MUSU – Keresd a nyulat!

Végre itt a várva várt tavasz és a jó idő, sokaknak a természet újjáéledése a biciklizés szezonjának kezdetét is jelenti. Újra elszabadulnak a bringák, újra tele lesznek a terek, és újra megtelik élettel a főváros. Az ember szíve csordultig lesz jókedvvel, és hirtelen magába keríti az érzés, hogy azonnal a szabadba vágyik. Szabadidőnk hasznos eltöltésének több nagyszerű módja is van, de az egyik legjobb egészen biztosan a bringázás. A biciklizést, mint olyat sokan férfi tevékenységként emlegetik, pedig hol vannak már azok az idők! Manapság a női nem képviselőinek is lehetősége van igazi „csajos” kétkerekű beszerzésére, ha éppen erre vágyik. Ehhez pedig nem is kell mást tenni, mint keresni a nyulat!

photo by musu

És hogy mi is ez a nyúl és pontosan hol is kell keresni? Erre egyszerű a válasz: MUSU. A MUSU egy kreatív-designer csapat, akik küldetésükül a bringázás élményének egyediesítését tűzték ki. Szerintem nagyon pozitív, amikor valaki egy ilyen környezetbarát eszme mellett ennyire kreatív módon foglal állást.
Na de visszatérve a nyúlra. A MUSU tehát két lány duójának eredménye. Dulibán Bernadett és Szalma Boglárka, a Pécsi Egyetem Művészeti karán találkozott, majd alapította meg közös vállalkozását. „Teljesen más nyelven kommunikáló alkotók vagyunk.” A lányok tehát két különböző irányvonalat képviselnek, mégis tökéletesen harmonizáló termékek kerülnek ki a kezeik alól. Jelszavaik: „Gondolkozz, nevess, biciklizz!”− ami a városi bringások szabadságát hirdeti.
És honnan a név? MU, mint musziságok és SU, mint súlyosságok. És, hogy mi a musziság? A musziság velőtlen és felhőtlen.” A súlyosság pedig: „A súlyosság, velős, de nem felhős.” Ez a két jelző a lányok gondolkodására értendő, és ennek kettősségéből jött létre a MUSU. Vezérelve a kényelmesség és a design harmonikus egységét. Fontos szempont, hogy a ruhák hordhatóak és biciklizés közben is kényelmesek legyenek, emellett pedig jól mutassanak viselőjükön. Hiszen a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. „Mintáink biciklis darabjait is a kerékpározás szeretete inspirálta, így a kettő ötvözete igazán csinossá és egyedivé teszi viselőjét kerekezés közben is.”– olvashatjuk honlapjukon. (www.musu.hu) .

Ruháik funkcionális jellege megkülönbözteti őket a többi tervezőtől és valóban érezhető, hogy a biciklizés szeretete hatja át az egyes darabokat. „Mivel mindketten bringázunk, tudjuk, milyen problémák adódhatnak, kezdve a nadrág szárának beakadásától a nehezen lehúzható cipzárakig” – mondja Szalma Boglárka.

photo by musu

Az általuk tervezett minták transzfervarrással kerülnek az anyagokra, de nem ritkák a kézi készítésű motívumok sem. A nyomatok merészek, egyediek, újszerűek és viccesek, igyekeznek minden igényt kielégíteni, akár bringázásról akár bulizásról vagy egyszerű sétáról legyen is szó. Az egyik kedvenc ruhadarabom tőlük a derékmelegítő, ami kétrétegű anyagból készült, belső része betűrhető a nadrágba is, így maximális védelmet nyújt a felfázás és hideg ellen. Elasztikus anyaga pedig hihetetlenül kényelmessé teszi. Az i-re a pontot mégis a rajta található cipzár teszi fel, hiszen így alulról és felülről is könnyen levehető.

photo by musu

A lányok sokszínűségét az is bizonyítja, hogy kétkerekűek feldíszítésében is szívesen segédkeznek. Erre jött létre a „pimpmybike” nevű oldaluk, ahol muszisabbnál muszisabb és súlyosabbnál súlyosabb prizmák, fényvisszaverős kitűzők vagy bringamatricák közül válogathatunk. De vannak még küllőszemű gyerekek, tulipánok, tandemek, bringáscsajok, velocipédén üldögélő madarak, gépmadarak, csodapocsolyák, zsebmuszik, szóval minden mi (bringás) szem, szájnak ingere. (Személyes kedvenceim a pandás és wombatos küllőprizmák)

photo by musu

És hogy hol találhatod meg a nyulat? Budapesten a Pozsonyi utca 9. szám alatt, legegyszerűbb a Katona József utca felől megközelíteni. De webshopjukat felkeresve talán még egyszerűbb dolgunk van. Bár úgy vélem egy ilyen boltot személyesen is látni kell, főleg, hogy már elérhető az új 2012.-es márciusi kollekció is, amiben a kényelmes és szuper intenzív színű pamutruhákat velocipén és fényvisszaverő bicikli mintával bolondították meg amolyan MUSU-s stílusban. A végeredmény önmagáért beszél. A lényeg tehát továbbra is az, hogy: gondolkozz, nevess, biciklizz! Ja és keresd a nyulat!

photo by musu