Milan Fashion Week Spring 2013 – 1. rész

Biztos vagyok benne, hogy nincs köztetek olyan, aki ne tudna legkevesebb öt olasz márkát felsorolni. Az elkövetkezendő napokban, mi bebizonyítjuk nektek, hogy jóval több olasz brand-et ismertek, hiszen itt a Milan Fashion Week. Ma a divathét első két napját kötjük egy csokorba.

Gucci
Megkérdőjelezhetetlen, hogy Frida Giannini egymás után ontja a jobbnál jobb Gucci kollekciókat. Ez ellen reméljük senkinek sincs ellenvetése. Az olasz márka 2013-as tavaszi kollekciójában egyszerre testesül meg a hippik bohém világa és a vagány szexi nőket körüllengő vibráció. Akik még emlékeznek Frida 2013-as férfi bemutatójára, azok biztos nem lepődnek meg azon sem, hogy a kifutón felvonultatott darabok tobzódnak a színekben. Természetesen az élénk, vibráló árnyalatok mellé leginkább a ’60-’70-es éveket idéző hosszú, többnyire csak sejtető anyagok társulnak – fodrokkal, harang ujjakkal és hatalmas, feltűnően színes kiegészítőkkel megbolondítva. Szerintünk minden idők egyik legjobb Gucci show-ját láthattuk pár napja, így nem is húznánk tovább a szót, nézzétek meg Ti is a bemutatót:

Alberta Ferretti
A márka vezető tervezőjét, Ferretti asszonyt biztosan a tenger és a tenger alatti élővilág inspirálta a 2013-as tavaszi kollekciója megálmodásakor. A 2012-es tavaszi Versace show-val ellentétben, Ferretti sokkal lágyabb és művésziesebb összeállításokat álmodott a kifutóra. A légiesen könnyed, csipkés, rétegzett organza ruhákban a modellek mintha sellőkként bújtak volna ki a tengerek mélyéből. A színek és a show hangulata is egy eddig ismeretlen világot hivatott bemutatni, ahol a könnyed, romantikus ruhákban a lányok csak úgy suhannak a föld felett. Minket elvarázsoltak a sellők, és Titeket?

Max Mara
Az egyik olyan márka a Max Mara, amelyben egyszerűen nem tudunk csalódni. Minden kollekciójuk hozza a szakma elvásásait – könnyed, lezser, stílusos szettek vajmi sportossággal. Sőt, ha nagyon művésziek szeretnénk lenni, akkor a military és a romantika közös gyermekeként is lehetne nevezni a kifutón felvonultatott darabok többségét. Nem szeretnénk ódákat zengeni, de az oversize felsők és zakók, a ceruzaszoknyák és a sportosan elegáns overálok egyszerűen remekművek. Csak ajánlani tudjuk minden sportos és stílusos nőnek. FAVE!

Emporio Armani
Ha megengeditek, szerintem hosszú idő után azt kell, hogy mondjam, egy igazán klassz kis kollekciót mutatott be Giorgio Armani. Valahogy több szezon eltelte után most nem éreztem a darabokon azt az erőltetett minimalizmust, hanem csak azt a megmagyarázhatatlan üde könnyedséget. A bemutató elején még a maszkulin jellem uralkodott a kifutón, de pár percen belül ezt felváltotta a lágy romantika, a pehely könnyű organza anyagok és a rengeteg csillogó mini ruha. Őszintén szólva, kellemesen csalódtam Armaniban.

Prada
Első látásra azt gondoltuk, naivan, hogy Miuccio Prada most nagyon mellélőtt… Majd az első 4-5 outfit után megvilágosodtunk, hogy a kreatív csapatot biztosan a japán kultúra inspirálta, és innentől lett érdekes a bemutató is. A kifutón többnyire újragondolt kimonókat vonultatott fel Miuccio, XXI. századi szabásvonalakkal. Az akár már unalmasra hajazó szürke-piros-fekete-fehér kombinációkat a Japánt szimbolizáló cseresznyevirágok tették egyedivé. Ha már cseresznyevirág, akkor az egész kollekción végigvonult, így lett teljes egész a Prada jövő nyári kínálata. Bár a holdjáró cipőket és a műanyag zoknikkal kombinált csatos szandálokat még most sem tudtuk megemészteni. Nektek hogy tetszenek a kimonók újragondolt, 2013-as változatai?

Nektek melyik márka 2013-as tavaszi bemutatója tetszik a legjobban?