózolt már kendőzetlenül a kameráknak. Úgy látszik a csodálatos bikinikben való munka során sikerült levetkőzniük minden gátlásukat a modelleknek. Gisele teste sem épp takargatni való, az már bizonyos! Bár mellei mérete között felfedezhető jelentős különbség tovább engedi gondolni a látottakat….mi nem ilyen nagy, pláne nem felemás méretekre emlékszünk, Gisele!

De nem kell messzire mennünk néhány kivillanó ciciért. Ugyanis Mihalik Enikő, magyar topmodell is előszeretettel mutogatja fedetlen bájait. Enikőt Terry Richardson is lencsevégre kapta már ruha nélkül. Formás idomai neki is irigylésre méltóak. Fotói alapján nem feltételezhető, hogy feszengés, és stressz lengte volna körül a nem mindennapi hangulatot a műteremben, már csak azért sem, mert a magyar modell szintén gyakran vállal ilyen jellegű fotózásokat.

Természetesen nem ritka, hogy különböző szervezetek kampányai is az akt/félakt ízléses válfajait részesítik előnyben. A meztelen test, ez esetben valóban közel áll a témához, amit reklámozni kívánnak. Így volt ez a PETA számos kampánya esetében is, ahol az állatszőr-állatbőr felhasználása ellen  tiltakoztak, és ezek viselésének elkerülésére hívták fel a figyelmet. Egy ilyen meztelenkedős kampányfotón vett részt többek között a szépséges Eva Mendes is, akinek további hírességgel egyetemben hátsója kapott nagyobb hangsúlyt a megjelent fotón. De anno a Dolce & Gabbana is meztelen szupermodelljeivel kívánta erősíteni a jelmondatot, miszerint egy parfüm öltöztet, egy parfüm elegendő ahhoz, hogy csábítani tudj. Bevált, igaz?

PETA 00

Dolce & Gabbana

Modellnek lenni annyi, mint a testet különböző ruhadarabokban (vagy anélkül) mutogatni különféle divatanyagokon és a kifutón. A test egy eszköz, amit nagy cégek, szervezetek felhasználnak termékeik, ruháik és jelmondataik reklámozására. Ezek a fajta képek szemmel láthatóan elhatárolódnak a Playboy és egyéb férfimagazinok meztelen fotóitól. Ennek oka sok esetben az akt művészi oldalról való megközelítése, a sejtelmes és kevésbé erotikus képek előnyben részesítése, hiszen a divatanyagok nagy többsége mégiscsak nőknek szól. Egy biztos, amíg a nagy nyilvánosságnak ez a fajta megnyilvánulás nincs ellenére és még reklám szempontjából is az egyik legütősebb fegyver, addig meztelenkedni bizony ér! Punktum!

naked boy