Mindent a Kell a Púder! magyar sminkmárkáról

Sminktermékekről, aktuális sminktrendekről és a kifutók makeup-jairól sokat írunk nektek, van viszont valami, amiről eddig hallgattunk. Eddig!

Van egy remek sminkmárka, ami nem csak, hogy szuper termékeket dobott eddig a piacra, hanem ráadásul magyar is! Bizony, nem kell messzire menni, ha minőségi sminktermékeket és eszközöket szeretnénk beszerezni, hiszen itt van nekünk a nagyon frappáns nevű Kell a Púder! márka.

Bizonyára többetek is hallott már róla, de mi biztosra mentünk és felkerestük a márka megálmodóját Gabit, hogy egy interjú keretében mutassa be az olvasóinknak a brandet és ti is büszkék lehessetek rá, hogy hazai viszonylatban is van miből válogatni.

KAPRÚZS

Röviden elmesélnéd a Fashionfavereknek, miért vágtál bele egy saját smink márka felépítésébe?

Nyolc éve dolgozom sminkesként. Nagyon szeretem a minőséget, akár a csomagolásról, akár a beltartalomról van szó.  Pár éve kezdett el foglalkoztatni a saját márka gondolata. Aztán a gondolatokat tettek követték. Szerettem volna, ha létrejön egy olyan hazai márka, ami megfelel minden követelménynek, ami nekem nagyon fontos. Szép összetevők, szuper pigmentált textúrák, ne teszteljék állatokon és így tovább.

 Milyen választékkal indult az üzlet? Rögtön belevágtál a sűrűjébe vagy csak néhány sminkterméket kínáltál eleinte?

Egy teljesen új márkát az alapoktól felépíteni elég komoly és nehéz dolog. Először ásványi, vegán szemhéjpúderekkel, pirosítókkal és alapozó púderekkel indultunk. Ez így leírva kevésnek tűnhet, de ha azt mondom, hogy rögtön több, mint 60 féle szemhéjpúderünk volt, akkor az már nem is olyan kevés.

Milyen összetevőkkel dolgozol? Vannak illatanyagok és egyéb mesterséges összetevők a termékekben?

A por formátumú termékek 100%-ban ásványi, vegán alapanyagokból készültek, tehát nem tartalmaznak parabéneket, illatanyagokat, tartósítószert vagy mesterséges színezékeket. Továbbá nem tesztelik állatokon egyik termékünket sem. Az ecsetek szőrei is taklon szálakból készülnek, nem állati szőrből. Az alapozó stickek hipoallergének, parabén és illatanyagmentesek, de ez a termék már nem vegán, a rúzs és az szemhéjbázis sem, mert tartalmaz méhviaszt.

14874966_1073794649399684_61612706_n

 Jellemezd kérlek a márkát egy mondatban!

Kell a púder! Minden, ami smink.

Ha egy ismert emberrel kollaborálhatnál, akkor ki lenne az és miért pont ő?

Ezen a kérdésen gondolkodtam a legtöbbet. Biztosan érzékelhető, hogy magamat sem „tolom” a márka elé. Persze, sokan tudják, hogy ki áll a márka mögött, de nem  szeretném, ha személyhez kötnék. Ugyanígy vagyok azzal is, hogy nem szeretném, ha ismert emberhez kötnék a termékeinket, vagy a márkát, mert az már sugallna valamit, hogy kiknek elérhető, vagy kiket célzunk meg. Én azt szeretném, ha a KAP egyedül megállná a helyét és a márkát önmagáért szeretnék, nem pedig azért, hogy éppen ki mutatja be, vagy ki áll mögötte.

 Az idei újdonság a márkánál a szemre való ecsetek megjelenése. Várták a vásárlók vagy te szeretted volna ezeket is bevezetni az arcra való ecsetek mellé?

