Női cipők bűvöletében

Minden nőnek van valamilyen szenvedélye, egyesek a kalapokért, mások az ékszerekért rajongnak. Vannak olyanok is, akik a szép cipőknek nem tudnak ellenállni…

Jómagam is imádom a cipőket, a gyönyörű magassarkú csizmákat, platformokat, szandálokat, de a lazább, fiúsabb stílust is kedvelem. Mindegy, kinek mi a szenvedélye, abban azért egyetérthetünk, hogy minden nőnek szüksége van bizonyos cipőkre. Lássuk miről is van szó!

Jöjjön egy alkalmi összeállítás

 

Ide tartoznak az esküvők, temetések, bálok, vagy más különleges alkalmak. Ezek a cipők lehetnek a gardróbod ékességei, hiszen ezek számítanak a legszebbnek, legmutatósabbnak. Nem attól lesz alkalmi, hogy 10 centis sarka van, hiszen nem mindenki tud a fellegekben járni.  A laposabb talpú darabok is lehetnek ugyanolyan meseszépek, mint magasabb társaik.

Munka

Ez a kategória azoknak fontosabb, akiknek a munkája megkövetel egy bizonyos előírt ruházatot. Gondolok itt például kosztümre, amihez nem lehet bakancsot húzni, mert az sehogy nem néz ki jól. A legtöbben általában fekete körömcipőt választanak, ami kicsit unalmasnak tűnhet. Ez persze butaság, a tervezők csak úgy ontják magukból a szebbnél szebb darabokat.

Bulis

Egyértelműen elengedhetetlen egy nőnek. Sokan az alkalmi cipőjüket azonosítják be a bulisnak is, ami legtöbbször rendben is lenne, de nem mindig. Mert mi a helyzet a színesebb darabokkal? A pink, fidres-fodros cipődet nem veheted fel temetésre, de a sötét, zártabb fazon se biztos, hogy menni fog az új szoknyádhoz. Az én (egyik) kedvenc bulis cipőmnek például icipici sarka van, hogy könnyen táncolhassak benne és egy fekete masni van az orrán. Kicsit körömcipő beütése van, de mégsem az. A legtöbben erre az alkalomra valamilyen feltűnőbb darabot választanak színben, vagy fazonban.

Kényelmes

Mindegy, hogy imádod a magas sarkakat, azért hidd el, hogy nem teljesen egészségesek. Nincs olyan nő a világon, akinek ne fájt volna a lába valamelyik magasabb sarkú cipőjében. Butaság azt hinni, hogy aki kényelmes cipőt szeretne, annak kompromisszumot kell kötnie. Igazunk van abban, hogy sok kényelmes cipő otromba, de tisztelet a kivételnek, akadnak mutatósabb darabok is. Vedd figyelembe azt is, hogy nem árt néha valamilyen lazábba, kényelmesebbe bújni, mert nem csak neked tesz jót, hanem a lábadnak is. A kényelmesebb „tutyik” leginkább télen, vagy ősszel kapnak több figyelmet, mert ilyenkor már hidegebb van és senki se akar a jégen korcsolyázni plusz 10 centiben.

Sportos

Ez is egy lazább kategória. Mivel kezd divatba jönni az egészséges életmód, a sportolás (viccesen hangzik, de kisebb városokban is egyre több kocogót látni), így a sportosabb cipőkből is több fogy. Én személy szerint nem kedvelem az olyan tipikus edzőcipőket, hanem inkább azoknak az alternatívabb formáját részesítem előnyben.

Utcai

Kevert kategória. Igazából azokat tettem ide, amik vagy sehova nem illenek, vagy éppen ebbe a kategóriába is elhelyezhetők. Lehet bármilyen, kivéve a bulisat vagy alkalmit. Szerintem nem kell nagyon taglalni, mit is jelent ez a kaszt.