Őszre hangolva

A nyárimádóknak a szeptember beköszönte egy szörnyű nap lehet, de én úgy várom az őszt, hogy már napok óta forró teázom és sült alma illatot párologtatok.

Bár még csak kacsintgat felénk az újabb évszak, szeretném megörökíteni az első őszi bejegyzésem. Ez egyfajta hangulat cikk a már meglévő dekorjaimmal és ruháimmal, illetve csempészek bele néhány beszerzendő kívánságot is. Én már teljes lázban égek, alig várom a

színes, zörgő faleveleket,
a forró italokat,
a sálakat,
a bakancsot,
a dzsekiket,
az ablakon kopogó esőt,
a nagy sétákat,
a közös filmezéseket,
a bordó rúzsokat,
az illatokat,
a tökfaragást,
a karácsony ígéretét.

Következzen néhány hangulatfotó, ami nekem abszolút az őszt jelzi az otthonunkban és ha csak ezekre pillantok, érzem a hűvös, őszi szellőt. Rengeteg ilyen képet mentettem már el a Pinteresten, de idén megalkotom a sajátjaimat.

Pizsi és Harry Potter

Azok a lusta vasárnapok, amikor ki sem mozdulok, hanem pizsiben kuckózom (bonprix pizsamák) a kanapén, egy bögre forró itallal. Ősszel pedig mi más olvasna az ember, ha nem Harry Pottert?! A legjobb időtöltés az esős napokon.

 

Fények

Nyáron is hangulatos, de ősszel és télen szeretek igazán ezzel hangulatot teremteni. Éppen ezért tele van a ház minden tere valamilyen fénnyel, mécsesekkel (bonprix dekorációk) és ahogy közeledik a karácsony, úgy lesz egyre több és több. De ha egyszer isteni légkört teremt?

Minták és textúrák

Sokaknak a nyár a mintás ruhadarabok ideje, nekem azonban inkább ősszel jön el ez az időszak. Kötött, kockás, pöttyös, szőrmés, csíkos… Jöhet minden! Szerencsére nyári leárazások alatt sikerült jó dolgokat beszereznem szuper áron, így tele gardróbbal várom az őszt.

A kockás ing pedig abszolút őszi darab!

Van még azonban pár dolog, ami szükséges a tökéletes őszhöz, a legtöbb már rajta is van a bevásárlólistámon és napokon belül meg is rendelem őket.

Illatok

Ha illat, akkor két termék jöhet szóba. a Yankee Candle viaszok és az Ikea illatgyertyái. Mindkettővel tavaly ősszel találkoztam először és nem is vágyom azóta más illatra a lakásban. YC illatokat mindig a Notinoról rendeltem először és azóta is onnan töltöttem a készletemet, ez a két illat van jelenleg is a kosaramban.


Betűtábla

Ez már régi vágyam, de alig várom, hogy ősszel kapcsolatos idézeteket és szavakat tegyek ki rajta. A Bonprixen online is elérhető, ami nagy segítség, mert felénk nincs túl sok üzlet, de így én is be tudom szerezni. Olyan személyessé tehető dekoráció!

Pink sál, sapka és fejpánt

Imádom a sapkákat és sálakat, így ezekből sosem elég. Viszont igazán élénk színű nincsen, ezért naaaaagyon szeretnék puha, rózsaszín darabokat beszerezni idén, főleg, mivel az átmeneti kabátom pink (sok lenne?), van egy műbőr dzsekim, szintén fekete és idén levadászom a tökéletes, fekete télikabátot is.

Kendők

Nagyon tetszenek táskán, nyakban, csuklón és hajban is, elképesztően gyönyörűek, ezért idén minimum egyet be fogok szerezni valahonnan. Annyira stílusosak!

AZ őszi rúzs

Ami matt, lilás bordó és olyan színe van, hogy álmodni sem lehetne szebbet. Ez az Estée Lauder Passion Patina éppen ilyen, ilyen színű maga az ősz is.

Őszi parfüm

A Bruno Banani Magic Woman illata számomra a tökéletes kora őszi parfüm. Sajnos elfogyott, így ezt is újra kell rendelnem, de abszolút megéri, mert éppen annyira fűszeres, ami még nem tolakodó.

Nektek mi adja meg az őszi hangulatot igazán?