Milyen egy Petőfi Akusztik felvétel az A38-on? Fellép: Király Viktor

Király Viktor a nagy Király család tagja, a negyedik Megasztár győztese, 2015-ben az amerikai The Voice-ban vett részt, dalokat ír, aktívan énekel, úgy tűnik mindenhol ott van, mégis ha jobban belegondolunk, valójában nem tudunk róla semmit sem. Mitől olyan érdekes személyiség? És milyen egy kicsi, limitált közönség előtt, akusztikusan, az A38 színpadán?

Last night!!!! Crazy!!! Királyak voltatok Esztergom!!!! #kiralysagvan👑 #viktorandthedreamers

739 kedvelés, 6 hozzászólás – Király Viktor (@kiralyviktor) Instagram-hozzászólása: “Last night!!!! Crazy!!! Királyak voltatok Esztergom!!!! #kiralysagvan👑 #viktorandthedreamers”

Be kell vallani, nem voltam oda érte a Megasztárban, majd azután sem, csak mostanában kezdtem el rá azt mondani, hogy hm, nem is olyan rossz. Bár az nem is olyan jó kifejezés rá, hogy nem voltam oda érte, inkább semlegesnek mondanám. Túl idegennek, túlságosan mintafiúnak, túlságosan megjátszottnak láttam, olyan embernek, aki csak egy jól felépített imidzset követ, annak a képnek próbál megfelelni, amit kialakítottak neki, de a valóságban teljesen másmilyen személyiség. Amikor látod valakin a megfestett álarcot, amikor látod körülötte a mindig kivilágított kirakatot, de sehol egy valódi, hús-vér sóhaj vagy mozdulat, akkor hátrahőkölsz, hogy hahó, kérek egy életjelet.

Nem éreztem Igazinak, vagy más kifejezéssel élve: nem éreztem önazonosnak. Olybá’ tűnt, mint az emberek többsége, akiknek van egy élete, egy hibátlanul rögzített álarca, egy eddig jól működött karaktere, ami tökéletesen ki van forrva, össze van rakva, de emögött éppen keresi a helyét, a valódi célját és útját, szóval, aki éppen ráállt az önismeret első fokára, ahol még csak azt realizálod, hogy néha olyan, mintha ez nem is én lennék, de akkor ki is vagyok Én?

Talán épp ezért, hogy valamiféle hazugság-felhőt érzékeltem körülötte a levegőben, esetleg az összeszedett kirakatát láttam, miközben csak úgy üvöltött belőle az az elnyomott személyiség, aki Ő volt, aki ki szeretett volna jönni, csak nem tudott a ráépült imidzs képtől… Éreztetek már ilyet? Amikor egy illetőt istenítenek, imádnak, azt mondják mennyire érzéki és valódi és jósrác, de te mégis azt érzed, hogy ez csak hamisság, hogy ez nem 100%-san ő? Volt már ilyen? És nem tudod igazából megmagyarázni, s nem is magyarázod, hiszen mi jogon? Nem ismered, csak érzed. Ahogy egy ismerősnél, egy barátnál is megérzed, ha valami nincs rendben, és ha éppenséggel most játssza az eszét vagy bármi, úgy mindenki másnál is megérezheted, ha valami van, nem?

Persze tudom, ha valamit nem kedvelsz a másikban, vagy ha valami negatívat érzel, akkor valószínűleg önmagadban van olyan dolog, amit helyre kell raknod, esetleg meg kell ismerned. Tudom, hogy minden kapcsolatunk, minden ember a világban egyfajta tükör a számunkra, s mi is azok vagyunk mindenkinek: közvetve, vagy közvetlenül. Az egész élet tanulás; önmagunk tanulása.

Így talán, ahogy letettem egy bizonyos szakaszt az életemből, egyre jobban úgy éreztem, hogy Király Viktor is megérkezett. (nem csak ő, de most róla van szó). Már a The Voice után járunk, a Dalfutár is megtörtént, mikor azt kezdtem érezni, hogy megérkezett. Hogy már nem egy imidzset akar eladni, hogy már nem a felépített kirakatát akarja minél színesebben marketingelni, amiben valójában nem is tudja, hogy hogyan mozogjon, hogy már elengedte a Megasztárból jöttem és nemcsak Király Linda öccse vagyok kritikák utóhatását és visszafogott, zavart jófiú álarcát, hanem mer tényleg Király Viktor lenni a színpadon, az interjúkban, a dalszövegeiben, a vállalt duettekben is.

