Milan Fashion Week 2012 – férfi szekció – 2. rész

Az első részben láthattátok a Burberry Prorsum, Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Gucci és a Prada kollekcióit. Most pedig a beszámolónk második fejezete következik.

Moschino – Milan Fashion Week 2012

Rossella Jardini és Bill Shapiro saját kollekcióját Savile Rock-nak nevezi. A mindig ötletes, humoros divatház most se okozott csalódást. Klasszikus fazonú darabokat egy szokásos kis csavarral toldották meg, ami ebben az esetben a téglafaltól kezdve, a graffitin át, az élénk színekig terjedt. A nézők imádták és mi is. Hiszen a tél szólhat a vidámságról is.

 

 

Ermenegildo Zegna – Milan Fashion Week 2012

A tőle megszokott módon hivalkodásmentes, letisztult egyszerű hétköznapi darabokat alkotott. Pont ezért mindenki megtalálja benne a saját ízlését. A garbó és a kihajtott nagy galléros kabátok itt is feltűnnek. Legjobban nekünk az tetszett, hogy a feltűrt farmer szára belül kockás.
A ‘fontos’ pasiknak pedig megsúgjuk, hogy öltönyeiket külön BlackBerry és iPod zsebekkel látják el. Így még jobb! Nem?

 

 

Missoni – Milan Fashion Week 2012

A divatház is megmaradt az egyszerű stílusnál na meg a híres mintáinál, nem spirázta túl különböző extrém megoldásokkal. Kötött pulóverek, meleg kabátok, egyszerű formák és szabások. Mindez jól bizonyítja azt, hogy nem kell nagy újításokat végezni azért, hogy egy kollekció sikeres legyen.

 

 

Roberto Cavalli – Milan Fashion Week 2012

A név ismerősen cseng minden fashionista fülében, s nem éppen a szürkeség jut eszünkbe róla. ezt bizonyítva, csak úgy vibráltak a sárga és a lila  színek a kifutón, na meg persze az elhagyhatatlan állatminták. Az ifjú Cavalli kerekített vállakkal és lazább nadrágokkal képzeli el a következő hűvös időszakot. Apuci büszke lehet Rád! Imádjuk a kollekciódat! Kedvencünk a bőr betétes kötött pulóver, mert különleges és meleg.

 

 

Vivienne Westwood – Milan Fashion Week 2012

A punk nagymamája ismét odatette magát. A hideg időszakra célzásként fagyot szőrzettel reagált, arcon és fejen egyaránt. Ennek ellenére visszafogott darabok lettek. Foltos, kockás anyagok, nagy meleg gallérok és különleges gombolású, szabású kabátok jellemezték a kifutón látható alkotásokat. A Westwood féle meghökkentés most elmaradt, de így is nagyon jó kollekciót tervezett 2012/2013 telére.

 

 

Dsquared ² – Milan Fashion Week 2012

Az iskolák világába repít vissza minket a Dsquared ². Az eminens kisdiáktól kezdve, a tornatanáron át mindenki felvonult a kifutón. A hangulat végett, hogy mégse érezzük annyira az intézményi szigor erejét, néhány model kezében ott volt az iskolai tabu egyik jelképe, a cigaretta. A híres ikerpár Dean és Dan Caten olyan kollekciót alkotott, ahol a sportos fiútól kezdve, az fizikuson át, még napjaink Chuck Bass-ei is könnyen megtalálják a hozzájuk leginkább illő darabot. A szőrös pulóvereket és a káró kockás farmeringet imádjuk!

 

 

Szóval fiúk van cirka 9-10 hónapotok feldolgozni a látottakat.

Nektek melyik divatház kollekciója tetszik a legjobban?