Nézd újra kedvenc karácsonyi filmjeidet! Mi biztosan ezek közül választunk!

Eljött az év legszebb időszaka, amikor a leginkább vágyunk a kanapé melegére és a kedvenc filmjeinkre. Évről évre egyre több karácsonyi filmmel gazdagodott a világ, így felsorolni is nehéz lenne, hogy melyik a kedvencünk. Összeállítottunk egy rövid válogatást kedvenceinkből, amiket idén is biztosan megnézünk két rokonlátogatás között.

Természetesen a legjobb időtöltés, ha a szeretteinkkel lehetünk és jókat beszélgethetünk. A beszélgetések után mégis jól esik közösen bekuckózni a nappaliba és elindítani a régen látott karácsonyi filmeket. Vannak olyanok, amiket már mindenki kívülről fúj, mert minden évben megnézi, de akadnak újdonságok is, amiknek a mondanivalója is új formát kapott. Lássuk hát, miket javaslunk idén karácsonykor.

Reszkessetek, betörők!

Kevin kalandjait már 1990 óta élvezhetjük, kisebb-nagyobb lelkesedésekkel megspékelve. A közösségi médiának köszönhetően rengeteg mém született a minden évben tévéműsorra tűzött film miatt. Való igaz, hogyha valaki kevésbé rajong a karácsonyért és mindenáron hasznosan akarja eltölteni az ünnepi napok óráit, akkor ez a film már nem neki való. A történet több szempontból is kifogásolható és egy év is kevés ahhoz, hogy elfelejtsük a film történésit, így aligha tesz hozzá bármit is az ember életéhez ez a film. Ezekkel az emberekkel ellentétben, ha te mégis imádod Kevin kalandjait, és szerepel a kötelező karácsonyi teendők listáján, üdvözlünk a csapatban! Kicsit sem reális, kicsit sem életszerű, de imádjuk!

reszkessetek

Káosz karácsonyra

Egy nagy család, sok nevetés még több bonyodalom. Ebben a filmben minden benne van, amit az ember csak szeretne látni karácsonykor. Számomra pozitív csalódás volt ez a film, nem hittem volna, hogy tanulságot fogok levonni a végén, de mégis így lett. Persze, nem világmegváltó gondolataim támadtak, de elgondolkodtató volt egy egészen új szemszögből tekinteni a családi drámákra, különösen karácsony idején. Aki nevetni szeretne és elengedné egy kis időre a régi klasszikusokat, azoknak bátran ajánlom!

Szépség és a szörnyeteg

Gyerekként nem gondoltam volna, hogy létezik szebb dolog a meseváltozatnál, de mégis. Emma Watson annyira elbüvőlő Belle szerepében, hogy még az is élvezni fogja, aki amúgy nem szereti a Disney meséket. (Létezik ilyen ember a Földön?) Ariana Grande csodálatos hangja pedig felteszi a pontot arra a bizonyos „I” betűre. A cselekmény és még a szöveg is megegyezik a mesével, de a technikai fejlődésnek hála, nincs dejavu érzésünk a film végére.

belle

Karácsonyi ének

A történet az 1800-as évekig nyúlik vissza, amikor is egy mogorva öregember elhatározza, hogy nem ünnepli a karácsonyt. Sőt, a kapzsi és szívtelen vénember nem mutat semmilyen érdeklődést a karácsony iránt, ellentétben családja többi tagjával, akik boldogan készülnek az ünnepekre. A remény jegyében a karácsony három szelleme is meglátogatja, hátha kiolvad jégszíve az ünnep és az emberek iránt. A meseadaptációt ajánlanám mindenkinek, különösen akkor, ha kisgyerekkel szeretnétek megnézni, talán úgy kevésbé ijesztő a főszereplő. Tanulságosnak tanulságos, szóval a kötelező ünnepi filmek listáján kiemelt helyett kapott nálam.

Rossz anyák karácsonya

A történet 3 édesanya történetét mutatja be, ahogy gyermekeik mellett a karácsonyi ünneppel is megküzdenek. A történetbe bekapcsolódnak a nagymamák is, így garantált a nevetés. Ahogy illik, a szokásos karácsonyi dráma is helyet kap a filmben, de szerencsére happy end a vége ismételten. Kikapcsolódásnak tökéletes, Mila Kunis pedig ismét hozza remek formáját ebben a vígjátékban is.

rosszanyak