Mindent a Templomosokról

A History Channel a Vikingek után belelendült a jobbnál-jobb történelmi sorozatok gyártásába, a Britanniával egyidejűleg jelent meg a Knightfall avagy a Templomosok című sorozat, amely -ahogyan a címéből is sejteni lehet-a templomos lovagokról szól.

Pontosabban, a templomosok utolsó éveiről.

A szereplőkről

A szereplőgárda az átlag néző számára nem mond túl sokat, viszont aki követte a Downton Abbey lakóinak a történetét néhány ismerős arcot vélhet felfedezni. Templomos mesterünk szerepét Tom Cullen alakítja, akiről még nem igazán tudunk túl sokat. Annyit viszont sikerült kideríteni, hogy az Orphan Black című sorozatban szereplő kanadai színésznő, Tatiana Maslany, párja.

MV5BZGIwZDljMDctYmQ5OS00M2E2LWEwMjctYTdkNzIwNDYwOTA2XkEyXkFqcGdeQXBrZWVzZXk@._V1_

Downton hű komornyikja, Mr. Carson, ezúttal egy előkelőbb szerepbe bújhatott: ő alakítja a pápát. Illetve a Da Vinci démonaiban szereplő Sophia most a hercegnő bőrébe bújhatott.

A történet

Ahogyan már megszokhattuk a History Channeltől, ismét egy izgalmas történelmi sorozattal találhatjuk szembe magunkat, tele ármánnyal és az elmaradhatatlan szerelmi háromszöggel. A sorozat a templomosok hanyatlását mutatja be, némi fiktív szálakkal. A történet középpontjában az újonnan megválasztott templomos mester, Landry, Franciaország királya és királynője állnak, és nem utolsósorban a hajtóvadászat a Szent Grál után.

knightfall-season-1-episode-3-the-black-wolf-and-the-white-wolf

Számos érdekes történelmi tényt is megtudhatunk a sorozatból, kihagyhatatlan produkció a múlt szerelmeseinek, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy mivel a nézettség az egyik nem titkolt célja a csatornának, nem kell mindent kell készpénznek venni, ami történik benne, hiszen a történelem önmagában a többség számára nem ígérkezik túl izgalmasnak.

Miért imádjuk?

Elsősorban Tom Cullen miatt, a Szex és New York egyik epizódjához tudnánk legjobban hasonlítani, amikor Samantha elkezd rajongani egy pap iránt. Mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb, főleg akkor, ha olyan kidolgozott teste van az illetőnek, mint amilyet a főszereplőnek sikerült elérnie a sorozat forgatására, a hölgy nézők szerencséjére, a szerkesztők ezt előszeretettel is mutogatják.

knightfall-history-590x355

A kiszámíthatatlanság ennél a produkciónál is fontos elem, gyakran olyan fordulat történik a cselekményben, amelyet a néző el sem tud képzelni. A sorozat elején a történet egy kissé lassan bontakozhat ki a szemünk előtt, viszont mindenképp érdemes túlesni a kezdeti lassúságokon, ugyanis az évad vége felé igencsak felpörögnek az események. A tíz részből álló első évad nyitott kérdésekkel zárul, a folytatás 2018 vége felé várható.

Egy biztos: mi már nagyon várjuk!

Ha még többet szeretnétek megtudni a sorozatról, itt tájékozódhattok.