Így lehetsz dögös szemüvegben is

Nem sok szó esett még erről a blogon, pedig már 6 éve viselek szemüveget és előtte is kellett volna, de azok a gimis évek voltak, ki akart szemüveget? Mára viszont rájöttem, hogy szuper dolog!

Na nem csak a funkciója miatt, hogy élesen látok vele és kíméli a szemeimet, hanem azért is, mert remek kiegészítő lehet – erre fektetem ma a hangsúlyt. Megtanultam szeretni és azt tanácsolom mindenkinek, aki még nem tette, hogy engedje el a stréber és béna jelzőket a szemüveg láttán. Istenien ki lehet használni a külsőnk kapcsán, ehhez szeretnék ma adni néhány tippet. Nyilván nem kötelező minden egyes nap sminkelni, de amikor megtesszük, hozzuk ki belőle a legtöbbet!

Hangsúlyozd a szemöldököd

Saját magamon tapasztaltam meg, hogy sokkal jobban mutat a szemüveg és szebb az egész összkép, ha a szemüveg mögött- és fölött -, hangsúlyos, rendezett a szemöldök. Így legalább az nem vész el mögötte, ha már nehéz olyan sminket készíteni, ami tökéletesen átjön, szemüveggel is.

Mély tónusú rúzsok

Babarózsaszín helyett jöhet a bordó, a mályva és a barnás ajakfestés, ha mondjuk a szemeiden csak a pilláidat emelted ki. Remekül mutat, ha a szemüveg és az ajkaid is erős színben pompáznak, ősszel pedig pláne kötelező ez a kombó!

Minimum BB krém

Bár az utóbbi hónapokban én sem pakolok minden reggel alapozót és BB krémet az arcomra, sokkal dögösebben mutat a szemüveg, ha egységes alatta az alap. Ha szép a bőröd, elhanyagolható, de ha van néhány bőrhibád és ehhez feldobsz egy szemüveget is, azzal csak kihangsúlyozod a hibákat. Hétvégente nyilván én sem sminkelek, így én is bénán festek szemüvegben, de hétköznapokra ügyelek, hogy ha a bőröm nincs szép állapotban, akkor azon segítsek.

Ívelt pillák

Nem csak szebb, de hasznos is. Ha olyan szerencsés vagy, hogy erős és hosszú szempillákkal áldott meg a sors, akkor előfordulhat, hogy spirál nélkül is súrolja a lencséket a pillád. Ez nem csak kellemetlen, de a pilláid vége így elgyengül és letörik. Igyekezz göndörítőt használni, ha pedig spirálozol, akkor a töveket fesd inkább, emeld meg és a végekre csak a maradék festék jusson.

Eltűzött haj

Szerintem alapból dögös és szexi, ha az egyik oldalon el van tűzve/fonva a hajunk, de szemüveggel… olyan módon teret enged a szemüveg karakterének egy ilyen frizura, hogy muszáj kipróbálnotok!

 

Élénk szemkontúr

Ha fekete a keret, felejtsd el a fekete szemhéjtust a hétköznapokra! Így túl sötét az összkép és teljesen elnyomja a szemeidet. Helyette próbálj ki barna, kék és fehér színeket, így nem csak, hogy kiléphetsz a komfortzónádból, de feltűnő lesz majd a sminked is.

http://stylecaster.com/colored-eyeliner-ideas/

Szeresd a szemüveged!