Mit vegyek fel? Tanácsok körte alkatú lányoknak

Alapjába véve a legtöbb lány alkata ilyen, mivel ez az úgy nevezett klasszikus női alak. Keskeny váll és derék, széles csípő. Az elnevezés is innen ered, gondoljunk a körte alakjára, és hasonlítsuk össze a leírtakkal. Mivel ez az „eleve elrendelt” a férfiak kifejezetten kedvelik. Tehát nincs miért aggódnod, legfeljebb kicsit csalunk a ruhával. A cél: a keskeny felsőt kicsit szélesebbnek mutatni, míg a csípőt leplezni.

celebs-with-pear-body-shape-2

Most haladjunk lentről felfelé. Szóval nadrágok terén megengedett a a szűkszárú skinny farmer, vagy az egyenes szárú gatyó. Lehetőleg kerüljük a bokavillantós darabokat, vagyis ha egy kicsit hosszabb a nadrág, az nem baj. Viszont ha túl hosszú és feltűrni akarunk belőle, a tűrés mindig belül legyen. Mielőtt elfelejteném, jó hír, ti bátran hordhattok magassarkú cipőt, ez ugyanis nyújtja az alakot.

Visszatérve az alsókra, szoknya esetében nem feltétlen előnyös a rakott szoknya, és a fidres- fodros társai. Illetve a nagyon rövid, iszonyatosan feszülő miniszoknya sem lesz jó barát. Ezzel szemben az A-vonalú térdig érő darabok előnyösek lehetnek. A lényeg, hogy a csípődnél kerüld a feszülős darabokat, és a vágásokat. A nadrág magas derekú legyen, avagy a felső legyen hosszabb. Szokták azt is mondani, hogy felül világos, alul sötét ruhát hordjunk, ez nem butaság, de nem is vérszerződés. Tehát nyugodtan játszunk a színekkel, és a mintákkal egyaránt. Felül előnyös a csónak-, V- és kerek kivágású póló. Mivel a fenti részt akarjuk erősíteni, ezért itt lehetnek díszítések dögivel. Jöhetnek a csíkos darabok is, illetve a merészebb minták, ezzel is szélesítve optikailag. Azonban azt jegyezzük meg, hogy pont a csípőn ne legyen vágás. Tehát ruhák, felsők esetében egy vágás legyen inkább derék tájt, de ne pont a mell alatt (mivel általában az ilyen lányoknak kicsi mellük van).

Ami a ruhákat illeti, nos az empire-vonalú darabok, térdig vagy földig érő szoknyával az ideálisak.

3-pear-casual-dress

Az őszi trendből: a lila, kék, zöld árnyalatai természetesen mehetnek. Mivel a minták is maradnak ezért csak egy alapszabályt kell betartanotok: ne vigyétek túlzásba a mixelést. Ami a gallérokat illeti, mehet, viszont a peplummal óvatosan, ez sem a legmegfelelőbb darab számotokra, mivel szélesíti a csípőt.