Nagy név nagy cégnél: Marni at H&M

Először Versace, majd David Beckham. A H&M mostanában egyre több nagy nevet cserkész be, legyen az tervező vagy modellkedést is vállaló focista. Most a Marni nevű divatcégen volt a sor, s szebbnél szebb kreációkat láthatunk március nyolcadik napja óta Hennes and Mauritz üzleteiben. Annak jártunk utána, hogy mennyire lehet gyümölcsöző az ilyen típusú megállapodás. Tudjuk, hogy biztosan rengetegen örülnek a már említett fejleményeknek, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy milyen hatással van a Marni presztízsére a H&M-mel kötött megállapodás. A tényeket megvizsgálván elmondjuk nektek.

A szerdai nyitónapon több dologra lehettünk figyelmesek: elsőként arra, hogy voltak, akik rengeteg ruhát, cipőt és kiegészítőt vásároltak az üzletekben, hogy aztán – akár – az árat megduplázva, túladhassanak rajtuk az eBayen. Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerrel járnak-e. Mi biztosan kizárnánk őket a képzeletbeli divatszövetségből. Ti mit gondoltok?

hmprod-7 hmprod-8

Felfigyeltünk egy újabb tényre is, ami tulajdonképpen várható volt: a szabás egyedi és igényes, csakúgy mint a Versace kollekció esetén – tapasztalatból mondhatjuk. A Marni ruhák “marnisak”, a Versace ruhák “versacésak” maradnak attól, hogy a H&M-ben kaphatóak egy ideig. Nem lesznek rosszabbak, kevésbé igényesek vagy olcsón tálaltak. A kérdést inkább a marketing irányából kell megközelítenünk: a tervezőt egy sokkal szélesebb réteg ismeri meg, s még elérhetőbb lesz a terméke a nagyközönség, így az átlag ember számára is.

hmprod-10 hmprod-2

 

 

 

hmprod-4

Átadják az átlag fogyasztónak az élményt, hogy ő is vehet Marnit vagy Versace-t, részese lehet egy olyan világnak, amelynek nem mindenki; így egy egészen egyéni életérzés van megszületőben. A tervezőt megkedvelik, és többen is dönthetnek úgy, hogy a H&M után magától a designertől is megvásárolják majd a ruhákat.

Nem érdemes tehát azon gondolkodnunk, hogy jó vagy rossz döntés-e a H&M-mel megállapodni, mert egy mindenki számára előnyös megegyezés születik. Hennes and Mauritz üzlete pedig egyébként sem a rossz minőségről híres. Mindent összevetve, a továbbra is ellenállókat megadásra bíztatjuk, annak érdekében, hogy minél többen a már említett életérzés részeseivé válhassunk.

(A Marniról szóló korábbi cikkeinket itt és itt találod.)