Milyen esküvői tortát válasszak?

Mert ez a kérdés, igenis fontos kérdés. Azon a napon mindennek olyannak kell lennie, ami számotokra tökéletes, és amire hosszú évekig boldog emlékként gondoltok majd vissza. Tehát nincs mit tenni, muszáj eldöntened azt is, hogy milyen tortát szeretnél.

Nagyon sok típus, íz és szín merülhet fel, befolyásolhatja a tortát a létszám vagy az évszak, de egyet jó, ha válogatás közben észben tartasz; a stílusodra itt is támaszkodhatsz!

Egyszintes vagy emeletes

Nem kell mindenféle dísz meg színkavalkád, hogy elegáns tortával büszkélkedhess a nagy napon. Ráadásul, ha szűk családi körben tartjátok az esküvőt, teljesen felesleges óriási méretűt készíttettni, csak azért, hogy ne lógj ki a sorból. Szerintünk egy kicsi torta is lehet csodaszép, az ízéről meg ne is beszéljünk!

Ha az egyiket megemlítjük, akkor íme a másik: a hagyományos, a kedvenc, az alap esküvői torta. Ugye, milyen nehéz elképzelni, hogy ne egy többszintes tortán égjenek a gyertyák? Ha a választásod az emeletesre esik, a kívánságod valószínűleg meghallgatásra talál majd, hiszen egy nagyobb felületen sokkal egyszerűbb elkészíteni a megálmodott díszítést.

Vintage

Manapság nagyon divatosnak számítanak a vintage dolgok és innen az esküvői torta sem kivétel. A cukrászok szinte bármilyen formát képesek elkészíteni, de az sem fog nekik gondot okozni, hogy némi faágat beszerezzenek vagy, hogy kevesebb ételfestéket használjanak a fakó hangulat érdekében. Igazán különleges!

Ombre

Ha már a divatnál járunk! Ez a típus is nagy népszerűségnek örvend néhány éve. Érdekes, mégis szép, és az az egy biztos, hogy nem mindennapi. Már pedig az esküvői tortádat te sem szeretnéd elfelejteni, ugye?

Süteménytorta

Se nem egyszintes, se nem emeletes. A kettő egyszerre és mégis egyik sem. Leginkább mesés muffinokkal egészítik ki a tortát, de bármilyen apró süteménnyel fel lehet dobni. Az összhangon és a harmónián van a lényeg! Mit szólnál a macaronhoz?

Színes

Ha nem tudod a fehér mellett letenni a voksod, azt javasoljuk, hogy gondolkodj az élénk színeken. Nem, egyáltalán nem sok. Egyébként sem létezik semmi, ami a saját esküvődön sok lenne! Használd a fantáziád és légy kreatív!

Képek forrása: Pinterest