4 millió a #youtube -on 4 million views on #YouTube “Tetszik vagy nem ez pont így jó” koszonjuk szépen! Csak így tovább. #füttyös #majka #curtis #kiraly @majesz187 @curtis4ker ha meg nem láttad akkor a link a bio-ban található!

4,747 kedvelés, 69 hozzászólás – Király Viktor (@kiralyviktor) Instagram-hozzászólása: “4 millió a #youtube -on 4 million views on #YouTube “Tetszik vagy nem ez pont így jó” koszonjuk…”

S mikor most augusztus 28-án az A38 koncerttermében limitált számú nézővel Petőfi Akusztik tévéfelvétel készült vele, végre azt láttam, amit már a DAL-ban érzékeltem, vagy amit már megenged önmagának az instagram storykban, hogy mer ember lenni. Nem egy ráadott szépfiú szerepet visz már tovább, hanem azt a valódi személyiséget, aki egészen biztosan rengeteg éjszakába nyúló, eldurvult bulikról tudna beszámolni, meg összetört szívekről, párkapcsolati szenvedélyes vitákról vagy romantikus randikról, amik még szenvedélyesebb jelenetekbe torkolnak, vagy aki megengedi magának a laza, rossz fiús beszólásokat és nem egy jófiú imidzsnek felel meg, ami szerintem igazából csak megasztári kreálmány volt. De az eléggé sokáig is tartott.

“So fuck the flowers and dates”

Nem tudom miért, de ezt a dalt, ezt a fenti pár sort annyira elhiszem Király Viktornak, hogy nagyon: hogy ő tényleg ilyen, hogy annyira önazonos a szájából a káromkodás, és tudjátok, ilyen egy jó előadó. Amikor elhiszed neki, amit énekel.

Na de egy kis kulisszatitkok jöhetnek a felvételről?

Olyan körülbelül 20-30 néző lehetett a Petőfi Akusztik felvételnél. Mindenki ül, kamerák forognak, az énekes pedig próbál jó hangulatot csinálni a teremben. Van, hogy újra kell venni egy számot valamiért, mint például itt a “Király utca”-nál, ami azért rossz, mert az eredeti, elsőnek mondott felkonferálása ennél a számnál a Viktornak sokkal őszintébb és ösztönösebb volt, mint az a szöveg, amit az újrafelvételnél került felvételre.

Speciel imádom a Majka-Curtis-Király Viktor közös számokat, és az egyiket, a “Hatodik emelet” címűt, el is énekelte. Természetesen egyedül, hiszen a másik kettőt már nem lehet meghívni a közös bulikba…  Ezt a számot is kétszer kellett eljátszani, mert az első felvétel nem sikerült, vagy ahogy Király Viktor mondta, “eljátsszuk megint, mert a managerünk maximalista.”

Múltkor a Roma Soul Petőfi Akusztik felvételénél vagy fél órát vártunk, miután Oláh Gergő közölte, hogy mielőtt előre menne a színpadhoz, van egy koreográfiája, táncolna is, és hogy nem baj-e? Nem volt baj, csak kicsit lelassította az egészet, míg a szervezők kitalálták, hogy akkor hogy is legyen majd a fény és milyen szög kell, hogy Gergő látszódjon, s jól is működjön az egész. Ezzel ellentétben itt most volt egy rész, mikor a dal közepén Király Viktor fogta magát és előre sétált a székek közé, úgy adva elő a dalt. Igen, mindenféle előre bejelentés vagy kérdezés nélkül, hogy lehet-e, és, – kapaszkodjatok!-, nem volt semmi galiba, ezt nem vették újra, a koncert folytatódhatott.

– Pedig most nagyon éreztem – mondta nevetve Király Viktor, mikor egy számot elkezdtek játszani, de még csak a zenekar játszott, mikor azt vette észre, hogy a rendező int, hogy álljanak le és kezdjék újra.

Vagy hogy egy személyben kell mosolyognod és tapsolnod ilyenkor, azt tudtátok? S itt most nagyon-nagyon ösztönöztek minket arra, hogy tapsoljunk.

Oláh Gergőnél a Punnany néhány tagja volt a vendég, itt most nem volt vendég, viszont voltak LGT számok! És mennyire jól lehet bulizni a régi számokra!

Ezek a Petőfi Akusztik felvételek éppenséggel ezért tökéletesek: közel látsz mindent, de azért még mindig marad egy kis távolság. Bensőségesebb, mint egy nagy PARK-os koncert például. Viszont én a sört hiányoltam.

A TV felvétel hamarosan adásba kerül; érdemes követni az énekest, vagy az A38-ot, hogy le ne maradjatok róla.