Minden idők legszebb Oscar ruhái

A 89. Oscar gála több szempontból is emlékezetes marad. Nekünk magyaroknak  Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje, a világ többi részének pedig az Oscar-botrány miatt. Egyet azonban biztosan leszögezhetünk: már évek óta nem volt olyan gála, ahol ennyi lélegzetelállító ruhakölteményt vonultattak volna fel a sztárok. De vajon milyenek voltak a régi idők Oscar-gáláinak ruhái?

Az A-listás színésznők évről-évre mindent beleadnak, hogy lenyűgözzék a rajongókat és a vörös szőnyeg legszebb estélyi ruháival büszkélkedhessenek.  Nem volt ez másként soha; össze is állítottunk nektek egy galériát. Következzenek hát minden idők legmesésebb Oscar- ruhái. Nézzétek végig a képeket utána pedig döntsétek el igazunk van-e.

Audrey Hepburn

A gyönyörű színésznőnek alkatánál fogva minden jól áll. Mégis a klasszikus elegancia elkötelezett híve. Stílusát szinte lehetetlen utánozni. Audrey különös kisugárzása minden ruhaválasztást tökéletessé tesz. Nem volt ez másként az 1954-es Oscar-gálán sem, ahol ezt a káprázatos Givenchy ruhát viselte.

3447666022_a5e1b27958

Grace Kelly

Ne menjünk messzire az időben, maradjunk az 50-es években. Egy ilyen lista ugyanis nem létezhet a stílus hercegnője, Grace Kelly nélkül. A színésznő kedvenc jelmeztervezője Edith Head álmodta meg ezt a letisztult, mégis különleges akvamarin színű estélyit, amit az 1955-ös Ocaron viselt. Csak a ruha anyaga több mint 4000 dollárba került. Az időt álló ruhaköltemény ma is bármelyik rangos eseményen megállna a helyét.

http://www.thecelebritydresses.com/media/catalog/product/g/r/grace_kelly_classic_oscar_formal_dress_evening_gown_2_.jpg

Halle Berry

Halle eddigi legmerészebb ruhája talán a 2002-es Oscar-gálán viselt burgundivörös Elie Saab estélyi volt. A ruha felsőrésze áttetsző anyagból készült.  A színésznő dekoltázsát hímzett virágok és levelek takarták. Ti bevállalnátok egy ilyen vagány ruhát?

http://i.huffpost.com/gen/1643489/thumbs/o-HALLEBERRY-570.jpg?3

Angelina Jolie

Ugye semmit sem kell hozzáfűznünk Angelina ikonikussá vált estélyiéhez? Ki ne vállalná be ezt a dögös fekete felsliccelt Atelier Versace ruhát?

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/ec/2d/fc/ec2dfc425ec9ff7ba3d91322eee469ea.jpg

Lupita Nyong’o

Az igazi kiugrást a 12 év rabszolgaság jelentette számára, amiért az Oscar-díjat is átvehette. Azóta már több filmben is láthattuk, de a 2014-es gálán viselt gyönyörű ruháját soha nem fogjuk elfelejteni. A Prada által tervezett légiesen könnyű kék ruhakölteményt azért választotta Lupita, mert emlékezteti a hazájára. Szülőfalujában ugyanis szinte minden fal halványkék volt.

http://akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201422/rs_634x890-140302160348-634.lupita-nyoungo.cm.3214.jpg

Jennifer Lawrence

Jennifer 2013-ban ebben a gyönyörű babarózsaszín Christian Dior-ban vette át az aranyszobrocskát. Sőt a gála legváratlanabb pillanatát is a magáénak tudhatja, hiszen Hollywood üdvöskéje térdre esett a pódium előtt.

http://beautyjunket.com/wp-content/uploads/2013/02/Jennifer-Lawrence-in-Christian-Dior.jpg

Nektek melyik ruhaköltemény volt a kedvencetek?