Nem kifizetődő a hamisítvány viselése

A pesti utcákat járva első ránézésre abszolút igazodunk az európai normákhoz: majdhogynem általános a lányok vállain valamely luxusmárka táskája. De mégis van egy szignifikáns különbség: valahol érthető okokból, a magyarok inkább a hamisítványt választják.

Nagy valószínűséggel az a nyugat-európai hölgy, aki az eredeti mellett tette le a voksát sokáig gyűjtögetett, hogy meglehessen álmai kiegészítője, amit minőségének köszönhetően élete végéig viselni is fog. Ám sokan nem bírnak várni, és a hosszú évek kuporgatása helyett egyszerűen elmennek a legközelebbi piacra, vagy az interneten veszik meg a silány minőségű replikát. Sajnos a luxustermékek borsos ára miatt a hamisítás olyan ipari mérteket ölt, hogy az ellenük való fellépés már kizárólag nemzetközi szinten valósulhat meg.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/7808846/Fake-bag-fines-for-tourists-in-Italy.html

Miért érdemes méregdrága dolgokat vásárolni kérdezik olyan gyakran?

Ha belegondolunk abba, hogy a kevésbé minőségi dolgok csak néhány szezonra jók, addig a megfelelően választott kiegészítő vagy ruha klasszikussága miatt örök érvényűvé válhat, valamint minősége garantáltan nem hagy cserben akár hosszú évtizedekig sem. Valamint a termékek ellenértéke sohasem fog jelentősen csökkenni. A boltokban való kiszolgálás is személyre szabott tanácsadásával megfelelő kikapcsolódást nyújthat a vásárlónak. Azt mindenkinek be kell látnia, hogy a hamis termék viselése korántsem hozza az eredeti társával járó örömöt, hiszen tudat alatt tudjuk, hogy megtévesztjük a környezetünket. Vajon az mekkora szorongást válthat ki a tulajdonosban, hogy egy adott társaságban többnek akar látszani, mint ami valójában? Mi fog történni, ha kiderül az, hogy csalt és kamu dolgokkal díszeleg?

 http://www.google.hu/imgres?hl=hu&sa=X&biw=971&bih=555&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=8xvSih-C3HnjaM:&imgrefurl=http://www.jetsetsocialite.com/page/19/&docid=RUDslHH5VfCM3M&imgurl=http://www.jetsetsocialite.com/wp-content/uploads/2009/03/louis-vuitton-champs-elysees.jpg&w=650&h=265&ei=sR9cUI6mGMiVswbduYHQDg&zoom=1&iact=hc&vpx=38&vpy=320&dur=1068&hovh=143&hovw=352&tx=227&ty=112&sig=113182443654454051417&page=1&tbnh=60&tbnw=148&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:10,s:0,i:102

Sok esetben a hamis termék vásárlásakor a szervezett bűnözést támogatják és serkentik, ezért borsos bírságra számoljon az, akit a hatóság tetten ér! Franciaországban egyedülálló módon már bármilyen hamis termék birtoklása és viselése is bűncselekménynek számít!

Az Európai Unió tagállamaiban (elsősorban Olaszországban és Franciaországban) kiemelt figyelmet fordítanak a hamisított luxusmárkák illegális forgalomba hozatalának megelőzésére, ezért nem tanácsolom a hamis védjegyekkel ellátott ruhák és kiegészítők viselését – főleg ezen országokban – biztos, ami biztos alapon. Akár ezer eurót is meghaladó büntetéssel számolhat az, akit tetten érnek nem igazi termék vásárlásakor. A hozzáértő delikvensek könnyen bebizonyíthatják annak kétes eredetét. A laikusok, pedig egyszerűen csak észreveszik az elvileg vagyonokat érő táska és a hozzá képest túl egyszerű öltözködés paradoxonját. Arról már nem is beszélve, hogy a táskával való bánásmód is bebizonyíthatja annak valódiságát.

Számos olyan minőségi és tömegeknek is megfizethető márka van, amely viselése nagyobb elismertséget jelent a viselőjének, mint egy gagyi replika. Nem beszélve a hatóságok fokozódó aktivitásáról a probléma megoldására, nem biztos, hogy olyan olcsón jutunk hozzá a hőn áhított termék olcsó másolatához.

Ha érdekel az, hogy hogyan is készülhetnek a hamisítványok, akkor nézd meg a Biutiful című filmet, amely megfelelő inspirációs alapot nyújthat erről az akár borzalmakat is jelenthető üzletről.