Mintás poncsók korszaka-Outfit Kingától

Ebben a cikkben szeretném megcáfolni azt az állítást, miszerint télen nem lehet stílusosan öltözködni. Egy kabátot fel lehet dobni egy színes sállal, egy szőrmekabátot egy mintás sapkával, ha pedig el szeretnél térni a megszokott kabát-garbó variációtól, itt egy új ötlet: a poncsó.

Az ősi poncsók Peruból kerültek hozzánk, ahol ezek a csodás darabok elsősorban népviseletként szolgáltak és fő feladatuk nem a divatdiktálás, hanem a hideg elleni védelem volt. Be kell vallanom, igencsak dideregtem mikor a legnagyobb sarkvidéki hidegben elkészítettük a fotókat, viszont leteszteltem átmeneti, se nem túl hideg, se nem túl meleg időben is, ősz végén és tavasz elején, amikor is ez a look száz százalékig megállja a helyét.

A poncsó remek ruhadarab, kényelmes, egyszerű és remekül öltöztet, melegen tart, de nincs egy idő után olyan érzésed benne, mintha egy hatalmas kályhát hordoznál a hátad közepén, ami igazán fontos, hiszen a legtöbb darab fölé sajnos nem tudsz farmerdzsekit vagy akármilyen kabátot venni. A jó hír azonban, hogy egy hasonló laza outfittel könnyedén teremthetsz divatot, akár csak egy kis péntek délutáni vásárlásról, akár egy szülinapi buliról legyen szó. A háromnegyedes harisnyával pedig egész biztosan magadra vonzod a sóvárgó férfi pillantásokat, amellett, hogy teljes biztonsággal lépkedhetsz a vastag harisnyádban, ami egy kétoldali vesegyulladástól garantáltan mindenkit megvéd ilyenkor, télen. Bevallom, reggel, mikor felkelek és meglátom a repkedő mínuszokat, kicsit elmegy a kedvem a csinoskodástól. Ha viszont előre tudom, hogy amit felveszek egyenértékű egy meleg farmerrel, naná, hogy azt viselem, amiben több dicséretet kapok az adott napon!

A hasonló összeállításoknál azonban érdemes odafigyelni, mit mivel párosítunk, hiszen az egymással nem harmonizáló ruhadarabok a miniszoknyával igen könnyedén és észrevétlenül csapnak át merészből, közönségesbe. Attól viszont nem kell tartanod, hogy a régi poncsók már kimentek a divatból, ha van már otthon neked, húzd ki a bevásárló listádról, hiszen egy vintage darab manapság már divatosabbnak számít, mint egy újonnan vett. Ha pedig unalmasnak és egyhangúnak találod a felsőrészt (pl. nem mintás, túl vastag, egyszínű stb.), dobd fel a szerelésed egy kalappal, ahogyan azt én tettem vagy pedig egy feltűnő táskával, díszes hajba valóval vagy más egyedi, mutatós ékszerrel.

A lényeg, hogy ne csak stílusosnak tűnj, hanem amikor csak lehetőséged adódik rá, csempéssz az egyéniségedből egy kis színt az öltözködésedbe is. Ha nem szívesen hordasz szoknyát vagy tudod, hogy úgysem éreznéd benne jól magad, párosítsd a poncsót egy lezser, elegáns vagy farmernadrággal az alkalomhoz illően. A Wedges-ről pedig csak annyit, sohasem lehetett volna jobban divatban, mint most, ez a kényelmes, csodálatos kreáció, ami egyszerre magasabbnak láttat, és közben még slankít is. Fel tehát a telitalpúval és indulhat az egész napos hajsza a poncsók után!