Milan Fashion Week Spring 2013 – 2. rész

Pár napja már beszámoltunk a milánói divathét első két napjáról, amiről itt olvashattok. Mára a következő két nap legjobb kollekcióival készültünk. Vágjunk is bele!

Moschino
Ha Ti is megnézitek a bemutatót, akkor rádöbbentek, hogy a kollekció több mint fele, a fekete-fehér variációjából állt. S mikor már azt gondoltuk, hogy ezt nem lehet tovább variálni, a brand ezt az állításunk is megcáfolta. Így 20 fekete-fehér összeállítást és 25 színes outfitet vonultatott fel a Moschino a kifutón. A kollekció teljes egészében szerintünk bájos, és nagyon retro!

Just Cavalli
Cavalli védjegyének számító ocelot mintát felváltották a virágok. Na nem kell megijedni az állat motívumok kedvelőinek, hiszen még így is maradt jócskán nyomat a kollekcióban. Nem tudjuk, hogy Ti hogy vagytok vele, de mi élünk-halunk a márkáért, hiszen mindig üde, fiatalos színt hoz a temérdek művészi kreáció közé, ez főleg a divathéten érezhető – mint például most is. Nézzétek meg a többi kollekciót is, és ugye olyan a Just Cavalli, mintha csak stílusos olasz fiatalokat látnánk sétálni a kifutón?!

Etro
A ma oly divatos matyó mintára hajazó virág motívumoktól volt hangos az ETRO 2013-as tavaszi kollekciója. Ezeknek köszönhetően pedig egyik outfitre sem mondható az, hogy unalmas, sőt… Szerintünk több összeállítás is már-már a giccs határát feszegette. Míg a letisztult anyagokból készült ruhákat a rafinált, nőies szabás jellemezte – így ez a kollekció is szerintünk nagyon népszerű lesz a hölgyek körében.

Versace
Donatella legújabb kollekciója láttán az egykori, Gianni által vezetett Versacét képzeltük magunk elé – az ultramini szoknyák és ruhák, a csillogó kiegészítők és a sok-sok cici villantás. Az olasz márka újonnan bemutatott kreációi maga a forró erotika és a dög – remélhetőleg a ruhák többsége az igazi nőkön sem vesztik el szexisségüket… Egyszerűen nem tudunk szó nélkül elmenni a bőr forrónadrágok mellett, amiket áttetsző hímzések egészítettek ki, nem beszélve a frappáns szabásokról, a rengeteg bőrbetétről és övekről nem utolsósorban az ultra magas sliccelésekről. Egyszóval, Donatella remek munkát végzett. Talán azok a cipők illetve csizmák nem dobogtatták meg a szívünket.

Bottega Veneta
Az elmúlt szezonok, talán legunalmasabb Bottega Veneta kollekcióját láthatta a szakma a milánói kifutón. Bár azt meg kell hagynunk, hogy a darabok nagyon unalmasak, ellenben minden outfit hordható, s így biztosra ment a márka. A felvonultatott összeállítások közt szinte minden korosztály megtalálja a magának oly’ kedves ruhákat, csak mi hiányoljuk a fantáziát. Sebaj, ez csak a mi véleményünk, a kollekció biztos sikeres lesz majd.

Fendi
Kövezzetek meg, de mi a mai napig nem értjük, hogy egy olasz márka miért tervez bundákat és vastag ballonokat egy tavaszi/nyári kollekcióba. Talán erről Kar Lagerfeldet kéne kérdezni… A Fendi 2013-as tavaszi bemutatója szerintünk inkább csak leendő trendeket vonultatott fel, hiszen jó pár outfit túl művészi és valljuk be őszintén, nem ‘utcaképes’ – főleg nyáron. Összegezve, maga a kollekció jó, csak nem épp tavaszra.

Jil Sander
Ha megengeditek, akkor tudni illik rólam, hogy kissé távol áll tőlem ez a minimalizmus, ellenben látva a márka 2013-as kollekcióját, őszintén meg kell vallanom, hogy nagyon bejön az új Jil Sander gyűjtemény. Ugyanakkor jelentjük, hogy nem sínylette meg a tervező váltást a brand. Nem egy új Jil Sandert kaptunk, hanem csak egy új tervezőt, aki tovább viszi a már lefektetett hagyományokat. Többnyire oversize ruhák, könnyed anyagokból, letisztult színekkel. Egyszóval FAVE!

Emilio Pucci
Dög és szex a köbön – akár így is jellemezhetném az Emilio Pucci 2013-as tavaszi kollekcióját. A márkától szinte semmi újat nem kapunk, hiszen hozza a megszokott dögöt a sejtelmes, áttetsző anyagokkal és a szexi szabású vonalakkal. Nem is húzzuk tovább az időt, nézzetek bele a bemutatóba, és gyönyörködjetek a remek összeállításokban:

Nektek melyik márka 2013-as tavaszi bemutatója tetszik a legjobban?