Milan Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 – 3. nap

Mire Ti ezt a cikket olvassátok, addigra Milánóban már kihunytak a fények… De addig is elhoztuk nektek a divathét harmadik napjának legnagyobb márkáit, s azok jövő nyári kollekcióit.

 

Emporio Armani

Merem állítani, hogy jól kezdődött a tegnapi nap Milánóban. Pontosabban csak azoknak a szerencséseknek, akik élőben láthatták az Emporio Armani jövő tavaszi kollekcióját. Ha jól emlékszem vissza az elmúlt napokban látottakra, akkor e kollekcióban tűnt fel először rövidnadrág. S ezzel szerintem baj van, mármint azzal, hogy három napot kellett várni erre. Épp ezért egyre nagyobb trendnek örvend a rövidnadrág-zakó kombináció, ami nekem nagyon is tetszik. Ha már a zakóknál tartunk, akkor Armani szívesen látna egysoros ill. kétsoros gombolású darabokat a jövő tavaszi szezonban a világ utcáin. Ez a kettősség a szabásvonalakban is ott volt, hisz a slim fit keveredett az oversized-al. Azon már meg sem lepődtem, hogy rengeteg bőrkabátot vonultatott fel a kifutón Giorgio Armani. Sajna a kollekcióban akadtak olyan darabok is, melyek nem nyerték el a tetszésem, pint például a áttetsző csíkos pólók, az izompólók és az, hogy egy outfiten belül olykor több textúrájú anyag is keveredett. A kollekcióban főleg a bézs/fehér és a sötétkék dominál, de nagyobb hangsúlyt kapott az olajzöld is.

Gucci

A mai napra is jutott egy színes, akarom mondani nagyon színes kollekció! Míg a tegnapi Salvatore Ferragamo bemutatójától a lélegzetem is elállt, addig a Gucci kollekciója valahogy még most is nagyon szétesőben van, szerintem. A színek csak úgy tobzódnak, de Frida Gianni legalább nem keverte azokat, s így kaptuk a tetőtől talpig zöld, sárga, piros, pink, kék, fehér és fekete szetteket. Talán már sokaknak ismerős lehet a tangerine tango, ami idén az egyik női divatszín, de Frida gondolt egy nagyot, s ezt az árnyalatot is beleépítette a Gucci jövő tavaszi férfi kollekciójába. A most oly divatos slim fit vs. oversized szabás kettőssége is az új kollekció része, ezzel nincs is baj, ugyanis az így kapott sziluettek nagyon is elnyerték a tetszésem. Visszatérve a színekhez… Ahogy egyre többször látom a kollekció darabjait, egészen megtetszettek a printelt anyagok, sőt talán még a virágmintákkal is megtudok barátkozni. A kollekció igazi Gucci, ha engedi az időtök, lessetek bele!

Z Zegna

Ami először az eszembe jutott az a fiatalság, bolondság, lazaság… És még sorolhatnám a jelzőket a Z Zegna legfrissebb kollekciójára. Színekben visszafogott, de szabásban pedig épp ellenkezőleg nagyon is kirívó. Nem emlékszem olyan kollekcióra, ahol rövid ujjú zakók árasztották volna el a kifutót. Ezzel az újdonsággal még most sem sikerült megbékélnem, de egy biztos, ez az igazi dizájner érték. Keverednek az elegáns és a military stílusjegyek, hiszen nagyon is megfér egymás mellett az elegáns slimfit nadrág és a sokzsebes military kabát. Paul Surridge, a márka kreatív vezetője is behódolt a slim fit vs. oversized szabás trendnek, ellenben kicsit elmarad az eddig látott kollekcióktól. Nagy kedvenceim a színjátszó kötött pulcsik, ellenben a apró pöttyös anyagokkal még most sem barátkoztam meg.

Alexander McQueen

A divathét e napján látott napvilágot az Alexander McQueen divatház jövő nyári férfi kollekciója is. Nem tudok eleget szomorkodni azon, hogy csak lookbook képeket jelentet meg a márka, és nem láthatja a közönség ‘mozgásban’ a kollekciót. Sarah Burton csak úgy jellemezte a darabokat, hogy férfi hiúság. S mennyire igaza van, majdnem az összes kreációja must have, beleszámítva a nyomatos darabokat is. Halmozódnak a remek öltönyök, melyek az angol úriembereket juttatják eszembe, a századfordulós eleganciával. Az öltönyök mellett megemlítendőek a selyem ingek is, melyek több színben és különböző printelt mintákkal vannak jelen a márka jövő nyári kollekciójában. Színek tekintetében, találunk fehér, lazac, kék, szürke és fekete összeállításokat is, de ugyanakkor megjelennek a metálos óarany és ezüst árnyalatok is.

Nagy kedvencem a McQueen kollekció (kicsit elfogult vagyok), ugyanakkor kedvelem az Emporio Armani színvilágát, a Gucci szabásvonalait és a Z Zegna lazaságát. Nektek melyik a kedvencetek?

Folytatás következik!