New York Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013

Valamikor a nyár elején ott hagytuk abba, hogy bemutattuk nektek a londoni, a milánói és a párizsi divathetek legjobb férfi kollekcióit, a sort ma New York-kal folytatjuk. Bár a nagy almában nincs férfi divathét, de az ikonikus amerikai márkák itt mutatják be 2013-as tavaszi férfi kollekcióikat is.

Lacoste
A márka teljes kollekcióját a sportos elegancia jellemezte egy leheletnyi minimalizmussal. Az előbb említett minimalizmus főleg a női darabokon látható, de éppúgy a férfi darabok sem a megszokott szabásúak. Nagy kedvenceink a lezserebb szabású öltönyök, áttetsző pólók és a mintás széldzsekik. Ugyanakkor meg kell említenünk a oversize szabású, mintás pólóingeket is, amik valószínű, hozzánk már nem érkeznek meg… A férfi darabok főbb színei a fehér, a piros és a kék árnyalatai, mindezeket mintákkal keverve. Majd elfelejtettük mondani, hogy a kollekcióban újra feltűnt az itthon ‘hasitasi’-ként emlegetett táska forma, de e bematatón egy újragondolt, stílusos testvére köszönt vissza.

(Sajnos, csak a teljes női- és férfi kollekciókat felvonultató bemutatókat tudjuk veletek megosztani.)

Marc by Marc Jacobs
Tudniillik rólam, hogy nagyon nem rajongok Marc Jacobs munkáiért, ellenben a 2013-as tavaszi férfi kollekciója nagyon is a kedvemre való. Sőt, ha ez még nem lenne elég, akkor több must have jelzős darabot is láttam a felvonultatott modellek közt. Fiatalos, lezser és teljes mértékben, akár a budapesti utcákon is hordható összeállítások lepték el Jacobs new york-i kifutóját. Személyes kedvencem egy fehér-szürke kötött oversize póló, míg a szerkesztőségünk favoritja egy mályva póló – fehér rövidnadrág kombináció lett. Szerintünk kár lenne kihagyni a bemutatót!

Michael Kors
A tervező, akinek a neve mára szinte egybeforrt a New York-i divathéttel. És talán épp ezért várja mindenki annyira a Michael Kors bemutatókat. Mi is vártunk és vártunk, majd a megszokottól egy teljesen eltérő Michael Kors kollekciót kaptunk… A férfi darabok is tobzódnak a színekben, mintákban és főleg a csíkokban. A darabok többsége sárga, zöld, kék és bíbor színekben pompáztak, de nem az eddig megszokott cukorka árnyalatokban, hanem igazi férfias, élénk árnyalatokban. Nagy kedvenceink a két színű zakók és a rövidnadrág – zakó kombinációk is, melyek kellően elegánsak és nyáriak is egyszerre. Bár a mai napig nem értjük, hogy egy tavaszi/nyári kollekcióba miért kell vastag, magas nyakú pulóvereket csempészni…

Tommy Hilfiger
Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, számomra a Tommy Hilfiger mindig is valahol a high- és a fast-fashion márkák közt tengődött. Egyszóval nem tudom eldönteni, hogy mely kategóriába tartozik a márka. De ettől függetlenül imádtuk a 2013-as tavaszi darabokat: a remek öltönyöket, a csíkos összeállításokat és a kétsoros gombolású zakókat. Na de ne szaladjunk ennyire előre! A kifutón látott darabok két nagy csoportra oszthatóak: a könnyed, laza, visszafogott darabokra és az élénk, vibráló, színes összeállításokra. Nekünk egy leheletnyivel jobban tetszenek a határokat feszegető színesen csíkos darabok, mint az unalmasabb ekrü összeállítások. Persze, ez csak ízlés kérdése.

Nektek melyik márka kollekciója tetszik jobban?