Norbi Naplója: Itt a pilóta beszél…

Norbi Naplója című rovatunk a hatodik részéhez érkezett, melyben szerkesztőnk arról mesél, miként kellett felkutatnia egy eredeti pilóta egyenruhát. 

 

Kedves Olvasó!

A Norbi Naplója rovat hatodik részét olvashatod. Be kell vallanom Neked, hogy egész életem során nem voltam ennyire kitartó, mint ezen rovat esetében. Sokat jelent a támogatásod, melyet a felénél tartó visszaemlékezés-sorozat ezen részében szeretnék Neked megköszönni.

A divatbemutató óta egy újabb hónap telt el. Egy szombati napon a Facebookon lógtam, majd érdekes posztra lettem figyelmes: “Stylist asszisztenst keresek egy teljes hétre (…)” – írta a stylist, akivel korábban a bemutatón dolgoztam. Ez izgalmasan hangzik – gondoltam, majd azonnal üzentem neki. Az egésszel csak az volt a baj, hogy egy hétre nem tudtam elszakadni a magazintól, ezért a következőt írta: “Köszönöm Norbert, megfontolom, hogy kell-e a segítséged, mert nekem valaki olyan kell, aki egész héten mellettem lehet.”. Furcsa, de ezt is hatalmas lehetőségnek gondoltam, bár, az igazat megvallva volt bennem egy olyan érzés, hogy bár ne írtam volna neki…

Eljött a hétfő, én pedig örömmel jártam az Andrássy utat a magazin divatszerkesztőjével. Jártunk a Frey Wille, az Apsara Silver és a Marco Bicego üzleteiben, tudniillik aznapi címlapfotózáshoz gyűjtöttünk ékszereket.  Lezajlott a fotózás, majd elindultam visszavinni az ékszereket. Tudod, ezek nagyon drága, sok-sok milliós értékű darabok voltak. Pechemre a Bicego üzlet bezárt, mire odaértem. Egyetlen percen múlt az egész. “Majd reggel visszajövök” – gondoltam, ezzel pedig hazatértem.

A másnap izgalmas dolgokat tartogatott: reggel visszavittem a Bicego ékszereket, majd a stylist, akinek korábban üzentem, felhívott, hogy hozzak el neki egy ruhát az egyik tervezőtől. Miután megszereztem, utam egyenesen a Művész Kávézóba vezetett, ahol Mr. Stylist és Ms. Asszisztens No. 1. (nevezzük őket így) épp megbeszélést tartott. Mr. Stylist kávézni hívott, én azonban épp nem voltam kávézós hangulatban. Térjünk a tárgyra: “Szükségünk van Norbertre?” – kérdezte Mr. Stylist az asszisztensét, aki így válaszolt: “Talán…”.

“Üdv. a csapatban!” – hagyta el a pozitív döntés a stylist száját, majd így szólt: “Szükségünk van egy eredeti pilóta egyenruhára! Képes vagy szerezni egyet?”“Persze!” – mondtam, majd gondolataim azon nyomban ekörül kezdtek el járni. “Nekem nem sikerült, már mindenhol kerestem, sok szerencsét!” – hangzott el a biztató mondat Ms. Asszisztens No. 1-tól, amely persze még kíváncsibbá tett.

200447385-004

Hazatérve azonnal őrült keresésbe kezdtem. Már-már vérdíjat tűztem ki egy eredeti egyenruhára, a cél érdekében pedig bármire képes voltam. Az egyik barátom szólt, hogy valamelyik ismerőse a Malévnál dolgozott. Biztató – gondoltam, de jobb biztosra menni, és keresgetni addig, amíg nem jelez vissza, hogy biztosan miénk az egyenruha. Ezután az összes magyarországi székhellyel rendelkező légitársaságot felhívtam. A Lufthansa telefonos ügyfélszolgálatán a kedves hölgy hangja valahogy mindig elakadt. Rájöttem miért: annyira nevetett a kérdésemen, miszerint kölcsönvehetnénk-e egy napra egy egyenruhát, hogy folyamatosan le kellett kapcsolnia a hangját a vonalról. “Mi olyan szokatlan abban, hogy valaki kölcsönkér egy fotózáshoz egy eredeti pilóta egyenruhát a Lufthansától?!” – gondoltam, majd kezdtem megtalálni saját kérdésemre a választ…

Üzenet a Malévos ismerőstől: “Sajnos nem tudjuk odaadni az egyenruhát, azért sok sikert kívánunk a fotózáshoz!”

 

Ezzel pedig tragédiák egész sorozata kezdődött el…

 

Ha kíváncsi vagy a cikk folytatására, kövesd Norbi Naplóját jövő pénteken is itt, a Fashionfave-en!