Mi kell a neszeszerbe? – Kötelező Sminktermékek

A mai cikkhez összegyűjtöttem nektek azokat a termékeket, melyek a női sminkkollekció alapját képezik. Ha ezek megvannak, már csak a színeket kell bővíteni saját ízlésre szabva.

És akkor lássuk a  kötelező termékeket!

Arc

Alapozó:
Manapság igen ritka a tökéletes arcbőr, így ha nem is mindennap, de alkalmakra sokan használunk alapozót. Ez kiegyenlíti a bőrt és eltünteti az apróbb bőrhibákat. Fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő alapozót válasszunk!

 

Korrektor:
Sajnos az alapozó nem képes elfedni minden bőrhibát, ezért szükség lesz egy korrektorra is. Ezzel korrigálhatjuk a hegeket, pattanásokat, piros foltokat, pigmentfoltokat és a szem alatti karikákat. A legjobb választás egy kis paletta, melyben a bőrszínű árnyalatok mellett rózsaszínt és zöldet is találunk. A zölddel a piros foltokat, a rózsaszínnel a kékes szem alatti karikákat tüntethetjük el.

Púder:
Az alapozót fixálni is kell, ehhez használhatunk kompakt, vagy laza porpúdert is. Száraz bőrre elég egy leheletnyi fixáló púder, zsíros bőrűeknek azonban ajánlatos az egész arcra használni, így az felszívja a felesleges olajat és mattítja a bőrt.

Pirosító:
Mivel az alapozóval befedtük a természetes piros orcánkat, ezt mindenképpen pótolni kell egy kis pirosítóval, így életre keltjük arcunkat. Világos, hideg bőrtónusra a rózsaszínes, pinkes árnyalatok a legmegfelelőbbek, sötétebb, meleg bőrtónusra pedig a barackos, korallos színek.

Bronzosító:
Ezzel napbarnított orcákat varázsolhatunk magunknak, egy viszonylag matt verzióval pedig kontúrozhatjuk is az arcot: keskenyíthetjük az arcformánkat, orrunkat, homlokunkat.

Highlighter:
Ez egy ragyogó termék, mellyel kiemelhetjük arcunk részeit. Egy teljes cikket olvashattok róla és használatáról ITT.

Szem

Szemhéjpúderbázis:
Ez számomra a legfontosabb, legalapvetőbb termék egy szemsminkhez. Enélkül bele sem kezdek a szemem festésébe. A szemhéjpúderalap/bázisban megtapad a festék, tartóssá teszi a sminket és élénkké a színeket. Mindenképpen ,,must have” darab! Mindenkinek ajánlom.

Szemceruza (fekete, fehér, barna):
Ez a három szín a legfontosabb, erre mindenkinek szüksége van. A fehérrel élénkíthetjük szemeinket a belső szemzugba és a vízvonalra kenve. A szemöldök alatt elsatírozva pedig optikailag megemelhetjük azt. Ezenkívül a fehér élénk színek bázisaként is megfelel. Barna a natúr és romantikus sminkek elengedhetetlen kelléke, a fekete pedig a füstös smink alapja.

Szemhéjpúder (fekete, fehér, barna):
Ugyanezek a színek kellenek szemhéjpúderben is, füstös sminkhez például elengedhetetlenek. Feketével árnyékoljuk a szemeket a szem külső részénél, a fektetett V alakban. Egy közép tónusú barnával a szemráncot mélyíthetjük. A fehéret highlighterként is használhatjuk, például a szemöldök alá és a belső szemzugba kenve.

 

Szempillaspirál:
Ezzel adunk extra hatást a sminknek.

 

 

Szemöldökfesték:
Ha észre sem vehető vagy szabálytalan szemöldökkel rendelkezünk, nem árt korrigálni egy kis festékkel. Erre használhatunk szemöldökpúdert, vagy ceruzát. Keressünk olyan terméket, ami a leginkább hasonlít a szemöldökünk természetes színére.

Ajak

Ajakápoló:
Minden rúzsozás előtt ajánlatos, főleg élénk színeknél, hiszen kiszáradt szájon igazán visszataszítóan mutatnak az élénk színek. Egy neszeszer elengedhetetlen kelléke.

Ajakceruza:
Élénk rúzsok használatánál kötelező a hozzá illő ajakceruza. Aki használ piros rúzst, annak szüksége lesz egy piros ceruzára is. Ezzel azonban ne csak kontúrozzunk, hanem a még tartósabb hatás érdekében az egész szájra vigyük fel. Erre pedig jöhet a rúzs.

 

Szájfény:
Biztos vagyok benne, hogy minden nőnek van belőle néhány darab. Nagyon praktikus, nem igényel precizitást, így könnyen felfrissíthetjük vele ajkainkat, emellett pedig optikailag nagyítjuk is őket. Érdemes egy natúr árnyalatot beszerezni, ami szinte megegyezik a szánk színével. Az kiváló a hétköznapokra és bulizós, erőteljes szemsminkhez is, hiszen akkor visszafogottabb ajkakat kell készítenünk.

 

Ezekkel a termékekkel már elkészíthetők ezek az igéző füstös szemek.

 

És persze a natúr szemsmink piros ajkakkal.


Ha mindez megvan, mehet a sminkelés és persze a színpaletta bővítése!

Nektek melyek az elengedhetetlen termékek sminkelésnél?