Milan Fashion Week Spring 2013 3. rész

Tegnap még a milánói divathét harmadik és negyedik napjáról olvashattatok – itt -, ma már az utolsó két nap kollekcióit hoztuk el nektek. Vágjunk is bele, immáron harmadszorra!

Marni
Megszokottan elegáns minimalizmus, csipetnyi oversizezal. Valahogy így tudnánk leírni a Marni 2013-as tavaszi kollekcióját. Tapasztalataink szerint, itthon kevesen kedvelik ezt a fene nagy modernizmust, de e gyűjteményben, na meg a márkában sosem csalódunk, hiszen mindig remek darabok árasztják el az üzleteket. A lágyabb, romantikusabb darabok mellett természetesen a keményebb, élesebb összeállítások is jól megférnek egymás mellett a kollekcióban.

Dolce&Gabbana
Mióta könnyes búcsút intettünk a D&G-nek, azóta valahogy a nagy testvér is megváltozott, és szerintünk rossz irányba indult el… Már a padlizsános-paradicsomos-fokhagymás nyomatos kollekciót sem értettük, de ezt a mostanit még annyira sem… Sok-sok csík, rengeteg festmény, zsákok, fonott táskákból szoknyák és míderek – van itt minden, ami Szicíliára jellemző, de túl sok(k). Mi vissza szeretnénk kapni a régi Stefanot és Dominicot, és Ti?

Salvatore Ferragamo
Nőies, kellemes s nem mellesleg olasz. A brand kreatív vezetője az új kollekcióval biztosra ment, hiszen minden korosztály megtalálja a magához illő darabot. Aszimmetrikus szoknyákból szerintünk 2013 tavaszán sem maradunk, ha ez a Salvatore Ferragamon múlik. Kellemesen lágy összeállításokat vonultatott fel a kifutón a Massimiliano Giornetti, olykor egy cseppnyi minimalizmussal megbolondítva.

Giorgio Armani
A divathét második napján, az Emporio Armani bemutatóján kellemesen csalódtunk Mr. Armaniban, ellenben a tervező magasabb árfekvésű márkájának 2013-as tavaszi kollekciója túl sötét, túl őszies és túl megszokott, nem mellesleg szerintünk túl unalmas is. A brand új darabjairól annyi jót tudok mondani, hogy a világosabb kék árnyalatok és a rétegzett organzák ámulatba ejtik minden leendő vásárlót, ellenben semmi újat sem kapunk Aramnitól. Nektek hogy tetszik az új kollekció?

DSquared2
A Caten testvérek újra hatalmasat dobbantottak. Már a márka 2013-as tavaszi férfi kollekcióját is imádtuk (itt), csakúgy mint a mostani nőit. A most felvonultatott outfitek többsége a férfi ruhák női változatai, csak most bejött a képbe a pink és a piros is. A szexi fekete latex anyagokat a csillogó arany kiegészítők halmozása egészítette ki, csakúgy mint a brand 2013-as resort gyűjteményében. Mi épp ezért kedveljük annyira ezt a márkát, mert az aktuális szezonban a kollekciók egymásra épülnek és egy közös vonalon indulnak. Hatalmas FAVE!

Roberto Cavalli
Csakúgy, mint a Just Cavalli aktuális kollekciójából, úgy a Roberto Cavalli brand ruháiról is szinte teljesen eltűntek az ocelot minták. Helyette nyárias lézervágott bőrnadrágokat és miniruhákat, nem mellesleg szexisen lezser, magas sliccelésű maxiruhákat is kapunk. A bemutató első fele fehér és cukorka színekben pompázott, majd ezt a pasztell áradatot váltotta fel a fekete sötétsége. Nekünk nagyon tetszik ez az új kollekció, és nektek?

Giannfranco Ferré
Akár azt is mondhatnánk, hogy újjáéledt a Giannfranco Ferré brand. Mára körvonalazódótt a márka új stílusa, iránya. Letisztult, minimalista, de még így is szexi és dögös. Ez az új Ferré! A fekete-fehér különleges játékából roppant érdekes outfitek születtek, amiket a rafinált szabások még inkább megbolondítottak – már ekkor tudtuk, hogy sikeres lesz ez a kollekció. Majd mikor a fináléban a felvonultatott összeállítások színes változatait is megláttuk, ekkor robbant a második bomba. FAVE!

Nektek mely kollekciók tetszettek Milánóban?