Napszemüvegek, amik jobbá teszik a világot

A nyár nemcsak a fürdőruhákról, és szandálokról szól, hanem a napszemüvegekről is. Hiszen nem lépünk ki minden nap ugyanabban a ruhában az ajtón, kell, hogy az outfit többi része is passzoljon. Most mutatunk nektek három olyan napszemüveg márkát, amik nemcsak nagyon menők, hanem általuk a világ is szerethetőbb hely lesz.

Toms

A cipőiről méltán híres Toms márka nem csak a lábbelik miatt lehet érdekes. 2011-ben született az ötlet, hogy napszemüveg kollekciójukkal segítsenek a rászorulók látásának javításában, így bővítve a One for One modellt. Mindenféle típus és szín megtalálható náluk, úgyhogy biztosan sikerül választani. Városi rohangáláshoz, vagy strandra is tökéletesek, ráadásul mennyivel jobb érzés úgy viselni valamit, hogy tudod, segítettél valakinek!

WeWood

Az olasz márka először karórákat álmodott meg ipari nyesedékfából, majd piacra dobták napszemüvegeiket is, melyek szára szintén fából készül, habár ezt csak nagyon közelről lehet megmondani. Minden egyes darab után elültetnek egy fát, amivel közelebb kerülnek céljuk megvalósításához, miszerint 2020-ra elérjék az 1 milliomodik ültetést. Akár férfi, akár női szemüveget keresel, náluk találsz megfelelő darabot. Azt pedig ugye nem kell ecsetelni, mennyire fontos az erdőink védelme?

Tipton

A legújabb robbanás a közelmúltban a Nespresso és a Tipton együttműködése, melyből megszületett egy napszemüveg kollekció újrahasznosított kávékapszulákból. Azt eddig is tudtuk, hogy a Nespresso-nál különös figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, de ezzel most megint nagyot léptek előre.

A Tipton már az 1998-as megalakulása óta gyárt újrahasznosított anyagokból szemüvegkereteket, és napszemüvegeket, amiket még a sztárok is szívesen hordanak, ezért sem volt kérdés, hogy kiket kérnek fel egy designer, kézzel készült kollekció megalkotására. Az alumínium újrahasznosítása eddig nem szerepelt a repertoárjukban, de a képek tanulsága szerint elég jól sikerült az első pár, fém szemüveg.

Ráadásul ha arra gondolunk, hogy a kávézás után a kapszulákkal ilyen jó dolgok történnek, akkor gyakorlatilag az egyik legkedvesebb szokásunk még több értelmet nyer!

Jól látszik, hogy az ökodivat egyre népszerűbb hazánkban is, mert nekünk is fontos a környezettudatosság. Az újrahasznosítás nemcsak úri hóbort, hanem maga a jövő, amit egyre több márka és designer ismer fel. Nekünk vásárlóknak pedig a felelősségteljes választás a feladatunk. Földünk védelme igenis rajtunk múlik, hiszen az óceán is cseppekből telik meg. Mikor pedig a divatról sem kell lemondanunk ahhoz, hogy odafigyeljünk a természetre, na az az igazán trendi.