Az igazság az, hogy a kezdetektől szerettem volna ecseteket, de nagyon nehéz volt olyan gyárat találni, aki pontosan azt az ecsetet készíti el, olyan minőségben, amit én megálmodtam. A másik nehézség az volt, hogy amikor végre megtaláltam az álomgyártót, akkor olyan feltételeket támasztottak, amit nem tudtunk rögtön megugrani. 1 év elteltével tudtuk elkészíttetni az első három ecsetünket. Sejtettem, hogy nagy sikert fognak aratni, de azt nem gondoltam volna, hogy ezzel a három ecsettel olyan kapuk nyíltak meg előttünk, amiről álmodni sem mertem volna. Nem volt kérdés, hogy szem ecsetek fogják követni az arc ecseteket. A teszt ecseteket Púder Péntekenként próbálgathatták a lányok és nagyon megszerették. Amikor megérkeztek az ecsetek (1 hónappal ezelőtt), kis túlzással felrobbantották a webshopot a lányok. :-) Olyan jó érzés volt, nagyon izgultam, hogy milyen lesz a fogadtatása. Naponta kapok leveleket, hogy mennyire szeretik.

kapecset

 Követed a sminktrendeket a márkával vagy a saját fejed után mész, amikor új termék bevezetéséről van szó?

Azt szeretném, ha a KAP olyan márka lenne, ami egy nagyon erős alap termékekből áll. Ettől függetlenül megjelenhetnek extrém színek, vagy textúrák, de a fő csapásvonal a letisztult alapdarabok. Természetesen folyamatosan figyelem, hogy mi a trend, de nem hagyom magam befolyásolni.  Minden termék bevezetését nagyon komoly munka előzi meg. Legalább fél évig tesztelek, mire bevezetek egy új terméket. Ez alatt az idő alatt sokan segítenek Púder Péntekenként, a lányok nagyon szívesen tesztelnek, ötletelnek velem.

 Ha ki kellene emelned egy terméket a KAP kínálatából, amelyet szerinted mindenkinek ki kellene próbálnia, melyik lenne az?

Akkor azt mondanám, hogy ne egy terméket próbáljon ki, hanem a KAP-ot próbálja ki.

 Vörös ajkak vagy hangsúlyos tusvonal jellemez inkább?

A kettő együtt jár, de sajnos nem rajtam. :-)

 Mesélj egy kicsit a Púder Péntekről!

Ez egy nagyon csajos nap! Minden pénteken 9-19-ig lehet jönni bejelentkezés nélkül a stúdióba, hogy kipróbálják, megnézzék a termékeket. Természetesen lehet vásárolni is, de nem kötelező! A Púder Péntek teljesen kötetlen, a lényeg, hogy mindenki megtapasztalja a saját bőrén, hogy milyen is a KAP. Közben természetesen segítek, tanácsot is adok a felhasználásban is, illetve, hogy kinek mi áll jól.

kapfeat

 Várható esetleg a kínálat bővítése? Gondolok itt a körömlakkra vagy például arc- és testápolási vonalra.

Természetesen fog bővülni a termékpaletta, de a körömlakkoktól és az arc-és testápolási termékektől még nagyon messze vagyunk. Egyelőre azt szeretném, ha smink vonalon erősödnénk új termékekkel. Ősszel biztosan lesz még 1-2 meglepetésem.

 Hol találkozhatnak az érdeklődők a termékeiddel?

Ahogy már említettem Púder Péntekenként ki lehet próbálni és vásárolni is lehet, de webshopon keresztül is lehet rendelni. Továbbá a Pink Panda sminkwebshop 7 európai országban forgalmazza a KAP-ot is, ami nagyon megtisztelő, mert csupa nagy márka mellett kapott helyet.

KAPLOG

Ha még mindig nem kaptatok kedvet a márkához, látogassatok el a weboldalra, ahol az összes gyönyörű terméket megnézhetitek magatoknak, sőt le is csaphattok rájuk!

 

Jogi nyilatkozat:
Az interjúban elhangzott válaszok minden esetben az interjúalany álláspontját tükrözik. A szerkesztőség a válaszokért, azok valóságtartalmáért, a válaszokból eredő bármiféle kárért felelősséget nem vállal.