„Mindig elcsentem édesanyám “nagylányos” cuccait” – Interjú Pohorelli Betti sminkmesterrel

A hazai sminkes szakmában is vannak olyan kiemelkedő tehetségek, akiknek a munkáját érdemes nyomon követni, mert tanulhatunk tőlük.

Pohorelli Betti neve mindenkinek ismerősen csenghet, hiszen többek között Dukai Regina állandó sminkese, de a celebvilág nagy részét széppé varázsolta már, így a közösségi médiában folyamatosan találkozhattok vele. Munkája minőségi és hibátlan, ezért mi is felkerestük egy interjúra, hogy megtudhassuk, miért éppen ezt a szakmát választotta és mit gondol az egyediségről.

instagram.com/bettinapohorelli
instagram.com/bettinapohorelli

Miért éppen a sminkes szakma mellett döntöttél? Gyermekkorodban is mindig elcsented édesanyád sminktermékeit vagy később alakult ki ez a szenvedélyed?
A főiskolai tanulmányaim mellett kezdtem el sminkelni, először csak hobbi szerűen, majd később a hobbim a szenvedélyemmé vált. Így mára már azon szerencsések között tudhatom magamat, akiknek a munkájuk egyben a szerelmük is.
Természetesen mindig elcsentem édesanyám “nagylányos” cuccait, a kedvencem egy borzasztóan vastag, csillámos, babakék szemceruza volt. Szorgosan koptattam minden nap, majdnem belehaltam, amikor elfogyott.

Honnan tudtad, hogy ez lesz a te utad és bátran elindulhatsz rajta? Nem voltak más irányú ambícióid középiskolás éveid alatt?
Nem tudtam. Soha nem terveztem, mindig csak úsztam az árral. Idővel az ember megbizonyosodhat arról, hogy van-e helye a szakmában. Szerencsére engem évről évre megannyi pozitív impulzus ért, ami megerősített abban, hogy van helyem a szakma krémjében. A mai napig vannak más irányú ambícióim is, de nem akarok semmit sem elsietni. Most élvezem, hogy sminkelhetek.

Minden bizonnyal élvezed, hogy kiélheted a kreativitásodat, de biztosan van árnyoldala is ennek a szakmának. Mesélnél erről egy kicsit nekünk?
Számomra a smink szabadság, önkifejezés és kreativitás. Természetesen mindennek van jó és rossz oldala, de igyekszem mindenben a pozitívat keresni és ez általában be is jön.

Közösségi oldalaidon látni, hogy több hazai hírességgel is együtt dolgozol. Mindenkivel gördülékeny a munka? Van esetleg valami vicces sztorid?
Ez inkább helyzettől függ. Mivel a híres emberek arca nap, mint nap benne van a médiában, ezért mindenkinek jól felfogott közös érdeke, hogy a smink jól sikerüljön. A rutinosabbak már jól össze szokott és megbízható stábbal dolgoznak ilyenkor mindig gördülékenyen megy a munka.

instagram.com/bettinapohorelli
instagram.com/bettinapohorelli

Mit gondolsz az állatokon való tesztelésről és az az elleni harcról? Te ügyelsz erre a munkád során vagy fontosabb a minőségi termékek használata?
Abszolút ellenzem az állatokon való kísérletezést. Ha tehetném, kizárólag csak olyan kozmetikumokat használnék, amiket azelőtt nem teszteltek élőlényeken. Sajnos ez egyes országokban forgalmazott termékek esetében elkerülhetetlen, mivel törvény írja elő számos anyagösszetétel tesztjét, mielőtt forgalomba kerülnének.
A piac napról napra változik, óriási a verseny. Így van ez a sminkes szakmában is. Sajnos nem tehetem meg azt, hogy az állatkísérleteket végző cégeket ignorálom, mert ezzel megvonnám a vendégeimtől akár a legújabb, prémium kategóriás termékeket is.

Instagram fotóidon feltűnt, hogy a hajad és a szetted is mindig kifogástalan. Miről mondanál le szívesebben – a makulátlan sminkről, a tökéletes frizuráról vagy a trendi öltözködésről? (Na jó, maximum egy hétre)
Aki ismer az tudja… A hétköznapokban egyikhez sem ragaszkodom. Ritkán sminkelem magam (tudod…, a suszter cipője mindig lyukas….:)), így erről egyáltalán nem nagy nehézség lemondanom.

Áruld el a Fashionfavereknek, hogy szerinted mi kell ahhoz, hogy stílusos legyen egy nő?
Azt szoktam mondani: Mindegy, hogy valakinek milyen a stílusa, a lényeg az, hogy legyen! Add önmagad, légy egyedi, egyszeri és megismételhetetlen!

facebook.com/pohorellibettinamakeup
facebook.com/pohorellibettinamakeup

Van olyan személy, akit szívesen kisminkelnél egyszer? Miért éppen őt?
Valószínűleg Jared Leto…. Mert szerelmes vagyok belé! :)

Melyek lesznek az idei ősz/tél trendszínei a sminket tekintve? Igazodnak a Pantone által kiadott listához vagy eltérnek attól?
Már hosszú ideje, az úgynevezett “no makeup look” a legmenőbb irányzat, ami makulátlan bőrképet jelent, bőr azonos színekkel és texturákkal. Idén ősszel ez kiegészül enyhe meleg tónusú kontúrozással is, illetve hangsúlyos, bogyó színű ajkakkal. Ez lehet bordó, narancs, tűzpiros, de amitől mégis különleges és új lesz az idei őszi trend az az, hogy ezek a már jól megszokott színek, egy új textúra köntösébe bújnak, ami nem más, mint a metál matt.

img_9334

Szerinted mi az a minimális alapkészlet, amelyet minden nőnek be kell szereznie?
Ez az a fajta “ha kiraknának egy lakatlan szigetre, mit vinnél magaddal?” típusú kérdés? :) Szerintem, ami egy igényes nőnek elengedhetetlen a mindennapi “basic look”-hoz az a bőrtípusnak és bőrszínnek megfelelő alapozó és korrektor szett, egy tökéletes szempillaspirál és egy stílusnak megfelelő rúzs. Ha pedig ennél tovább megyünk és trendik akarunk lenni az idei szezonban, akkor sürgősen beszerzünk egy metál matt folyékony rúzst is! ;)

Munkád miatt minden nőben keresed, meglátod a szépséget, amit ki lehetne emelni vagy el tudsz ettől vonatkoztatni?
Mindenkiben van szép és mindenkinek van olyan rész az arcán, amit érdemes kiemelni. Többek között ettől is annyira szép ez a szakma. Mindig a pozitívat kell keresni másban.

Volt már olyan kiemelkedő felkérésed, amire nagyon büszke vagy?
Számos címlap fotózáson, videoklip és tévés forgatáson, hazai és nemzetközi fashion show-n vettem már részt. Mégis arra vagyok a legbüszkébb, ha a vendégeim visszajárnak hozzám és ajánlanak másoknak. Számomra ez a legnagyobb elismerés.

Néhány kép a sminkmester munkájáról, hogy ti is ámulatba essetek!

 

Bettinek köszönöm az interjút, nektek Fashionfaverek pedig kívánom, hogy ti is találjátok meg a hozzátok illő utat!