Mojzes Dóra és a férfi divat

Pár napja egy kisebb vitát váltott ki a szerkesztőségünkben Mojzes Dóra 2012-es férfi kollekciója. Hogy pontosan miért? Egyesek szerint a modellválasztás nem a legmegfelelőbb, míg másoknak maga a kollekció nem nyerte el a tetszését. Ebben egy cseppet nekem is egyet kell értenem, ugyanis férfiszemmel nézve a kollekciót nem sok darab nyerte el a tetszésem, sőt…

A kollekció megjelenését szerintem már régóta várta az egész magyar férfi divatvilág, de valahogy a megjelenés nem aratott nagy sikert. Itt eljött az a pont, hogy bevalljam, imádom Mojzes Dóra egyedi stílusát és női vonalát, de ezek a férfi darabok talán túlságosan is “mojzesdórisak” lettek, és ezt igazán sajnálom. A fekete színt és szegecselt díszítéseket jócskán használó tervező ezúttal sem bújt ki a bőréből és így egy szokatlan, meghökkentő, de nagyon karakteres kollekciót kreált. ‘Nagyjából minden fiú darabnak megvan a női párja. “Ezeknél a daraboknál a fő inspirációt a rock and roll adta!” – mesélte Dóra, majd úgy folytatta, hogy ő a férfi ideálját egy rocksztárnak képzeli el, és ezek a darabok ennek a kitalált karakternek alkothatnák a ruhatárát. A szakmában köztudott, hogy Dóra sok férfiruhát készít egyedi megrendelésre, és ez a szóban forgó kollekció főleg ezekből a megrendelésekből állt össze és lett egy teljes egész. Nem szeretnénk firtatni a megrendelők stílusát és igényeit, hisz egy-egy karakteresebb darab igenis feldobhat egy ‘unalmas szürke’ összeállítást. Ellenben a lookbook képeken látható összeállítások nekünk már túlságosan is sokak. De tovább nem is szeretnénk kritizálni, beszéljenek a képek!

Ti szívesen látnátok a pasitokat ezekben a Mojzes Dóra ruhákban, vagy Ti egy más rocksztárt képzeltek magatok mellé? Illetve, Ti, pasik bevállalnátok ennyire extrém darabokat Budapest utcáira?  Fave or Fail?

Képek forrása: doramojzes